Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 22, 2008

50 Ways To Leave Your Lover : Οι Δισκοι Του 2008: Part 32

32. N ew Y ork C ity - BRAZILIAN GIRLS Καλογουστο, κοσμοπολιτικο, πολυταξιδεμενο,φινετσατο, πολυχρωμο,τραγουδι του ακουγεται στο Grey's Anatomy ( Good Times ), με λιγα λογια απολαυστικο. Και ξαφνικα το καταθλιπτικο περιβαλλον αποκτα φως, λαμψη, τα πιο ζωηρα χρωματα ξεκινουν πετωντας απο γκριζο σε γκριζο και σε λιγη ωρα ζεις ενα ονειρο, ζωηρο και σπινθηροβολο ,χαρουμενα προσωπα τριγυρω ,ωραιες φατσες,με χιλιαδες κοκτεηλ για επιλογη ,χωρις ομως πισινες και γκομενες και τετοιες lounge γραφικοτητες. Το '' EXOTICA '' album του 2008 για το Σπιτι . Τα ονειρα σας εδω εχουν χρωμα και αξια.Εμπιστευτειτε !

50 Ways To Leave Your Lover : Οι Δισκοι Του 2008 : Part 33

33. Stainless Style - NEON NEON O Gruff Rhys ειναι απο τους πιο αγαπημενους μου μουσικους απο τοτε που πρωτοεμφανιστηκε με τους Super Furry Animals μεχρι και τωρα που ξανακουω το φετινο δημιουργημα του. Παρεα με τον Boom Bip και εκτακτες συμμετοχες απο τους ραπερς Spankrock και Yo Majesty , φτιαχνει ενα θεματικο αλμπουμ για τον σχεδιαστη αυτοκινητων John De Lorean , δημιουργο της Pontiac GTO και του αυτοκινητου που ολοι θαυμασαμε στο Back The Future , DMC-12 . Στην ουσια προκειται για ενα ηλεκτροποπ δισκο τουρμπο με τραγουδια που εχουν γερα '80'ς ντισκοφρενα αλλα και ανετη ποπ ταπετσαρια υπερχνουδωτη ,με ραπ αλυσιδες που και που. Απολαυστικη οδηγηση υποσχεται ,μονο που δεν πεταει, αλλα και αυτο, διορθωνεται. Ανοξειδωτο στυλ , διαβρωτικο μονο στα αυτια και εθιστικο , υποσχεται να οδηγησει στο βαθρο τους εμπνευστες του. Θα ειμαι εκει για τις σαμπανιες.

50 Ways To Leave Your Lover : Οι Δισκοι Του 2008 : Part 34

34. Knowle West Boy - TRICKY Επιστροφη που χαιρετιστηκε με διθυραμβους απο το Σπιτι. Ενας απο τους ηρωες μου τη δεκαετια του '90,ενας αλητηριος με πολυ ψυχη,ταλεντο και ενστικτο επιστρεφει δυνατοτερος απο ποτε,ζωηροτερος, με αρκετη εμπνευση και δυνατα ,θετικα τραγουδια. Η πολη που τον μεγαλωσε ,τον ενεπνευσε να κανει μια καινουρια αρχη και να γραψει μουσικη και τραγουδια ωριμοτερα, ξεκαθαρα, νηφαλια. Και φυσικα οσο ακομα τον μπερδευουν με αυτο το τριπ χοπ ιδιωμα , γελαω και γελαει κι αυτος. Ο Tricky ειναι ενας καλλιτεχνης του 21ου αιωνα και τα τραγουδια του ειναι τα αστικα μπλουζ, ετσι οπως πρεπει να ακουγονται σημερα.Με το μετωπο ψηλα,ατρομητα και εμψυχωτικα.

50 Ways To Leave Your Lover : Οι Δισκοι Του 2008 : Part 35

35. Dystopia - MIDNIGHT JUGGERNAUTS Πως θα φαινοταν αραγε η ιδεα να συνδυαστουν επιρροες απο E.L.O ., art rock , Daft Punk ?Λιγο γελοια θα ελεγα.Αλλα ακουγοντας το ντεμπουτο των Αυστραλων αλλαξα γνωμη.Η ιδεα ακουγεται απολαυστικη. Με ενα απο τα καλυτερα εξωφυλλα για φετος,ο δισκος ειναι ενα progressive techno pop παρτυ ,με εντονους στροβοσκοπικους φωτισμους , φωτειζομενη πιστα,λαμε παντελονια καμπανα, ρομποτ σερβιτορες,ξηρο παγο που κρατα μεχρι πρωιας. Μοναδικο στην ιδιαιτεροτητα του....

50 Ways To Leave Your Lover : Οι Δισκοι Του 2008 : Part 36

36. The Age Of The Understatement - THE LAST SHADOW PUPPETS Αυτος ο τοσο νοσταλγικος ,ρετρο δισκος ηρθε να φερει την ατμοσφαιρα μιας εικονικης εποχης, οπου μουσικα δεν εξελιχθηκε τιποτα απο τη δεκαετια του '60 και λεξεις οπως πανκ,ντισκο,μπριτ ποπ,τριπ χοπ,κλπ ειναι απλα λεξεις χωρις σημασια. Τα εγχορδα, ο Scott Walker, η μετα Μπητλικη ποπ , o John Barry, οι Shadows, o Joe Meek,o Phil Spector,φιλτραρονται απο αυτους τους δυο φερελπιδες νεανιες που αποδεικνυονται ιδιοφυιες , σε κατι εξισου διαχρονικο. Μουσικη που ανηκει στο παρελθον αλλα ακουγεται σαν να δημιουργηθηκε χθες. Τραγουδια ποπ , για την αιωνια εφηβεια αλλα και για τα ρομαντικα πλασματα αυτου του πλανητη που τελευταια ,εχουν ξεμεινει απο τετοιες δημιουργιες.Μακαρι να βγουν περισσοτεροι τετοιοι δισκοι τα επομενα χρονια.