Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The Music Idylls Of 2013 : Οι δίσκοι του 2013 : 18

18. Far West  MASTER MUSICIANS OF BUKKAKE


«Κοσμολογικό μετα-αποικιακο-core» διάβασα κάπου.
« Οι GODSPEED YOU ! BLACK EMPEROR, με ευρύτερη κοσμολογική αντίληψη και mode αφύπνισης» και
« Οι PINK FLOYD,που ενώ ξεκινούσαν να συνθέτουν το ''Welcome To The Machine'' τους κατάπιε σκουληκότρυπα και πλέον εξέλιξαν την αρχική τους σύνθεση σε ''White Mountain Return''» ,αυθαιρετώ εγώ.
    Η μουσική κολεκτίβα,από το Seattle που πλέον αριθμεί επτά μέλη, έχουν παρελθόν που αξίζει να εξερευνηθεί.
    Στο φετινό έκτο (έξω τα τρία live) άλμπουμ τους ''Far West'' παίρνουν ό,τι τρανς στοιχείο υπάρχει από το φολκ ,το μπλουζ,την ψυχεδελική ροκ των '60'ς , το progressive,τη τζαζ,την έθνικ,ρίχνουν μπόλικη φιλοσοφία,μυστικισμό και θρησκείες και το αμάγαλμα που δημιουργούν για μας και την  Κοσμική ισορροπία προφανώς ,είναι ένα
κατανυκτικό,εκστατικό ,σκοτεινό,ψυχεδελικό έργο που σου δημιουργεί ισχυρές εικόνες και πάνω απ' όλα την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ιερό έδαφος όπου μια ροκ τελετουργία εξελίσσεται.
    Οι μεσανατολικές επιρροές που ακούμε σε ζωτικά σημεία των έξι μακροσκελών συνθέσεων αλλά και τα prog synths που ανορθώνουν το πνεύμα, συμπληρώνουν ένα άλμπουμ που όπως πετυχημένα γράφτηκε :
«..Listening to the whole record in one sitting is liking meditating in the Himalayas – thoroughly uncomfortable at times, but ultimately incredibly rewarding. It transcends the normal realms of ‘music’ as a concept, instead delivering a therapeutic salmagundi that flows through..»
       To ''Far West'' είναι ένα από τα απρόσμενα άλμπουμ της χρονιάς· μία κοσμική ψυχεδελική εμπειρία που δε σε αφήνει ποτέ ίδιο σε κάθε ακρόαση και που θεματικά έχει επηρεαστεί πολύ από τον μεγάλο Αργεντινό συγγραφέα Χόρχε Λούις Μπόρχες.

«.....When conceptualising Far West we talked about the metaphorical journey of a seeker moving so far east they find themselves west again, completing a sort of cycle in the after life in the present in the delusional mind state? It's unsure. Borges' story 'The Circular Ruins' illustrates an anonymous conjurer who "creates" a being, molding him from the mud and clay and animating him though intense fever dreams. In the end the wizard realizes he has created himself, dreamed himself into existence. Possibly many times over. The use of a 33-note round in Far West's 'Circular Ruins' was an experiment in simulating the cyclic sensation of self-realisation, reflection, "existence mania". The uneven number of notes and randomising of recapitulations creates an almost infinite cycle of polyphonic cascading. It can go on forever because of its asymmetrical foundations, but unfortunately a record can only be so long!Borges is a storyteller and if anything, at its core, we try and tell stories with our records, ones that bear up to many interpretations. The magic/reality of Borges is always a great place to find multiple layers of inspiration....» (Randall Dunn/Master Musicians of Bukkake 2013)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom