Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NINOS DU BRASIL – Πανσεληνιασμένοι στο ΚΠΙΣΝ [26.08.2018]





« Οι NINOS DU BRASIL είναι ένα vτουέτο του οποίου η προέλευση και το υπόβαθρο έχουν παραμείνει τυλιγμένα στο μυστήριο. Αφιερωμένο σε ένα τολμηρό μείγμα batucada και ηλεκτρονικής, οι σποραδικές ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν γίνει θρυλικές.
Το συμπυκνωμένο αλλά έντονο σετ των N.D.B. είναι μια ένθερμη ανάμειξη της παλιάς σχολής techno, ρεφρέν γηπεδικού χαρακτήρα, καρναβαλικού γλεντιού ενοποιημένων με την ένταση παλιών hardcore techno πάρτι».

Οι N.D.B. αποτελούνται από τους Nicolò Fortuni και Nico Vascellari οι οποίοι στο παρελθόν ήταν μέλη του Ιταλικού hardcore πανκ σχήματος WITH LOVE (1996-2006).
Αν έχετε ακούσει το σύνολο της δισκογραφίας τους ( 3 δίσκοι και 2 e.p.) η αγάπη τους για τις αρχέγονες ρυθμικές δομές της Βραζιλιάνικης μουσικής είναι εμφανείς καθώς και οι πανκ ρίζες τους αλλά και δεν χρειαζόταν να διαβάσεται το άνωθεν εισαγωγικό (σε ελεύθερη μετάφραση) από το bandcamp τους
Στο περσινό, τρίτο τους άλμπουμ ''Vida Eterna'' δείχνουν μια περισσότερο σκοτεινή εικόνα και οι ρυθμοί τους δείχνουν να υπηρετούν περισσότερο το αρχέγονο και το μυστηριακό. . Ήταν σαν να μετακομίζουν από τις πόλεις στα πυκνά δάση, ας πούμε του Αμαζονίου, και στη γοητεία του Σκότους κάτω από Πανσέληνο και κουνούπια. 
Ήταν από τους δίσκους που ανακάλυψα στην εκπνοή του 2017 και λυπάμαι πολύ που δεν το συμπεριέλαβα στα καλύτερα μου.


Εντελώς συμπτωματικά (;) και απρόσμενα, η πρώτη εμφάνιση τους στην Αθήνα στις 26/08 συνέπεσε με το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου. Δάση πλέον δεν υπάρχουν στην Αθήνα αλλά υπάρχει το ΚΠΙΣΝ, που μπορεί να μην διαθέτει ένα συναυλιακό χώρο βολικό αλλά καταφέρνει να έχει το περιβάλλον διαφυγής για να απολαμβάνουμε τέτοιες απρόσμενες εμφανίσεις.
Έπαιξαν στο υψηλότερο σημείο του χώρου, εκεί που μπορεί να βλέπει κανείς όλη την Αθήνα, το Φάληρο, το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη αλλά και το μεγαλείο κάθε Πανσελήνου.
Έχοντας εμφανή δύο μικρά σετ κρουστών και φαντάζομαι αρκετά εφέ στην κονσόλα έδωσαν ένα σώου χορευτικής ρυθμικής παραζάλης με επιλογές και από τα τρία άλμπουμ τους, αν δεν απατώμαι (δεν κράτησα σημειώσεις, γιατί να το κάνω άλλωστε με τέτοιο vibe). 
Για αυτούς που γνωρίζουν τη μουσική τους δεν αποτελούσε σπουδαία έκπληξη και ήταν αναμενόμενο το εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά για το 90% του κοινού που «είδε φως και μπήκε» αποτέλεσε ένα αξέχαστο κα εξαιρετικό χορευτικό δρώμενο.
Οι δύο Ιταλοί ντυμένοι σαν μετά κλόουν, μετέτρεψαν το σκηνικό σε πίστα πάρτι, προσκαλώντας το αρχικά καθισμένο κοινό να σηκωθεί όρθιο, να πλησιάσει τη σκηνή και να χορέψει μαζί τους. 


Έπαιξαν με την ενέργεια που απαιτείται για τέτοια ρυθμική μουσική, έμπαιναν στο κοινό, κάποια στιγμή προς το τέλος, στο πυρετικό ''Tuppelo'',  ανέβασαν αρκετούς από αυτούς στη σκηνή και γενικά ίδρωσαν για να κάνουν ένα μεικτό κοινό από χίπστερς, πιτσιρίκια και τυχαία διερχόμενους να ξεχάσουν τα πάντα και να κουνηθούν μαζί τους. 
Για αυτούς που τους έβλεπαν για πρώτη φορά φάνηκε να το διασκεδάζουν περισσότερο γιατί ήταν απρόσμενα ενεργειακό και πολύχρωμο. Κάπου θα ήθελα να ήμουν σαν κι αυτούς αλλά και πάλι το να πω ότι δεν το διασκέδασα θα ήταν ψέμα.
Ο χώρος βοήθησε στην επαφή και στην αμεσότητα, οι ρυθμικές συνθέσεις τους κουβαλούν το αρχέγονο συλλογικό πνεύμα και το rave αίσθημα μετεξέλιξης του και δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom