Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Spondylolisthesis


Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη κυκλοφορία του καλλιτέχνη μετά το ''Lamprophonies''.

Κυκλοφορεί για λογαριασμό της Nutty Wombatrecords και αποτελείται από τέσσερις συνθέσεις που αντλούν επιρροές από τη δεκαετία του '90, με τάσεις για να εξερευνήσουν καινούρια αφηρημένα τοπία. Μέσα στις βασικές ηχητικές διαδρομές γεννιούνται και παράπλευροι δρόμοι που ενισχύουν την εκάστοτε σύνθεση και τη χρωματίζουν αναλόγως.

Η καλπάζουσα ρυθμική γραμμή του ''Abandoned'', σταματάει σε σημεία και εξελίσσεται σε ένα μινιμαλιστικό μπαλέτο με τις σκιές μέχρι να «συνέλθει» και να συνεχίσει να καλπάζει θριαμβευτικά ενσωματώνοντας την εμπειρία και να συνεχίσει μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας το ίδιο μοτίβο. Η κλιμακωτή ανάπτυξη της σύνθεσης γοητεύει και ανοίγει ορίζοντες περαιτέρω εξερεύνησης. Ο Aphex Twin ευλογεί τα beat και την ιδιόμορφη εξέλιξη.

Η techno εισαγωγή του ''Kataniksis'' διακόπτεται από κατανυκτικά ambient περάσματα για να μεταμορφωθεί σε ανθυπονταμπστεπ υβρίδιο που θυμίζει ORBITAL και BOARDS OF CANADA περισσότερο παρά Burial ας πούμε, μέχρι να σταματήσει λίγο απότομα, εγείροντας ίσως ένσταση για αυτό το απότομο σταμάτημα.

Το ''Cortisone'' είναι μια θαυμάσια ρυθμική και ambient συνουσία που εξαπλώνεται σαν ομίχλη μέχρι να επέμβουν χαρωπά και μυστηριώδη ρυθμικά μέτρα. Μία σύνθεση/συγγενής εξ' αγχιστείας με τη μουσική του Ian Hodgson (MOON WIRING CLUB), με την ίδια γκραν γκινιόλ αίσθηση και την απόλυτη αίσθηση της απόκοσμης ατμόσφαιρας που από πριν γνωρίζουμε ότι είναι φτιαγμένη για άλλου επιπέδου διασκέδασης παρά εφιαλτικών συνειρμών. Η προτίμηση μου από το e.p. αν και δύσκολα αποχωρίζομαι και τις υπόλοιπες 3 συνθέσεις.

Το ''Εndorphins'' κλείνει το e.p. αφήνοντας μας σε μια θάλασσα ρυθμικής ηρεμίας και αισιοδοξίας (τολμώ να πω). Στρωτό, υποβλητικό και όμορφο μέχρι το τέλος λειτουργεί σαν τον ιδανικό επίλογο σε ένα e.p. που δε φέρνει την electronica σε υπαρξιακές αναζητήσεις αλλά σε ακόμα πιο χρωματιστά πεδία αναζήτησης και μουσικής απόλαυσης.


« Το Spondylolisthesis είναι ένα EP χαρακτηρισμένο από συχνοτικές αντιθέσεις, αισιόδοξες IDM πινελιές και σκοτεινά μουσικά ημιτόνια». 
 

Συμπληρώνω στην εύστοχη και γενική ιδέα για το e.p. ότι:

« Η μουσική του «Spondylolisthesis» επεκτείνεται από μια απλή εγκεφαλική ακρόαση σε δημιουργία μικρών συναισθηματικών αντιδράσεων που αν και δεν έχουν το χρονικό περιθώριο να απλωθούν περισσότερο εν τούτοις έχουν την τάση να προτρέπουν τον ακροατή να πατά συχνότερα το κουμπί της επανάληψης για να επεκτείνει την ακουστική απόλαυση όσο θέλει.»

Κυκλοφορεί από τις 12.3 σε καλαίσθητη συσκευασία. Πάει καιρός που πιάνω cd στα χέρια μου και νοιώθω την αίσθηση της φινέτσας αλλά και του καλού γούστου από το εξώφυλλο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της ακρόασης. Το αγοράζετε ψηφιακά ή ακόμα καλύτερα σε φυσική μορφή από εδώ.
- Οι ερασιτεχνικές φωτό είναι από τη ζωντανή παρουσίαση του e.p. στο Ρομάντσο στις 12.3.2016 στα πλαίσια της εκδήλωσης της Νutty Wombat για την κυκλοφορία του e.p. Μαζί με τον Γιώργο Κοντογιαννίδη ( FRAGILE BALLOON) εμφανίστηκε δίπλα του και ο Γιάννης Τρυφωνόπουλος (ESOTERIC SOB) ενώ πίσω τους σε ζωντανό χρόνο δημιουργούσε ο PAN PAN. Το τελικό σκίτσο το βλέπετε παρακάτω ενώ πρέπει να πούμε ότι μαζί τους έπαιξαν και THE HYDRA αλλά και οι THE RATTLER ROXY. Ήταν από τις εκδηλώσεις που έπρεπε να έχει κόσμο δεδομένης της σημασίας της για την Ελληνική ηλεκτρονική σκηνή. Αλλά τελικά το τριήμερο της Αποκριάς δεν ευνοεί σοβαρές εκδηλώσεις σαν αυτή. Οι λίγοι τυχεροί θα έχουν να θυμούνται όμως

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom