Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Music treatment 2016: The albums_07_07.5

7. Playclothes From Faraway Places -  MOON WIRING CLUB  
(Gecophonic Audio Systems)
 

7. 5  Why Does My House Make Creaking NoisesMOON WIRING CLUB  
(Gecophonic Audio Systems)



Όπως κάθε χρόνο εδώ και με εξαίρεση μία χρονιά, επιτρέπουμε στον εαυτό μας μία ζαβολιά στη θέση επτά. Κάθε αρχές Δεκέμβρη το περίφημο MOON WIRING CLUB μέσω του αρχιμουσικού και αντιπροσώπου του στο παρών σύμπαν, Ian Hodgson, απελευθερώνει νέα μουσική που την κυκλοφορεί μέσω cd και βινυλίου ταυτόχρονα αλλά επειδή δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε τα αφήνουμε παρακαταθήκη για την επόμενη ανασκόπηση. Κάθε φορματ περιέχει διαφορετικά κομμάτια κάθε φορά, άσχετα αν είναι κάτω από τον ίδιο τίτλο ή όχι. Η μουσική που εκπέμπεται από αυτή τη Λέσχη είναι κάτι που μόνο εξωδιαστατική μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει. Σαν μουσικός αντίκοσμος που διασπάει κανόμνες Φυσικής και Αστρονομίας, δημιουργεί σκουληκότρυπα και ξαμολάει την παραγωγή του στον δικό μας βαρετό κόσμο. Η περσινή του κυκλοφορία λοιπόν κυκλοφορία ήταν επίσης δύο δίσκοι. 
Το βινύλιο και μόνο ''Why My House Make Creaking Noises'' περιέχει acid και ambient μουσική που παράλληλα με την Γήινη είχε κυριαρχήσει στα δικά τους '90'ς. Ακούγεται σαν η τράπουλα της electronica και του hip hop να έχει ανακατευτεί και η σειρά να έχει αλλάξει.Στην πραγματικότητα το ηχητικό λεξικό του Ian Hodgson δεν έχει αλλάξει, είναι γνώριμο μόνο που οι συνθέσεις του άλμπουμ είναι περισσότερο ρυθμικές και εώ αρχικά φαίνοινται σαν κάποιος να μαθαίνει από την αρχή ρθυθμολογία εντούτοις η φασματικές φωνές, τα ambient στρώματα που έρχονται και παρέρχονται απειλητικά δημιουργούν απόκοσμο περιβάλλον που πραγματικά όμως δεν χρειάζεται να φύγετε φοβισμένοι. 
Το cd και μόνο, ''Playclothes From Faraway Places'' είναι μουσική για μιά επίδειξη μόδας στο σύμπαν της Λέσχης με μουσική ταιριαστή στα ρούχα που επιδείχθηκαν. Ο κωδικός ''Εδουαρδιανή μόδα'' δεν αναφέρεται άμεσα στη μόδα της εποχής που γνωρίζουμε. Όπως και η ρυθμική μουσική, electro σε σημεία,  που ακούμε δεν έχει να κάνει με τις αντίστοιχες του εδώ κόσμου. Παραμορφωμένη και παραλλαγμένη, με διαφορετικές ταχύτητες και κανόνες αποτελεί την πιο βατή (για τα γήινα αυτιά πάντα) του αρχιμουσικού της Λέσχης.

Οπότε για άλλη μια χρονιά δεν μπορείτε να βγάλετε νόημα αλλά παραθέτω και το δελτίο τύπου μήπως κα βγάλετε άκρη.

Playclothes From Faraway Places delightfully jacks immaculately turned-out-and-up midnight boogie-movie production into a 120-130 bpm 80s evocation of esoteric happenings within a fashion-house of unusual pursuits. These 22 tracks will have you twitching through an electro-pop body-swap of dislocated funk whilst containing enough of an extended ambient suite to allow out-of-depth contemplation!   

Why Does My House Make Creaking Noises? is a deftly crafted fancy selection of Jacobean Electronic Musicke (JEM), perfectly composed to accompany plotting in secret rooms with the clandestine thought forms of a well-dressed ghost. Perhaps more concentrated than ever before, these 8 tunes will have you anxiously dancing with extreme vim as familiar spirits echo through the wood panelling ~ all aLIVE from 1625!

(Και πάλι προσοχή! Οι μουσικοί όροι μπορεί να διαφέρουν από σύμπαν σε σύμπαν)
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom