Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελετές Θορύβου 2 : CEREMONY

 ..Στους SKYWAVE ,έπαιζε μπάσο και είχε ένα μικρό μερίδιο των συνθέσεων αλλά στους A PLACE TO BURY STRANGERS,λύνει και δένει.Είναι ήδη πετυχημένος,έχει τη θέση που του αξίζει στην εναλλακτική ροκ βιομηχανία και δε νομίζω ότι για τη μπάντα του Oliver Ackerman,έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω προς το παρον,πέρα απο αυτά που έχουμε πεί στο παρελθόν και οτι θα τους δούμε ξανά ,σε καλύτερες συνθήκες, στο Synch 2010.
  CEREMONY,ήταν το τραγούδι των JOY DIVISION που έπαιζαν τακτικά οι SKYWAVE στις ζωντανές τους εμφανίσεις.Αυτό ήταν και το όνομα που διάλεξαν οι Paul Baker και John Fedowitz (οι υπόλoιποι δύο SKYWAVE),για να συνεχίσουν απο εκεί που σταμάτησε το παλιό τους σχήμα.
Ένα χρόνο μετά τη διάλυση του θυγατρικού σχήματος οι CEREMONY,κυκλοφορούν το όμωνυμο e.p. στη Safranin Sound αλλά παραμένουν άγνωστοι μέχρι το 2007.Η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ ''Disappear''  κάνει ένα πετυχημένο γύρο στη μπλογκόσφαιρα ,αλλά δεν εντυπωσιάζει τόσο όσο το πρώτο άλμπουμ του αδελφού σχήματος των A BURY TO PLACE STRANGERS δηλαδή. Και όμως,απέναντι απο το θόρυβο και τον εντυπωσιακό ήχο που ανέπτυξαν οι APTBS,στέκεται ένα περισσότερο μελωδικό,παραδοσιακότερο στις φόρμες,με περισσότερες new wave επιρροές, με περισσότερη ποπ ευαισθησία,αλλά το ίδιο εντυπωσιακό,ηχητικό οικοδόμημα. Σίγουρα έπρεπε να το είχαμε προσέξει καλύτερα τότε.
Φέτος οι CEREMONY κυκλοφορούντο ''Rocket Fire'' και η πρώτη ακρόαση με εξέπληξε αρκετά.Η μουντάδα έχει υποχωρήσει , η παραγωγή είναι λαμπρότερη,ογκώδης και σφιχτοδεμένη.
Τα τραγούδια είναι σαν ερωτοχτυπημένοι JESUS AND MARY CHAIN που είναι ευτυχισμένοι μόνο όταν έχει ήλιο πια.Παραδομένοι στο Βρετανικό shoegaze,οριστικά και αμετάκλητα,πισωγυρίζουν και δε νοιώθουν τύψεις γι' αυτό.Αυτός ο δίσκος ίσως είναι αυτό που θα ήθελαν να κάνουν οι SΚYWAVE και μετά να πεθάνουν ήσυχοι.Με τραγούδια σαν τα ''Silhouette'',''Someday'',''Stars Fall'' και ''Never Make You Cry'' κοντεύω να ξεχάσω και τους APTBS,που λέει ο λόγος.Δίσκος για μεγάλη εμπορική επιτυχία σε έναν ιδεατό κόσμο...

Σχόλια

Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Αν συνοδευόταν και από συνέντευξη με τους Ceremony δε θα συνιστούσε έκπληξη αν λάμβανες τηλεφώνημα από το Uncut για δημοσίευσή του στο επόμενο τεύχος. :)
Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Δίσκος για μεγάλη εμπορική επιτυχία σε έναν ιδεατό κόσμο...
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
ωχ αυτο ειναι ανησυχιτικο !Παντως σου υπόσχομαι ότι στο μελλον,όταν θα γίνουν κλασσικά και ασφαλές να ασχολούνται όλοι με αυτούς, δε θα εχω εναλλαγη a place..,animal collective,ariel pink και πάλι απο την αρχη,αν και δεν μπορω να το αποφυγω μερικες φορες ακομα και τωρα.
Πάντως φαντάζεσαι κειμενα δικα σου ,του zeugolator και δικά μου στο uncut ? Τα εξωφυλλα που θα βάζαμε?Οι οπαδοι των Clash θα πάθαιναν αποπληξία..Μα Efterklang εξωφυλλο τη στιγμη που dylan ερχεται Ελλάδα ?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom