Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Reverb Oscillating ...THE OSCILLATION ..LIVE @Death Disco club Athens [08-11-2013]


Oι Εγγλέζοι THE OSCILLATION  ήταν γνωστοί σε πολύ λίγους πριν την έλευση του τρίτου τους άλμπουμ '' From Tomorrow''. Στα δύο προηγούμενα ( Veils  και Out Of Phase) ο ήχος τους ήταν ένα ενδιαφέρον μείγμα από ψυχεδέλεια,dub ,kraut με ψυχρές λευκές new wave funk λάμψεις, tribal ρυθμούς και Ανατολίτικα περάσματα. 
Στο ''From Tomorrow'' συγχρονίζονται με το κύμα του neo psyche που μας έχει δώσει πάρα πολλές καλές κυκλοφορίες τα δύο τελευταία χρόνια και ουκ ολίγες συγκινήσεις ,διευρύνοντας περισσότερο το κοινό τους...
Η κιθάρα και το reverb δίνουν και παίρνουν,τα πλήκτρα έχουν υποχωρήσει και το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένας πιο προσανατολισμένος , συγκροτημένος κατασταλαγμένος  ήχος που έχει διυλίσει τα καλύτερα από τους προηγούμενους σε κάτι που προοδευτικά πάει να γίνει το σήμα κατατεθέν του σχήματος. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει ακόμα αλλά προς το παρόν το σχήμα έχει κατακτήσει τα της παραγωγής και ενορχήστρωσης. Βασίζεται εξ'ολοκλήρου στις επιρροές του αλλά δείχνει ότι τις χειρίζεται καλά και με λαμπρά αποτελέσματα.
Ζωντανοί είναι δεμένοι με μεγάλο προτέρημα την Valentina Magaletti , μια εξαιρετική ντράμερ, που φαίνεται να είναι γνώστης των πιο λειτουργικών kraut και new wave ρυθμών. Έπαιζε στα δάχτυλα με χαρακτηριστική άνεση όλο το ρυθμικό οπλοστάσιο του σχήματος,είναι το κέντρο και ο στυλοβάτης των ηλεκτρικών εκκενώσεων του Demian Castellanos και των σταθερών γήινων μπασογραμμών του Tom Relleen και δίνει ώθηση στις συνθέσεις που ζωντανά,δεν διαφέρουν και πολύ από τις στούντιο εκτελέσεις αλλά ακούγονται πιο δυναμικές και στέρεες. 

Χωρίς να ξεφεύγουν από τα βασικά πλαίσια των μουσικών που τους επηρέασαν,προβλέψιμοι μέχρι μέτρου και αλλαγής συγχορδίας θα μπορούσαν να κάνουν τον σχετικό κόσμο και άλλους μουσικούς να βαρεθούν, αλλά για λάθος λόγους. 
Το ζητούμενο είναι αν στάθηκαν στο ύψος τους,έπαιξαν με αυτοπεποίθηση κάτι που χρησιμοποιεί γνωστές τεχνικές που λειτουργούν όμως πάντα κυρίως ζωντανά. Έτσι οι απαιτήσεις μας μετακυλούν στο κατά πόσο ακούγονταν κοφτεροί οι ρυθμοί τους και κατά πόσο κεντραρισμένος ήταν ο ηλεκτρισμός τους. Με αυτό στο μυαλό πιστεύω ότι κατάφεραν να δώσουν μια εξαιρετική συναυλία που ξεβούλωσε τα κουρασμένα αυτιά μας αλλά και μας ανέβασε πολύ.
 Αν και στο death disco, δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τέτοια σχήματα και υπήρχαν επιφυλάξεις αν ο ηλεκτρισμός έβγαινε καθαρά,εντούτοις από ηχητικής άποψης ακούσαμε ένα δυνατό ,καθαρό και σχεδόν ιδανικό ηχητικό σήμα ,ρυθμισμένο και ευδιάκριτο. Η προσέλευση κόσμου ήταν ικανοποιητική και σίγουρα οι αντιδράσεις ήταν περισσότερο ενθουσιώδεις από τις τυπικές. Με την ψυχεδελική καταιγίδα ζωντανών εμφανίσεων να μας έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένους αυτή τη χρονιά ,ευχόμαστε στο είδος να εξακολουθήσει να μας τροφοδοτεί με εξαιρετικό υλικό ώστε να μπορούμε να έχουμε και συναυλίες της προκοπής όπως αυτή των THE OSCILLATION αλλά και των υπόλοιπων (FOLLAKZOID,THE HOLYDRUG COUPLE, THE ASTEROID#4 κλπ).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και White Hills.
KLEIDOU

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom