Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Stars....



Το '' Five Ghosts'' είναι το πέμπτο άλμπουμ του Καναδικού σχήματος.Κυκλοφορεί σε διάφορα σχέδια και χρώματα,αλλά η καλύτερη ,ακριβότερη και συλλεκτικότερη είναι αυτή των ογδόντα πέντε Ευρώ. Όλος ο δίσκος σε μορφή 6 έγχρωμων επτάιντσων,φωτογραφίες στίχοι ,ακυκλοφόρητο τραγούδι  συν πρόσβαση για το ψηφιακό κατέβασμα του E.p. ''The Seance'' αλλά και του άλμπουμ. Παραδίδεται σε χειροποίητο ξύλινο κουτάκι.Ένα καλαίσθητο,ακριβό δωράκι που την εποχή του ακατάσχετου download, φαντάζει υπερβολή για μια μερίδα μουσικόφιλων αλλά για τους εναπομείναντες φετιχιστές είναι ένα από τα πιο όμορφα πακέτα που μπορείς να δεις.
Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ξοδεύαμε τόσες λέξεις αν το περιεχόμενο δεν ήταν ανάλογο.
Πρόκειται για μια κορυφαία κυκλοφορία των ημερών και από τα καλύτερα που έχει ηχογραφήσει η πενταμελής μπάντα από το Μόντρεαλ.
 Αισθητικά δεν έχουν προχωρήσει και πολύ αλλά αυτό το μείγμα εκλεκτικής μελοδραματικής κιθαριστικής ποπ,με πολλά ηλεκτρονικά νεοκυματικά στοιχεία και μελωδίες που αργούν να εισχωρήσουν αν δεν τις αφήσεις,είναι παρόντα εδώ αλλά τα τραγούδια ακούγονται ωριμότερα, πιο ολοκληρωμένα.
Η παραγωγή θολή και η πρέπουσα (κύριε Pitchfork),οι ενορχηστρώσεις πυκνές,οι μελωδίες θλιμμένες,το γενικό άκουσμα αντι-καλοκαιρινό και δεν είναι περίεργο που για αυτά ακριβώς τα στοιχεία συν το γεγονός ότι το σχήμα φαίνεται να μην επιβάλλει στις συνθέσεις τον εμπορικό τόνο αισιοδοξίας αλλά απλώς να παίζει το ρόλο του διάμεσου,εκπέμποντας τη γκρίζα ,μελαγχολική ενέργεια όπως έρχεται, το άλμπουμ εισέπραξε μερικές αρνητικές κριτικές που όμως δεν του αξίζουν.
 Το τέλος των σχέσεων και το κυρίως πόσο μας στοιχειώνει όλους είναι σοβαρά θέματα και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι. Οι STARS το συνδυάζουν με μερικές πολύ όμορφες ιστορίες για φαντάσματα και πολύ παρελθόν..
Τα φωνητικά της Amy Millan είναι η τρυφερή χειρονομία της φιλικής αγκαλιάς,όμορφα και αισθαντικά.Πάντα μου άρεσαν αλλά όχι τόσο όσο σε αυτό το δίσκο.
Οι STARS  ακούγονται ''συννεφιασμένοι'' και λυπημένοι σε αυτό το άλμπουμ, που φαντάζει ανυπόφορο σε μερικούς μουσικόφιλους οι οποίοι,λόγω καταστάσεων και εποχής θέλουν κάτι πιο ελαφρύ ,δικαιολογημένα, αλλά για τους εναπομείναντες ρομαντικούς είναι  μια αγνή,ρεαλιστική και εξαιρετικά δομημένη,μουσική κατάθεση ψυχής,πολύτιμη και ακριβοθώρητη.
Το ''The Seance E.p.'', που ακόμα είναι σε ψηφιακή μορφή και προφανώς θ' αποτελέσει μελλοντική φυσική κυκλοφορία με κάποιο τρόπο,είναι μια συνεύρεση του σχήματος με τους ALBUM LEAF,OF MONTREAL,MONTAG που μιξάρουν τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια τους  και αναδεικνύουν μια θαυμάσια ηλεκτρονική ατμοσφαιρική ποπ πλευρά  συν το εξαιρετικό ''The Five Ghosts '' που ακολουθώντας αυτή τη παράξενη συνήθεια, δεν βρίσκεται στο ομώνυμο άλμπουμ. E.p που πρέπει ν΄αποκτήσετε με οποιοδήποτε τρόπο...
Διαβάστε επίσης εδώ, γιατί οι STARS ονόμασαν το άλμπουμ τους με αυτό τον τίτλο.. 


Enhanced by Zemanta

Σχόλια

Ο χρήστης sketch είπε…
~Κρίνοντας μόνο από το εξώφυλλο το artwork είναι όντως αριστούργημα...Spooky!
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Ναι θα μπορούσα να γράψω ξεχωριστή δημοσίευση γι' αυτά..Haunted...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom