Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Heaven On A Branch....


  Τέσσερα χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους ''Superpowerfragilis'' και ένα από το 7'' e.p. ''Songs'' , οι THE VAN ALLEN BELT επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που, όπως λένε και οι ίδιοι, είναι :
«...The second installment of a three album series beginning with the debut "Meal Ticket To Purgatory". Home recorded in 2 living rooms and 1 bedroom roughly between 2012 and 2014. Best sound quality will be delivered when listening through stereo...».
Αυτοί που παρακολουθούν το σχήμα εδώ και επτά χρόνια ,θα διαπιστώσουν ότι το ''Heaven On  A Branch'' είναι ο δίσκος που καθιερώνει πλέον αυτό το το γοητευτικό υβρίδιο μελωδικής ψυχεδελικής ποπ με ηλεκτρονικές προεκτάσεις που παίζουν σαν κάτι αυθύπαρκτο.
Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι φτιαγμένα με παραδοσιακές αισθητικές (Τιν Παν Άλλεϊ κλπ),αποδομημένες και ξαναδομημένες ,οι στίχοι είναι αρκετά περίπλοκοι αν δεν είσαι Αμερικάνος,όμως διαφαίνονται οι θεματικές τους που περιστρέφονται γύρω από συναισθήματα,απόκληρους και μικρές στιγμές που δίνουν αφορμή για σημαντικές αποφάσεις.
Υπάρχουν αξιομνημόνευτες, γοητευτικές μελωδικές στιγμές σε τραγούδια όπως τα "This Is The Best Shower I Have Ever Taken '',''Bubble Gum'',''Rain'',''Clouds'',''Bandi Shaum'',''Words'' που δείχνουν ένα μεγαλύτερο επίπεδο ωριμότητας και τεχνικής του σχήματος να δημιουργεί ποπ τραγούδια με χρώμα και συναίσθημα αλλά χωρίς να χαρίζεται σε εφφε και εύκολες λύσεις. Αξιοθαύμαστη η ικανότητα του Ben Ferris να γράφει αλλά και να ηχογραφεί τραγούδια που παρασέρνουν τον ακροατή στον κόσμο τους. Ενός μουσικού κόσμου που είναι φτιαγμένος από ενδοσκοπικές φωτογραφίες κωδικοποιημένες σε ήχους και αρμονίες υψηλής συναισθηματικής πιστότητας και πάντα ζωηρές. 
 Υπάρχει το ''Buse Bee'', η πρώτη κορυφαία στιγμή του δίσκου, που το ξέραμε κι από πριν,   με την θαυμάσια ερμηνεία της Tamara Kamin να «βηματίζει» παρέα με το ρυθμό και να οδηγεί σε πνευστές εξάρσεις,με καλειδοσκοπική ενορχήστρωση και ένα υπέροχο ρεφρέν που «σκάει» σαν πίδακας τρυφερότητας και ερωτικής αγωνίας.
To ''Southside Story'' είναι το πιο ζωηρό,ρυθμικότερο και το μεγαλύτερο σε διάρκεια απ'όλες τις συνθέσεις του άλμπουμ,μια γλυκόπικρη,ρεαλιστική ηχητική παλίροια μελωδιών και διαθέσεων.  
Υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές του δίσκου με συνθέσεις που αφήνουν μετέωρες τις μελωδίες και αναζητούν νέα πεδία όπως τη μεταλλαγμένη ποπ φανκ του ''Slopes'' που δεν φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο του αρχικά αλλά δείχνει ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη στον ήχο που πιθανόν να δούμε καλύτερα σε επόμενη ηχογράφηση και πιθανόν να το επανεκτιμήσουμε στο μέλλον.
 To ''Heaven On  A Branch'' χωρίς να ξεπερνάει τα δύο προηγούμενα στέκεται στο ίδιο επίπεδο και αποτελεί άλλη μια σπουδαία κυκλοφορία στην εναλλακτική παραγωγή του 2014. Το περιμέναμε καιρό αυτό το άλμπουμ και η εποχή είναι κατάλληλη για πολλαπλά ακούσματα.
Το άλμπουμ το παραγγέλνετε εδώ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom