Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Get Your Body Beat : COVENANT + COMBICHRIST: Live

Δεν πιστευω ν'απογοητευτηκε κανεις απο το χθεσινο συνδυασμο COMBICHRIST και COVENANT.
Δυο καταξιωμενα ονοματα στο χωρο της σκοτεινης,κυβερνοηλεκτρονικης μουσικης σωματος, εδωσαν τον καλυτερο εαυτο τους και εδωσαν μια ζωντανη,ολοζωντανη (σπαρταρουσε) εμφανιση που θα θυμομαστε καιρο..
Και επειδη μισω ,κι εγω ακομα ,τον εαυτο μου που γραφει ετσι,να τα πω κι αλλιως... Με τους COMBICHRIST, δεν ειμαι ιδιαιτερα εξοικειωμενος αλλα δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβεις αν ακουσεις το πρωτο τραγουδι.
Πιστοι υπηρετες ενος ειδους τοσο στυλιζαρισμενου ,οσο το death metal ή το hip hop, που δε σε περιμενουν μεγαλες εκπληξεις αλλα ενας συνεπης ηχος που μπορει να ταρακουνησει κοσμο και κοσμακη.
Οι COMBICHRIST, εχουν εντυπωσιακη παρουσια επι σκηνης . Δυο ντραμμερ που ''βαρανε'' αλυπητα, εναν τραγουδιστη παιδοβουβαλο που γκαριζει μεχρι τα βαθη της Κολασης και σαρωνει τη σκηνη σε χρονο ρεκορ και τον χειριστη του ολου ebm κολασμενου ηχου τους που χτυπιεται κι αυτος , αφου ομως τσεκαρει αν βγαινει σωστα το προγραμμα. Ολοι φορτωμενοι τατουαζ ,μακιγιαρισμενοι σα ζομπι που τρεφονται με βιδες και τρανζιστορ(ποιητικη αδεια), περισσια αγριαδα, εθιμοτυπικη συμπεριφορα ( εκτοξευση υδατος απο το στομα εν ειδη συντριβανιου, διαλογο με το κοινο -οχι για υπαρξιακο και πολιτικο προβληματισμο- αλλα για το αν περναμε καλα αν νοιωθουμε το ρυθμο,και αλλα τετοια) και ενεργεια. Πολλη ενεργεια.
Τοση που ολα τα παραπανω τα ξεχνουσα αυτοστιγμει , μολις τα πρωτα μπητ αρχισαν να με ''κοπανανε''. Τοτε τα γκαρισματα ηταν σαν εκτονωτικες ψαλμωδιες και ηθελα να ανεβω στη σκηνη να κοπανησω οσο πιο δυνατα μπορουσα και τα 8 τυμπανα ,αν θυμαμαι καλα, που υπηρχαν στη σκηνη.Το πατωμα του Gagarin ,ποτε δεν ειχε συντονιστει τοσο.Σχεδον ελεγες οτι θα σπασει απο τα χοροπηδηχτα των θαμωνων,που δεν σταματουσαν να τραγουδουν τους ''βαθυστοχαστους'' στιχους του γκρουπ. Ηταν η πρωτη εκτονωτικη εμφανιση εδω και πολλους μηνες, σχεδον την ειχα αναγκη οπως και παααρα πολλοι εκει μεσα. Τους ειμαι υποχρεος γι'αυτη τη βραδια.Και αν επαιζαν και το Brain Bypass θα ημουν ευτυχης.
Οσο για τους COVENANT,ηταν η καλυτερη εμφανιση τους.
Παντα θα εχω προβλημα με την clean-cut αβροτητα του τραγουδιστη ,οσο και με τα κουστουμακια που φορουν τα τρια μελη τους. Αλλα ποτέ με το κυβερνοονειρικο τρανσοειδες ebm τους.Ποτέ με τα εξαιρετικα δυνατα ,καθαρα μπασσα που δονουν σωμα και εγκεφαλικα κυτταρα.
Το μυαλο μου συνδυαζει παντα τη μουσικη τους, με πολεις βγαλμενες απο διηγηματα του Philip K.Dick και κυριως του William Gibson.
Η εμφανιση τους ηταν το ακρως αντιθετο των COMBICHRIST αλλα το ιδιο δυνατη.
Απο τα μπουκαλακια που εκτοξευονταν ,ετσι για πλακα , περασαμε σε μια πεντακαθαρη σκηνη (πρωτη φορα εβλεπα να την σκουπιζουν με τοση επιμελεια,πριν βγει το συγκροτημα) , μια πιο ''πολιτισμενη'' συμπεριφορα ( ψιλοανυποφορη μερικες φορες) και μουσικη που δεν κοπανουσε μονο το σωμα αλλα και το μυαλο .
Επαιξαν ολα τα ''καλα'' ,εκτος του Tears In The Rain( sniff),καινουρια, πιστοποιησαν το Skyshaper σαν ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ τους και μια τρομερη εκτελεση του Dead Stars παρεα με τα καλοπαιδα τους COMBICHRIST,κλεινοντας μια απο τις καλυτερες λαιβ νυχτες της χρονιας...
Οι φωτο ειναι οι καλυτερες δυνατες που τραβηξα και το βιντεο των Combichrist που θα δειτε ειναι χαλια απο εικονα αλλα ενδεικτικο του τι συνεβη χθες.
Υ.Γ. Ειναι μοδα οι σκοτεινοι φωτισμοι στo Gagarin ή καπoιος ξεχασε να πληρωσει το ρευμα? Ή μηπως ενας εντεχνος αντιπερισπασμος γι' αυτους που θελουν να κρατησουν αναμνησεις και να τις μοιραστουν με τους αλλους αλλα και να κανουν δωρεαν promotion στα συγκροτηματα ?

Σχόλια

Ο χρήστης Caramel είπε…
By far, η καλύτερη 'κριτική' της συναυλίας που διάβασα!
"εναν τραγουδιστη παιδοβουβαλο που γκαριζει μεχρι τα βαθη της Κολασης και σαρωνει τη σκηνη σε χρονο ρεκορ"
I salute you!
Κατα τα άλλα συμφωνώ για Covenant και εν μέρη για Combichrist. :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom