Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The 100 essential tracks of 2015..cloudcast version / Final part : 25-01


Η τελευταία παρτίδα από τα τραγούδια που σημάδεψαν το 2015 στο δικό μου μουσικό κόσμο. Είναι επίσης εικοσιπέντε τραγούδια που αγαπάω ιδιαίτερα καθώς εδώ και ένα μήνα που ασχολούμαι με το τι άκουγα το 2015 έχουν παίξει περισσότερο από οποιοδήποτε  άλλο στον υπολογιστή και στο στερεοφωνικό. Υπάρχουν 14λεπτά, 18λεπτα, εννιάλεπτα αλλά και εξάλεπτα που ναι δεν νοούνται σαν «σίνγκλς» με τη στενή έννοια του όρου αλλά είναι μοναδικά γιατί κλείνουν έναν ολόκληρο κόσμο μέσα τους όπως μια ταινία, ένα βιβλίο, μια εξομολόγηση και για πρώτη φορά το 2015 είχαμε πολλά τέτοια κρούσματα. Επίσης μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά υπάρχουν και τραγούδια που δεν χώρεσαν σε αυτή την εκατοντάδα και σίγουρα άξιζαν αντικειμενικά και υποκειμενικά να βρίσκονται στην εκατοντάδα αλλά και σε αυτή την τελική εικοσιπεντάδα. 
Παρ'όλα αυτά ελπίζω να χαρείτε όπως κι εγώ την ακρόαση και των τεσσάρων mixtape. Εξ' άλλου, εν μέρει, πραγματοποίησα την επιθυμία κάποιων αναγνωστών που ήθελα να ακούσουν αυτά που αναρτήσαμε. Φρόντισα όσο περισσότερο γινόταν στις υπόλοιπες λίστες αλλά για τα μεμονωμένα τραγούδια και οργανικά αποφάσισα να κάνω κάτι πολύ extreme για μένα. 4 μεγάλα mix που ετοίμασα εν μέσω παραλαβής παράδοσης παλιού και νέου έτους και πολλών ευχών σε αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους.  Δεν σας κρύβω ότι η όλη διαδικασία άναψε τα αίματα και με υπέβαλλε σε μια, ας πούμε, δημιουργική διαδικασία *4 που χάρηκα πολύ και ήταν ισχυρή απόδειξη ότι τα 100 αυτά κομμάτια ήταν όντως αγαπημένα και όχι βεβιασμένες αναρτήσεις. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να κάνω το ίδιο και για τις υπόλοιπες αντίστοιχες λίστες των προηγούμενων ετών. Αλλά είναι αδύνατο δεδομένου ότι τρέχει η χρονιά του '16 ήδη και οι «παραλαβές» ξεκίνησαν και είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Να είστε παρόντες και υγιείς στα μουσικά γεγονότα και να συναντιόμαστε εδώ και έξω! 

--------------------------------------------------------------------



This is the final bunch of songs that have marked 2015 in my own musical world. 

The final twenty-five songs that have been  played on both of my  players, stereo and pc, constantly, during this annual report process. 

As you might have noticed, reading the 100-list a few posts away, there are fourteen, eighteen,nine and over six-minute tracks that might not be considered as ''singles'' but were included because of their unique ability to encapsulate  entire worlds inside them like a movie, a book or a confession (admire the greatness of Bowie's ''Blackstar'' for instance).  
I hope you  enjoy the  last part of this 4-piece mixtape  as you did with the previous 3 parts. I am very proud and had a great time making this, let's call it  ''project'', in two days while I was getting rid of 2015 and giving the new year 2016 an opportunity to show it's guts among wishing well and sharing cool thoughts with my beloved ones.  
I would like  to go back in time and do the same for the relevant lists of previous years. But it is impossible since 2016 releases are already outside the gates! But who knows? Perhaps in a few months you'll see some nostalgia mixes coming through.
HAPPY NEW YEAR! Stay healthy and rocking in this collapsing and ever evolving world! Music industry and individual music creators are doing their best to calm us down or lift us up! I will  happily share any good music I may stumble upon from this blog and my weekly radio shows @InnerSound Radio 
(Saturdays 19.00-21.00 eet) 
so..
Stay Tuned and Curious!
(Thanks to Aspasia L. for editing this translation!)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom