Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναζητειται Βοσκος ...

Θα ηθελα να σας γραψω για το που πηγα αυτο το διημερο ,αλλα δυστυχως η πολη βραζει κι εγω αναζητω αιτιες ,αφορμες και ΓΙΑΤΙ ..
Δεν ειναι μονο η εν ψυχρω δολοφονια ενος πολιτη ..ενος παιδιου .Που κανεις δεν μπορεσε να προστατεψει (ουτε καν οι δικοι του) ,απο ενα κοσμο που ακομα μαθαινε. Που κανενας ,ουτε καν αυτοι που τον ηξεραν καλα [γονεις ,συμμαθητες,συντροφοι, φιλοι],δε σκεφτηκε να του πει ,''που πας ρε μαλακα ?''. Η δεν ειχε αρκετη δυναμη να τον κρατησει ,για να μην παει...
Ετσι ,οπως εχουμε δει και σε ταινιες ,την πληρωσε ενα αθωο θυμα ,παλι. Με αερα στα μυαλα ,υπερενθουσιασμο,αλλα αθωο και οχι πονηρεμενο ,οπως ο περιγυρος του.
Ομως αυτοι ,που καινε την Αθηνα ,αυτοι που πανε να τους αντιμετωπισουν με δακρυγονα ,αυτοι που τραβανε τα μαλλια τους για τα μαγαζια τους που καιγονται, εγω που σας γραφω , ειμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ..
Δεν εχει πια σημασια, τι επαγγελμα κανουμε. Δεν εχει σημασια αν ειμαι μπατσος,αναρχικος,''αναρχικος'',αντιεξουσιαστης,υπουργος,μεροκαματιαρης,τραπεζιτης,μπλογκας κλπ.
Σημασια εχει οτι εμεις ,που ξερουμε που ζουμε ,ειμαστε ζωντανοι. Απλοι θεατες ενος θανατου . Ειμαστε υπευθυνοι ,ΟΛΟΙ για το θανατο του πιτσιρικα.
Και εκατσε καλα σε ολους. Για τους ''αναρχικους'' να τα σπανε, οχι στην Εκαλη η στο Ψυχικο η βορειοτερα ,εκει που ζουν αυτοι για τους οποιους ειναι εναντιον, αλλα οπου ειναι πιο ευκολο,για το Κρατος να προσπαθει να αποδειξει σε εμας και οχι σε αυτους ποιος ειναι αφεντικο (ματαια),για τα κομματα να εκμεταλλευονται ,οπως ,παντα την κατασταση. Ολοι αυτοι ,ομως, υστερα απο αυτο το γεγονος, πρεπει να θεωρουνται αποτυχημενοι και να μας αδειασουν τη γωνια. Δεν ειναι ικανοι να αλλαξουν τιποτα σε αυτο τον τοπο.Ουτε με τις καταστροφες ,ουτε με το νταηλικι της εξουσιας ,ουτε με την εκ του ασφαλους αντιπολιτευση..
Το παιδι ειναι νεκρο. Προσπαθωντας να αποδειξει τι και σε ποιους, αραγε ?
Και εμεις γιατι μιλαμε ? Ενω πρεπει να το βουλωσουμε και να κλαψουμε για το προσωπικο μας ναυαγιο, περισσοτερο .Για την ανοχη μας απεναντι σε ιδεολογιες , που απαιτουν θανατο ,αιμα , καταστροφη ψυχης,για να ζουν οι επομενες γενιες καλυτερα και τετοιες παπαριες.
Ποσοι ανθρωποι πεθαναν αδικα για να δουν οτι ολες οι θυσιες του πηγαν στραφι ?
Γιατι αυτη τη διετια ,αδελφια, καταλαβαμε οτι ουτε οι Αρχαιοι Ημων προγονοι ,ουτε ο Γαλλικος διαφωτισμος, ουτε η Οκτωβριανη επανασταση , ουτε η επανασταση του '21,ουτε ο Μαης του '68 ,ουτε το Πολυτεχνειο,ουτε η ψυχεδελικη επανασταση, ηταν αρκετα για να φτιαξουν τη ζωη των επομενων γενιων. Τιποτα ,δεν εμεινε ορθιο.Το περιβαλλον καιγεται,ο Καπιταλισμος πριν πεθανει μας σκοτωνει ολους εναν εναν , η υποκρισια βασιλευει, η βια ειναι ακομα ο ορθος (και βλακωδης ) δρομος .Η εξουσια δεν ειναι αυτοι που κυβερνουν, αλλα ενα πλεγμα ομαδων που εχουν εισχωρησει σαν Λυκοι και φουσκωνουν μυαλα ,κλεβουν ψυχες,κλεβουν λεφτα, ρυθμιζουν εξελιξεις και μετα αφηνουν 15χρονα να πεθαινουν,σκοτωνουν αθωα θυματα,βαρανε γερους,αφηνουν τα ναρκωτικα παντος ειδους να καταστρεφουν,διασυρουν συνειδησεις και αυτοι εκ του ασφαλους ρουφουν την τριτη γουλια καφε καθως αλλαζουν στρατηγικες,παραμενοντας ζωντανοι και εξω απο τη θλιψη,την οργη του απλου πολιτη που ειναι γεννημενος για να πληρωνει τη νυφη και για να αντικαθισταται αναλογα με τις περιστασεις.Ομως και αυτο το μακελειο θα τελειωσει ,αυριο η μεθαυριο.
Μετα οι αντιεξουσιαστες ,η αστυνομια ,οι Χρυσαυγιτες ,οι αναγεννημενοι Χριστιανοι, εμεις,θα πινουμε καφε της Ληθης και μεχρι το επομενο συμβαν θα αμπελοφιλοσοφουμε, για ενα Κοσμο που χανεται πια ,ισως και για παντα.
Αυτα ...
Κι ενα παλιο πανκ τραγουδακι, για την ημερα εδω.

Σχόλια

Ο χρήστης □■ The Eraser □■ είπε…
Σωστά. Άλλο έργο με ίδιο φινάλε.. 'Έχουμε καταπιεί τόσα που αποκλείεται να μας πνίξει, ή έστω να στραβοκαταπιούμε. Σε πρόσφατο άρθρο η Σ.Τριανταφύλλου έγραψε: Δεν φτάει η αστυνομία, στην ουσία η αστυνομία δεν μπορεί να βοηθήσει πουθενά, οι νόμοι νοσούν και οι άνθρωποι που τους ρυθμίζουν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom