Σελίδες

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Heaven On A Branch....


  Τέσσερα χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους ''Superpowerfragilis'' και ένα από το 7'' e.p. ''Songs'' , οι THE VAN ALLEN BELT επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που, όπως λένε και οι ίδιοι, είναι :
«...The second installment of a three album series beginning with the debut "Meal Ticket To Purgatory". Home recorded in 2 living rooms and 1 bedroom roughly between 2012 and 2014. Best sound quality will be delivered when listening through stereo...».
Αυτοί που παρακολουθούν το σχήμα εδώ και επτά χρόνια ,θα διαπιστώσουν ότι το ''Heaven On  A Branch'' είναι ο δίσκος που καθιερώνει πλέον αυτό το το γοητευτικό υβρίδιο μελωδικής ψυχεδελικής ποπ με ηλεκτρονικές προεκτάσεις που παίζουν σαν κάτι αυθύπαρκτο.
Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι φτιαγμένα με παραδοσιακές αισθητικές (Τιν Παν Άλλεϊ κλπ),αποδομημένες και ξαναδομημένες ,οι στίχοι είναι αρκετά περίπλοκοι αν δεν είσαι Αμερικάνος,όμως διαφαίνονται οι θεματικές τους που περιστρέφονται γύρω από συναισθήματα,απόκληρους και μικρές στιγμές που δίνουν αφορμή για σημαντικές αποφάσεις.
Υπάρχουν αξιομνημόνευτες, γοητευτικές μελωδικές στιγμές σε τραγούδια όπως τα "This Is The Best Shower I Have Ever Taken '',''Bubble Gum'',''Rain'',''Clouds'',''Bandi Shaum'',''Words'' που δείχνουν ένα μεγαλύτερο επίπεδο ωριμότητας και τεχνικής του σχήματος να δημιουργεί ποπ τραγούδια με χρώμα και συναίσθημα αλλά χωρίς να χαρίζεται σε εφφε και εύκολες λύσεις. Αξιοθαύμαστη η ικανότητα του Ben Ferris να γράφει αλλά και να ηχογραφεί τραγούδια που παρασέρνουν τον ακροατή στον κόσμο τους. Ενός μουσικού κόσμου που είναι φτιαγμένος από ενδοσκοπικές φωτογραφίες κωδικοποιημένες σε ήχους και αρμονίες υψηλής συναισθηματικής πιστότητας και πάντα ζωηρές. 
 Υπάρχει το ''Buse Bee'', η πρώτη κορυφαία στιγμή του δίσκου, που το ξέραμε κι από πριν,   με την θαυμάσια ερμηνεία της Tamara Kamin να «βηματίζει» παρέα με το ρυθμό και να οδηγεί σε πνευστές εξάρσεις,με καλειδοσκοπική ενορχήστρωση και ένα υπέροχο ρεφρέν που «σκάει» σαν πίδακας τρυφερότητας και ερωτικής αγωνίας.
To ''Southside Story'' είναι το πιο ζωηρό,ρυθμικότερο και το μεγαλύτερο σε διάρκεια απ'όλες τις συνθέσεις του άλμπουμ,μια γλυκόπικρη,ρεαλιστική ηχητική παλίροια μελωδιών και διαθέσεων.  
Υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές του δίσκου με συνθέσεις που αφήνουν μετέωρες τις μελωδίες και αναζητούν νέα πεδία όπως τη μεταλλαγμένη ποπ φανκ του ''Slopes'' που δεν φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο του αρχικά αλλά δείχνει ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη στον ήχο που πιθανόν να δούμε καλύτερα σε επόμενη ηχογράφηση και πιθανόν να το επανεκτιμήσουμε στο μέλλον.
 To ''Heaven On  A Branch'' χωρίς να ξεπερνάει τα δύο προηγούμενα στέκεται στο ίδιο επίπεδο και αποτελεί άλλη μια σπουδαία κυκλοφορία στην εναλλακτική παραγωγή του 2014. Το περιμέναμε καιρό αυτό το άλμπουμ και η εποχή είναι κατάλληλη για πολλαπλά ακούσματα.
Το άλμπουμ το παραγγέλνετε εδώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου