Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SERENA MANEESH

 Ayisha-Abyss.............
 Το κατεβάζετε, το ακούτε και περιμένετε μέχρι το Μάρτη ή νωρίτερα (ανάλογα τη διαρροή) το δεύτερο άλμπουμ τους '' Serena Maneesh 2 : Abyss In B Minor'',για να το ακούσετε στη πλήρη ανάπτυξη του,παρέα με επτά ακόμα.
Τότε, θα διαπιστώσουμε κατά πόσο το Νορβηγικό σχήμα, που μας εντυπωσίασε το 2006 με το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ,θα εδραιώσει τη θέση του σαν τη καταλληλότερη Ευρωπαϊκή μπάντα που αξίζει να διαδεχτεί,τους πεθαμένους εδώ και χρόνια βασιλείς του μελωδικού θορύβου  MY BLOODY VALENTINE ..

Το ξέρω ότι σας έχω φλομώσει στις υπερβολές αλλά είναι η μόνη μπάντα που έπαιζε τόσο  καλό shoegaze,την εποχή που αυτός ο όρος είχε ξεχαστεί και μόνο μειδίαμα έφερνε η σκέψη ότι σε τρία χρόνια από τότε, θα είχαμε και τσουνάμι αναβίωσης.
 Προς το παρόν σας λέμε ότι η 4AD,έκανε και πάλι διάνα.Κοιτάζοντας δε, το εξώφυλλο κάποιες παλιές ανατριχίλες έρχονται στην πλάτη.
Επίσης αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε το ονειρικό "Drain Cosmetics" απο το ντεμπούτο και να δούμε πώς ακούγονται ζωντανά σήμερα,παίζοντας το "Rebrobate" τον περασμένο Δεκέμβρη....

Σχόλια

Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Μετά την ακρόαση του "Ayisha Abyss" (το οποίο μεμονωμένα δεν εντυπωσιάζει, όπως το "Drain cosmetics") αυξήθηκε η περιέργειά μου για το πως θα ακούγεται ο νέος δίσκος των Serena-Maneesh.

Όσο για το αν είναι το συγκρότημα που αξίζει να διαδεχθεί τους My Blooδy Valentine διατηρώ αμφιβολίες. Ίσως γιατί από την στιγμή που κυκλοφόρησαν οι Autolux το σπουδαίο 'Future perfect' περιμένω το δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα για τους προσδώσω αυτόν τον τίτλο. Και από ότι φαίνεται μετά από απουσία έξι χρόνων (προηγήθηκαν αρκετές αναβολές της κυκλοφορίας του και προβλήματα με δισκογραφικές εταιρείες) το 2010 θα είναι η χρονιά τους (ελπίζω με το 'Transit Transit' να μη με απογοητεύσουν).
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
κανείς φυσικά δεν μπορεί να φτάσει τους βαλεντινους γιατι κανεις ακομα δεν εχει το κατι ξεχωριστο,ωστε να γινει με τη σειρα του σημειο αναφορας,για επομενες γενιες.τοτε ομως ουτε και εκεινοι εδειχναν οτι θα ειχαν τετοια ανταποκριση και πραγματικά δεν μας ενοιαζε... οποτε οτι λεμε για τους οποιουσδηποτε μανις,ωτολουξ(δεν τους ξερω ,με βαζεις σε περιπετειες)ειναι ενα παιχνιδι για το μελλον.θα δειξει.αν χασω κερναω καφε.αν οχι κερνας εσυ..οι serena maneesh παντως,εχουν το καλύτερο ηχητικο οικοδομημα(στιβαροσ ηχος και μελωδιες),για να ειναι οι καλυτεροι μαθητες τους. τουλαχιστον με παρασερνουν,όσο και valentine....
Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Δεν υπάρχει κανένας που θα διαφωνήσει με όσα γράφεις (εκτός από τον Alan McGee που κάθε φορά που επιδιώκει να προωθήσει ένα συγκρότημα υπερβάλλει. Το 2006 είχε δηλώσει ότι το 'Mr. Beast' των Mogwai είναι καλύτερο του 'Loveless'!). Οι My bloody Valentine συνεχίζουν με το μοναδικά πρωτότυπο ήχο τους να αποτελούν εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς. Έστω και αν κυκλοφόρησαν μόλις δύο δίσκους.

ΥΓ. Για να αποφύγω να αφιερώσω χρόνο για να κάψω το δίσκο και να τον ανεβάσω το αναζήτησα στο google και το βρήκα.
Autolux - Future perfect
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
ευχαριστω πολυ !ειναι οντως εξαιρετικος και ουσιώδης.για να δουμε και την επιστροφη..
Ο χρήστης compatibility είπε…
Από τα καλύτερα ντεμπούτα αυτό των Autolux.Eλπίζω ο δίσκος που θα ακολουθήσει εφέτος να είναι αφάμιλος αλλά μετά από μία ακροαση κανά δυο τραγουδιών δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο δυστυχώς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom