Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανασκόπηση 2013 : The Krystal e.p.s of 2013 part.1 : 11-20....


11. S_T e.p. - VULGAR FASHION
«...Ξεκάθαρα της CRYSTAL CASTLES  συνομοταξίας,« αγιασμένοι» από witch haus στάλες ,χωρίς ηχητική «βρωμιά» στον ήχο,με συναισθηματική ένταση, και το ίδιο «ονειρικό σκοτεινό μήκος κύματος...».
Ρομαντισμός και «αστικά ψυχοπλακώματα» σε πέντε ηλεκτρονικά synth wave/Euro/Italo pop τραγούδια σκληρής ακατέργαστης ομορφιάς 
Είναι αυτή η συναισθηματική ένταση και πείνα,μια αναζήτηση αγάπης μέσα από τραυματισμένο ή ανολοκλήρωτο ερωτισμό ,μια γέφυρα επικοινωνίας που κάνει τέτοια e.p. όχι σημαντικά για τη μουσική καθ' αυτή αλλά για την εξαιρετική δυναμική τους. Και το e.p. των VULGAR FASHION είναι ψυχοβγαλτικό και λαμπερό σαν άστρο που τρεμοσβήνει...


12. Nausea,The Earth And Me  e.p. - COLD CAVE

 «..Η πιο πρόσφατη τέταρτη και τελευταία κυκλοφορία για το 2013,δεν έχει ακόμα φυσική κυκλοφορία αλλά πωλείται μόνο ψηφιακά. 
Περιλαμβάνει τρία από τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει ποτέ ο  Wes Eisold και έχουν τον πιο εντυπωσιακό ήχο απ'όλα τα πρόσφατα του τραγούδια.
 Σε μια μεταβατική περίοδο στην οποία οι COLD CAVE είναι μια μοναχική υπόθεση για τον καλλιτέχνη, αποτελεί μια σημαντική κυκλοφορία και ένα ακόμα δείγμα εξαιρετικής γραφής. Πιο ρυθμική ,περισσότερο ηλεκτρονική και με υπόγειες εντάσεις. 
Η πιο σκοτεινή εποχή του καλλιτέχνη,παράγει ακόμα μερικά τραγούδια που στοιχειώνουν το 2013 και είναι ντοκουμέντα ενδοσκόπησης και μετάβασης..
.» 


13. Fade Away  e.p. - BEST COAST
    Ήμουν φανατικός ακροατής του πρώτου τους άλμπουμ, μου άρεσε ακόμα και η παραφωνία της Berth CosentinoΜετά ακολούθησε μια καμπή με ένα τυπικό δεύτερο άλμπουμ αλλά όταν ξεκινά το ''This Lonely Morning'' από το φετινό τους e.p.,τα παλιά συναισθήματα έρχονται ξανά. 
 Τραγούδια βγαλμένα από έντονες συναισθηματικές καταστάσεις ,ερωτικές ως επί το πλείστον,με στίχους απλούς και ξεκάθαρους.Οι μελωδίες έντονες και άμεσες καθοδηγούν τα πάντα σε αυτό το e.p. και το σχήμα ξαναβρίσκει την έμπνευση για δυνατά κιθαριστική ποπ τραγούδια ικανά να σε ξαναγυρίσουν στην εφηβεία. Και ότι θέμα είχα με τη φωνή της Cosentino,το αποκηρύσσω. Πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τα τραγούδια τους χωρίς τη χροιά της  φωνής της και ειδικά όταν είναι «τσουρουφλισμένη » συναισθηματικά. Χροιά που δε βγαίνει από φωνητικές χορδές αλλά από κάπου βαθύτερα....


14. Phantogram  e.p. - PHANTOGRAM
Τέσσερα τραγούδια με δυνατό συναισθηματικό πυρήνα,έξυπνη και σφιχτή παραγωγή, μελωδίες που μένουν,ήχος που εκμεταλλεύεται dream pop,electronica και επιδερμικά το new wave και το hip hop. Τέσσερα τραγούδια προσβάσιμα και άξια για μεγαλύτερο κοινό από το εναλλακτικό. Κάτι παραπάνω από απλό e.p. Και προάγγελος ενός δίσκου που το 2014 προβλέπεται να μας απασχολήσει αρκετά....


15. Behind The Green Door  e.p. - LAUREL HALO
Όταν κυκλοφόρησε δε θέλαμε κάπου να πιστέψουμε ότι θα συνέχιζε κι έτσι. Μας είχε καλομάθει στο ''Quarantine'',  με φωνητικά σε συνδυασμό με αυτόν το τελείως ανανεωμένο ηλεκτρονικό ήχο. 
Σε αυτό το e.p. βασίζεται στο minimal techno και house,δημιουργώντας τέσσερις οργανικές σφιχτοδεμένες συνθέσεις που κυλάνε αβίαστα,ανοικτούς σε ερμηνείες, συναρπαστικούς σαν ακρόαση. Ένα όργιο ρυθμονομίας και ρυθμικών στρώσεων που εισέρχονται ή εξέρχονται μέσα στο βασικό ρυθμικό πλαίσιο και αρχίζω να πιστεύω ότι ο τίτλος του e.p. δεν είναι τυχαίος .
Το ''Behind The Green Door'' ήταν μια πορνογραφική ταινία του 1972 και η πρώτη που διανεμήθηκε ευρέως στην Αμερική...


16. Songs  THE VAN ALLEN BELT
«..Το ''Songs'' δεν ξεφεύγει από τη μουσική αισθητική του σχήματος. Είναι πιο τελειοποιημένη κατά κάποιο τρόπο.
 Μια πολύ ιδιαίτερη και παράξενα ελκυστική άποψη για την ποπ και την ψυχεδέλεια πλαισιωμένη από εξαιρετικούς στίχους,την πάντα ελκυστική φωνή της Tamar Kamin και lo-fi παραγωγή που δίνει το τελικό στίγμα του γκρουπ. Σπουδαία μουσική για τους «πόνους» του σύγχρονου κόσμου από μουσικούς που ακόμα δεν «τα 'χουν χαμένα»...».
Κυκλοφόρησε σε 7'' αλλά περιέχει τρία τραγούδια που δεν αποτελούν τα συνήθη γεμίσματα ή θρυλικά b-side σε ένα κεντρικό κομμάτι. Άρα ,τεχνικά,κατατάσσεται στα e.p.Χωρίς να υπάρχει άλλη ηχογραφημένη κατάθεση και σε αναμονή του καινούριου τους άλμπουμ, αυτό το έξοχο 7'' εξακολούθησε να είναι μια καλή συντροφιά όλη αυτή την περίοδο. Τραγούδια υψηλής νοημοσύνης και ειλικρινών συναισθημάτων με ιδιαίτερη ευαισθησία και επίγνωση της ανθρώπινης τραγικότητας...


17. Don't Look Back ,That's Not Where You're Going- INGA COPELAND
Κυκλοφόρησε σαν preview του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ της που τελικά δεν κατάφερε να βγει φέτος. Αλλά αυτή η παρακαταθήκη με τρία τραγούδια παρέμεινε δυνατή όλο αυτό το διάστημα και επομένως είναι κρίμα να περάσει έτσι. Η ρυθμική και μελωδική ποπ προσέγγιση της Inga Copeland,δίνει τρία πλήρη και σύγχρονα τραγούδια που κάνουν αίσθηση. Το πειραματικό παρελθόν της τη συνοδεύει ακόμα και αυτό δεν την αφήνει να «παρεκτραπεί» σε εμπορικότερες κατευθύνσεις αλλά να κρατήσει σε πολύ υψηλή ποιότητα τα τραγούδια της.

18. The A&R  e.p. - ANNIE
Η Annie είναι αρκετά αγαπητή στο Σπίτι εδώ και 8 χρόνια περίπου και έχει ηχογραφήσει εξαιρετικά όσο και βαρετά τραγούδια. Πάντα όμως κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο γιατί πάντα έχει κάτι καλό. Αυτό το e.p.- επιστροφή έχει πέντε πολύ καλά σε γενικές γραμμές electropop/house τραγούδια .
Φωτεινά,λαμπερά,με πυραυλοκίνητη παραγωγή και φυσικά με τη φωνή της Annie να δεσπόζει. Έστω κι αν η χροιά της δεν έχει κάτι παραπάνω που να την κάνει να ξεχωρίζει από τη Σκανδιναβική ηλεκτροποπ αισθητική,όπως της Lykke Li ας πούμε,μπορεί να δώσει χαρακτήρα στα τραγούδια της. 


19. Strange Moon e.p. A PLACE TO BURY STRANGERS
Κυκλοφόρησε με αφορμή τη « μέρα του δισκάδικου 2013» και χωρίς αμφιβολία δεν είναι απλά ένα μικρό άλμπουμ με επτά διασκευές σε τραγούδια ενός πολύ σπουδαίου Αμερικάνικου σχήματος. Η φωτιά των A PLACE TO BURY STRANGERS συναντά την απλότητα αλλά και την ορμή των DEAD MOON
Οι συνθέσεις των δεύτερων,οικειοποιούνται από τους πρώτους, ανάγονται σε μουσική τελετουργία θορύβου που αφήνει την απλότητα και την ωμή ομορφιά τους στο βάθος και βγάζει μπροστά το σκοτάδι και το δέος που έκρυβαν πάντα. Επίσης δεν χάνουν την έξαψη και την τραχύτητα τους. Αυτό πρέπει να ονομαστεί « garage του 21ου αιώνα » αλλά θα χαλαρώσω με τους αυθαίρετους μουσικολογικούς όρους και θα σας συστήσω υψηλή ένταση και έρευνα για τους DEAD MOON.


20. Everything At Once e.p. -PROGRAMM
Τους είχατε μάθει σαν VOLCANO PLAYGROUND από το  παρών ιστολόγιο τρία χρόνια πριν και μάλιστα το μοναδικό τους e.p. ήταν επίσης στη λίστα μας με τα αγαπημένα e.p. του 2010. Έκτοτε,αγνοήθηκε η τύχη τους αλλά από πέρυσι άρχισαν να εμφανίζονται με το όνομα PROGRAMM. Αυτό είναι το πρώτο τους e.p., το οποίο εκπλήσσει ευχάριστα με την έντονη προσθήκη post punk/new wave στοιχείων στον dream-pop/ψυχεδελικό ήχο τους .
 Ωριμότεροι συνθετικά και με καλύτερη αίσθηση παραγωγής,μας παρουσιάζουν τρία καλοφτιαγμένα και μελωδικά τραγούδια που αφήνουν γερά ίχνη στη μουσική του 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom