Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σύνταγμα της (μουσικής) ηδονής..Τα άλμπουμ του 2012 : 01. (01/1) . It's a strange paradise/you'lll be waiting

01. (01/1). Bloom - BEACH HOUSE
«..Η πεμπτουσία της μουσικής και των τραγουδιών του σχήματος κρύβεται στην ποιότητα των μελωδιών και την συναισθηματική δύναμη που εκπέμπουν. Σε αυτή τη σχεδόν μαγική και άνευ αντιρρήσεων,μοναδική ικανότητα του σχήματος να δημιουργεί τραγούδια απλά, κατανοητά, ειλικρινή και αληθινά. Η συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν δεν εξηγείται με μουσικολογικούς όρους. Δεν χρειάζεται. Είναι άχρηστοι. Στο ''Bloom'' υπάρχουν δέκα τραγούδια και το καθένα από αυτά είναι ένα ξεχωριστό διαμάντι στη δισκογραφία τους...»
Σε παίρνει από το βούρκο και σε χορεύει μέχρι το τέλος του κόσμου και ίσως λίγο παραπέρα. Οι BEACH HOUSE έκαναν πάλι τη διαφορά,φέτος,ακόμα και με τον εαυτό τους συγκρινόμενοι. Ο ήχος τους έχει τις ίδιες σταθερές αλλά ακούγεται πλουσιότερος και πιο χρωματιστός.
  Μας έστειλαν ξανά, ένα «δώρο» που γέννησε άνθρωπος αλλά έχει μέσα του έναν Παράδεισο. Μπορεί και μια ουτοπία,που την αναζητούμε όταν δεν λειτουργεί τίποτε καλά.Ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο,κάτι που μπορεί να μην έρθει αλλά συνεχίζουμε σαν άλλοι Δον Κιχώτες..Το προσφέρουν αυτό οι BEACH HOUSE . Επίμονα και σε σταθερή βάση.
Το ''Bloom'' είναι η ελπίδα που μένει τελευταία.Ένας απλός πλαστικός δίσκος ή ένα φακελάκι με γλώσσα μηχανής,που κρύβει ένα μεγαλείο.Και για άλλη μια φορά δε διστάζω να το βάλω κορωνίδα του Σπιτιού,ακριβώς όπως και το 2010. Λυπάμαι που έιμαι ευπρόβλεπτος τελικά.Αλλά δεν μπορώ να δω αντικειμενικά τέτοιες μουσικές δημιουργίες ακόμα και αν υπάρχουν νέοι BEATLES λίγο πιο κάτω.Παραμένω πιστός σε ότι με αναπτερώνει ,με φέρνει «στα ίσα μου». Και οι BEACH HOUSE κάνουν θαύματα για μένα....
«..Βράδυα ατελείωτα με τη δωρική φωνή της Victoria Legrand να στέλνει θερμά κύματα νοσταλγίας και όμορφων συναισθημάτων μέσα από τρυφερές μελωδίες και τα χαλαρά,αέρινα ριφ και βόμβους της κιθάρας του Alex Scully, να τις οδηγούν πάνω στον καθαρό αέρα.
Τα ρυθμικά μέρη, απλά, χαλαρά και απέριττα, σιγοντάρουν και κρατούν κάθε τραγούδι σε μία ενότητα και δεν αφήνουν κανένα να εξαερωθεί...».

Κάτι πρέπει να μένει «ένα κομμάτι» όταν όλα καταρρέουν. Πολλά από τα 62-63 συν 5 e.p που είδατε φέτος στις λίστες,θα περιμένουν εκεί ,όταν τα αναζητήσετε. Η χρονιά ήταν σχεδόν αδιάφορη αλλά αυτά που αγαπήσαμε τα αγαπήσαμε πολύ....

Σχόλια

Ο χρήστης fool είπε…
Η χρονιά ήταν σούπερ μουσικά και καθόλου αδιάφορη αλλά αυτές είναι απόψεις. Χρόνια πολλά Χρήστο και για την γιορτή σου και εύχομαι ότι καλύτερο και για την νέα που μπαίνει σε λίγες μέρες με υγεία.
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Η τελευταίες επτά λέξεις τις τελευταίας μου πρότασης είναι αυτό που λες,όταν απομονώσεις τα αγαπημένα σου,από τα αδιάφορα καλά που άκουσες και κρατήσεις μόνο αυτά .Ναι τότε ήταν μια εξαιρετική χρονιά.
Άκουσα πολλά φέτος που τα σταμάταγα στα 30 δεύτερα.Δύσκολα με τράβηξε δίσκος από τη μύτη. Δυστυχώς βαριόμουν και λίγο οπότε άφησα και μερικά που δεν άκουσα.Και εδώ ξεκινάει μια άλλη ιστορία.Αρχή με τους THE TWILIGHT SAD.Το πρώτο «λιώσιμο» μετά το 2012..Ευχαριστώ για τις ευχές.Καλή χρονιά και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.ΜΑΚΆΡΙ ΤΟ 2013,να είναι καλό σε μουσική ποιότητα αλλά και σε πολιτικοκοινωνική πρόοδο {δεν το βλέπω αλλά ας μην είμαι απαισιόδοξος,μέρες που είναι).
Ο χρήστης Suicide Dots είπε…
Ρε συ..εβγαλαν δισκο φετος οι beach house??? αχαχαχα;)
Χρονια πολλα κι απο μενα χρηστο!! Ενταξει, αυτο ελειπε τωρα, να μην τους βαλω;)
Και του χρονου ακομη καλυτερα!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom