Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Far from any prison...Clara Engel

 
« Here I am in 2018, in this mammalian form, in this grey concrete metropolis of Toronto, trying to carry on in such a way that I feel I am contributing something meaningful to the world -- seeking to share some form of solace and transcendence through music and art. » 
  Ονομάζεται Clara Engel, είναι τραγουδοποιός, ζωγραφίζει και ζει στο Toronto.

Στο bandcamp της υπάρχουν 25 ηχογραφήσεις της, e.p., μεγαλύτερης διάρκειας, remix e.p.s και live. Ηχογραφεί από το 2004 μόνη της ή παρέα με διάφορους μουσικούς ενώ φιλοτεχνεί η ίδια τα εξώφυλλα των δίσκων της που κατά καιρούς κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή.

Η μουσική της έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, σαν "minimalist holy blues" και "folk noir" ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν ''ambient blues''.
  Το καινούριο της e.p., η 26η ηχογράφηση που θα βρίσκεται ολόκληρη στο bandcamp την 1η Οκτωβρίου (προς το παρόν μπορείτε να ακούσετε 2 τραγούδια), ονομάζεται ''A Shore Far From Any Prison'' και αποτελείται από πέντε τραγούδια, στα οποία κυριαρχεί η κιθάρα, τα εφέ και η φωνή που συνθέτουν ένα περιβάλλον ''εκστατικής απόγνωσης'' όπως περιέγραψε κάποιος τη μουσική της ή πιό ορθά στα δικά μου αυτιά, περιβάλλον για να καταλαγιάζει κανείς οποιαδήποτε κατήφεια προς ένα καθαρό και όμορφο ονειροπόλημα. Η ίδια σε δύο προτάσεις χαρακτηρίζει το e.p. καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη περιγραφή:


«Imagine you are lying at the bottom of the ocean looking up at the stars».


Η υποβλητική, ήσυχη και σκοτεινή ατμόσφαιρα των τραγουδιών του e.p. προορίζονται για παρέα όταν πέφτει το σκοτάδι και η ψυχή ετοιμάζεται για την εσωτερική της δοκιμασία.

Μια ματιά στους στίχους και δεν αργείς να μοιραστείς μαζί τους όλα τα συναισθήματα και τα οράματα που εκπέμπουν.

Περισσότερα θα καταλάβετε με την ακρόαση του e.p. Εκεί γα τον καθένα από σας, θα σχηματιστεί μια δικιά σας ιδιαίτερη παραλία που, εγγυημένα, θα σας απελευθερώσει από τα οποιαδήποτε δεσμά.

'Εστω και για μισή ώρα περίπου, η μοναχική κιθάρα και η ζεστή φωνή της Clara Engel σας προσκαλεί και σας υποβάλει στη μαγεία της καθαρής ακρόασης. Με τα αυτιά της ψυχής.

Και από κει και μετά θα ήταν καλό να ακούσετε όλη της δισκογραφία, να την υποστηρίξετε όσο μπορείτε στο Patreon ή απλά να αγοράσετε τους δίσκους της.



«meet me at the abandoned planetarium
when night falls we can shed our skins
grey suits, grey towers, grey rats and pigeons
tear the thorn out of my eye
let the colours stream in

meet me at the abandoned planetarium
glittering dome cobwebbed and echoing
orion, delphinus, cancer, phoenix all fading
constellations burn out
I could never find them anyway

meet me at the abandoned planetarium
it's raining softly, a dog barks, the traffic slows
I close my eyes, a churning infrared ocean
riles and laps against the bones of my shapeless ghost
»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom