Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EJEKT FESTIVAL 2008

 
Οι κακες γλωσσες τους ειχαν τελειωμενους .Το Σπιτι παντα τους αγαπουσε,αλλα οι μακροχρονες απουσιες τους απο το προσκηνιο, με εκαναν να μη τους δινω σημασια πια.
Η εμφανιση στο Ejekt ηταν μια μεγαλη, πολυ ευχαριστη εκπληξη και ανανεωσε την αγαπη μου γι'αυτους .Οι STEREO MCS, εχουν την προθεση να σε συνδεσουν με το συμπαν, να ανελκυσουν το μυαλο σου ,να ευφρανουν την ψυχη σου και να σε ανεβασουν σε αλλο επιπεδο,με τη μουσικη τους.Μπορει να μην το καταφεραν 100% αλλα με τον αεικινητο Rob Birch και τις καλυτερες backvocalιστριες που εχω δει(καμμια σχεση με τα ''ρομποτακια'' - γλαστρες,που διακοσμουν αναλογα γκρουπ), μας εκαναν να χορεψουμε με τη ψυχη μας ,κυριολεκτικα.
 
Ηταν ο ενας απο τους τρεις λογους που ηρθα στο φετινο Ejekt. Εχουν ηδη κατοχυρωσει το καλυτερο τραγουδι της χρονιας και οχι μονο (BLIND) αλλα και ενα απο τα τρια τεσσερα ντεμπουτα που σωζουν ενα μετριο μουσικα 2008.
Χωρις τον ANTONY, αλλα με ενα διμετρο πλασμα να προκαλει μια καποια ανησυχια ''καπου εκει κατω'' ,στον ανδρικο κυριως πληθυσμο , οι '' ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Η ''ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ'' '',ηταν απολαυστικοι τοσο με την γλυκια ,ελαφρα , νοσταλγικη,ερωτικη αλλα και σε σημεια υπαρξιακη Disco τους , οσο και με ,τις αρκετες ,αδυναμιες τους.Δεν καταφεραν ομως να κερδισουν τις εντυπωσεις και ηταν αναμενομενο, Δεν ειναι η μπαντα που θα ικανοποιησει πληρως τη μεριδα του κοινου που ερχεται σε συναυλιες τυπου,Ejekt η Rockwave ,η πηγαινει σε σκυλαδικα. Δεν παιζει μουσικη για να τα ''σπας'',να μεταμορφωνεσαι απο homo-καταπιεσμενος σε Homo- Καφρος,να πετας νερα ,να χορευεις πογκο σπρωχνοντας η χτυπωντας ακομα και αυτον που βρισκει αυτα τα ''εθιμα'',ξεπερασμενα ,προπολεμικα και ενοχλητικα,η να κλαις απο fake δυστυχια. 
Γκρουπ σαν τους ''HERCULES ...'' , θαβονται στο φως της ημερας,θελουν τεχνητο φως να λειτουργησουν σωστα.Οπως επισης και φωνητικα με μεγαλο ευρος για τις ζωντανες εμφανισεις. Κατα τ'αλλα ,χαρηκα και θα ξαναχαρω να τους δω .
 
Πριν απο ενα χρονο, ενας φιλος μου, μου ειπε για την εμφανιση τους στο'' Fly beyond Festival'', οτι βαρεθηκε του θανατα. '' Ειναι γραφικοι πλεον και απορω γιατι προκαλουν τοσο ενθουσιασμο στον κοσμο'',ειπε τοτε κι εγω δεν ηθελα να τον πιστεψω γιατι οι JAMES ειναι μια μπαντα που εχει κανει εξαιρετικη πορεια στο χωρο της ποπ ,με καταπληκτικα σινγκλ που θυμομαστε για παντα. Μεχρι που τους ειδα ,για πρωτη φορα, στο φετινο ΕJEKT,και διαπιστωσα καθισμενος στο γρασιδι οτι ,δυστυχως , ειχε δικιο. Βαρεθηκα ,ηταν πολυ υποτονικοι και περιμενα καλυτερη αποδοση.Επαιξαν , ξεροντας οτι ακομα και να ρευονταν ο κοσμος θα τους επευφημουσε και παλι.Εφυγα στα μισα και μονο στο τελος παιζοντας τα καλυτερα σινγκλ τους ,με εκαναν να θελω να ξαναπαω.Αλλα το πουλακι πεταξε. Καλα κανουν ομως κι ερχονται στην Ελλαδα.Οτι πρεπει χωρα για τη συνταξιοδοτηση τους.Αντε και σε συνεργασια με τον Χατζηγιαννη..( κατα το Ian Anderson- Νταλαρας ).
 

Ο τριτος λογος που ηρθα στο Ejekt ηταν οι UNKLE.
Χρονια τωρα και παρ'ολες τις κακες κριτικες ,η μουσικη και οι δισκοι του σχηματος του James Lavelle, στοιχειωνουν Το Σπιτι Με Τα Παραξενα. Σαουντρακ για τους παρακμιακους καιρους μας, εντυπωσιακος,βαρυς και σκοτεινος ηχος για την επιβιωση στην πολη. Επαιξαν εντυπωσιακα,με υψηλη ενταση ,βγαζοντας εξαιρετικα την ατμοσφαιρα των δισκων τους και κυριως του προσφατου του τους ''War Stories''. Ηταν το σχημα που προφανως δεν ταιριαζει σε καλοκαιρινα φεστιβαλ. Ειναι συγκροτημα που απαιτει χειμωνα και κρυο. Επισης και μια αιθουσα της προκοπης.Ο συγκεκριμενος χωρος , εχει τη χειροτερη ακουστικη που υπαρχει,και αν θυμαστε, ηταν εκει οπου ''σφαγιαστηκαν'' οι TOOL,την πτωτη φορα που ηρθαν στην Ελλαδα. Ευτυχως για τους UNKLE, ουτε ο κακος ηχος φανηκε να τους σταματα. Ενα σχημα που μαλλον θα κολλησει στην Ελλαδα και θα το βλεπουμε συνεχεια.
 
Ο δευτερος λογος,για τον οποιο εσκασα τα ωραια μου λεφτα για να υποστω τους JAMES,ηταν οι DIGITALISM. Τους οποιους,οπως καταλαβατε απο τη φωτογραφια, δεν καταφερα να δω.Υποτιθεται οτι θα εβγαιναν στις 2 και τεταρτο τα χαραματα ,οχι αργα για τους γλεντζεδες της παραλιακης αλλα και ανεκτος για ολους τους υπολοιπους που τιμησαν το φεστιβαλ.Ομως προφανως οι υπευθυνοι, δεν σκεφτηκαν με τη λογικη του φυσιολογικου ανθρωπου ,που θελει να δει ενα απο τα φρεσκοτερα ονοματα στο χωρο της χορευτικης μουσικης ,σε ωρα που δεν θα παραμιλαει απο την κουραση .Βγηκαν στις τρεις και τεταρτο και οπως ειπαν οι ανταποκριτες μας, ηταν εξαιρετικοι. Ειναι εξοργιστικο να πληρωνεις τοσα λεφτα και να μη βλεπεις τα συγκροτηματα που θελεις ,την ωρα που ειναι προγραμματισμενα, με τις σωστες συνθηκες.

Σιχτιρισμενος,κουρασμενος αλλα οχι τελειως απογοητευμενος οπως τα προηγουμενα Ejekt,σκεφτομουν οτι για να δουμε λαιβ με συγροτηματα αιχμης τη σωστη ωρα και με τις σωστες συνθηκες ,πρεπει να βρεθει διοργανωτης που να γνωριζει και σε καλλιτεχνικο βαθμο οχι μονο σε εισπρακτικο , τα συγκροτηματα που φερνει και να μη βλεπει τον κοσμο που ερχεται στις συναυλιες σαν εκατοσταευρα μονο.Αλλα προφανως ,σας ακουω να γελατε και να με ρωτατε : ''Που ζεις ? Ξερεις ?'' οποτε λεω να το βουλωσω και να μεινω με την επιθυμια να δω τους Digitalism λιγο πριν τη συνταξιοδοτηση τους ,αν καταφερουν να συνεχισουν την πετυχημενη πορεια τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom