Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fresh Beat : TORO Y MOI : Chillgroove live experience ! 18-01-2013




 Η μικροσκοπική φιγούρα του νεαρού διοπτροφόρου Αφρο-αμερικάνοφιλιπινέζου μουσικού που χαίρει άκρας εκτίμησης έξω ενώ εδώ είναι σχετικά άγνωστος και «βορά» των hipsters για επίδειξη γνώσεων,με κάνει να σκέφτομαι πόσο οικείοι έχουν γίνει πια οι μουσικοί . Νεαρός ο Chaz Bundick δεν φαίνεται για φιγούρα που αγαπά το σταριλίκι ,την επίδειξη ή την «δηθενιά». Αντίθετα η κυκλοφορία ολοένα και σημαντικότερων δίσκων είναι η κύρια ασχολία του και αυτό τον έχει επιβραβεύσει με υπερβολικούς χαρακτηρισμούς που μετά από την πρώτη Αθηναϊκή του εμφάνιση έχουν βάση.
Η μουσική του είναι εύκολο να αναλυθεί όπως και οι επιρροές.Αλλά το επίτευγμα είναι ότι σε τρείς δίσκους και αρκετά e.p. έχει καταφέρει να διαμορφώσει τον ήχο του σαν κάτι εντελώς φρέσκο και ανανεωτικό για την μουσική τα τελευταία χρόνια.Δεν τον παρακολουθώ από την αρχή αλλά ευτυχώς που οι συναυλίες είναι αφορμή για να ασχοληθούμε και να καλύψουμε το κενό τριών χρόνων συνεχούς δημιουργίας.
Το τελευταίο του άλμπουμ '' Anything In Return'' με περισσότερες φανκ pop κατευθύνσεις είναι αν όχι καλύτερο σίγουρα ισότιμο και με περισσότερες ενδείξεις για τη μετέπειτα πορεία του άλμπουμ από το επίσης έξοχο ''Underneath The Pine '' του 2011. Θερμή μουσική,απαλή ,αεράτη και ευφορική ακόμα και στις πιο μπλε στιγμές της. 
Με παραγωγή και ενορχήστρωση που φλερτάρει το αυτί και ελκύει αισθήσεις και συναισθήματα. Μουσική που δεν πατάει στη γη παρ' όλο το στιβαρό ρυθμικό υπόβαθρο που αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Δεκαετίες από jazz,soul, hip hop, ηλεκτρονικής ποπ,φανκ ,ambient, french disco παραδόσεις φιλτραρισμένες μέσα από αναλογικά όργανα πλέον,δημιουργούν ένα τελείως ανανεωμένο,μοναδικό ήχο με τη στάμπα «δεκαετία '10 ».
Ο Chaz Bundick είναι οι TORO Y MOI αλλά πλέον για τις ζωντανές του εμφανίσεις έχει μαζί του και τρεις ακόμα φίλους του που μοιραία επιχειρούν να βγάλουν τις δημιουργίες του Chaz στα πλήθη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στον μικρό οικείο χώρο του bios, φάνηκε από την πρώτη στιγμή πόσο «διψάει» η μουσική των TORO Y MOI για ζωντάνια.
 Η εισαγωγή με τα '' Harm In Change'' και '' Say That'', τα δύο τραγούδια που ανοίγουν το φετινό του άλμπουμ '' Anything In Return",ήταν η τονοτικότερη ηχητική «ένεση» των τελευταίων μηνών. Από εκείνη τη στιγμή και μετά το μόνο που έμεινε πέρα από την ευγνωμοσύνη ήταν και ένας θαυμασμός για ότι παίχτηκε επί σκηνής. Διατηρήθηκε η κρυστάλλινη υφή των συνθέσεων,δεν άλλαξε η δομή, όμως παιγμένες ζωντανά πολλαπλασίασαν τη ρυθμικότητα τους άσχετα αν η μέθεξη της καθεαυτού φανκ ρυθμονομίας είναι μακριά ακόμα από το σχήμα. Τα ευφορικά κύματα και παλμοί της μουσικής,έφτασαν με ακρίβεια στο στόχο τους και η groovy διάθεση του κοινού στάθηκε σε καλά επίπεδα.
 Πλέον οι ζωντανές συναυλίες θα αποτελέσουν μια ακόμα πηγή έμπνευσης για τον νεαρό και μάλλον πιο ελπιδοφόρο νεαρό της νέας γενιάς ηλεκτρονικής μουσικής,να δημιουργήσει ακόμα καλύτερα άλμπουμ.
Τη μερίδα του λέοντος είχε το ''Anything In Return '' και το '' Underneath The Pine'', παίχτηκαν όμως και τραγούδια από το εξαιρετικό ''Freaking Out e.p.'' απ' ότι θυμάμαι.Υπήρχε θετικό κλίμα από το κοινό και σίγουρα η Αθηναϊκή ζωντανή δραστηριότητα ξεκίνησε για μένα πολύ δυνατά γι' αυτή τη χρονιά. Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια εταιρεία και πάντα τέτοιες συναυλίες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom