Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Music to care for_The 2021 Annual Report_Phase 1_03 more records to care for

03. Hey What - LOW (Sub Pop)


  «
Parker and Sparhawk sing together, and the promise of salvation at the end of the road flickers again out of view» (Pitchfork)

Αν έβαζα κάποιον ροκ παραγωγό μεγαλοεταιρείας να ακούσει το '' Hey What'' θα εισέπραττα μειδίαμα και προτάσεις για το πώς πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι πιο εμπορικός στο κοινό. Θα μου έλεγε: « Οκ, καλά τραγούδια, αλλά αυτό το χάος με τα στρώματα θορύβου και τις παραμορφώσεις, τι παίζει ρε μαν, δεν θέλουν να πουλήσουν τεμάχια; Άσε που νομίζω ότι κάπου στο δύο τους χάλασε και το μηχάνημα». Θα του επέστρεφα το μειδίαμα « Σίγουρα δεν κάνεις για τη δουλειά, μαν. Η Olivia Rodrigo ίσως να ενδιαφερόταν..Θα φέρουμε ξανά τον BJ Burton που ξέρει καλύτερα. Ήταν στο προηγούμενο τους ''Double Negative'' που πρέπει να το ακούσεις για να εκτιμήσεις το φετινό όπως πρέπει».

Είμαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλάει για αυτό το ντουέτο και πόσο μάλλον να το υπερσπίζομαι. Δεν το παρακολουθούσα ποτέ στενά και ποτέ δεν άκουσα άλμπουμ τους πάνω από μία φορά. Όμως αυτό το άλμπουμ αν και ξεκίνησα να το ακούω από τυπική περιέργεια κατέληξα να θέλω να γράφω ύμνους. Γιατί αυτό που ακούω είναι Ομορφιά. Αν σταθούμε στις μελωδίες και είναι πολλές, έχουμε ένα υπερβατικό άλμπουμ που αγγίζει τα ύψη των SPIRITUALIZED και των BEACH HOUSE που διαφέρει λόγω δρόμου. Δηλαδή η ενορχήστρωση. Ομιχλώδης, θορυβώδης χωρίς να φαίνεται με την πρώτη ακρόαση τι ακριβώς χρησιμοποιούν πέρα απ΄τις παραμορφώσεις στις κιθάρες που ακούγονται σαν μεταβιομηχανικοι απόηχοι. Τα φίλτρα, τα αιθέρια στρώματα θορύβου κάνουν πάρτυ εδώ μέσα. Τα ακριβά στερεοφωνικά, τα πανάκριβα ακουστικά σας ανταποκρίνονται στο να αναπαράγουν όσο πιο καθαρά το θόρυβο και τις παραμορφώσεις αλλά και πάλι η αίσθηση θα ήταν η ίδια και από φθηνότερα μοντέλα.

Όμως, μετά από λίγη ώρα ή μετά από αρκετές ακροάσεις, η αρχική απόκριση της ακοής διαμορφώνεται από τις ουράνιες φολκ μελωδίες και οι θόρυβοι γίνονται βόμβοι ομορφιάς. Κάθε άλλο παρά ακατέργαστη θα ακούγεται πλέον.

 Η εξοικείωση φέρνει όλες τις θερμές συχνότητες να επιδρούν στο μέγιστο, νοιώθετε μια ψυχική ανακούφιση σε κάθε γύρισμα των τραγουδιών, περιμένετε με κατάνυξη την συνδυαστική απογείωση μελωδίας και θορύβου, σχεδόν δεν θέλετε για τα επόμενα 46 λεπτά να βγείτε από τη θερμή φούσκα των LOW που καίει θόρυβο για να κινηθεί,να σας ανεβάσει στα ύψη και να παραμείνει εκεί. Σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια του, το άλμπουμ δεν σας αφήνει να κατεβάσετε τα χέρια και να σταματήσετε τραγουδάτε. Η όλη αίσθηση είναι παρόμοια με θρησκευτική κατάνυξη. Αλληλούια καικ δίκαιη η ανταπόκριση απ' όλα τα μέσα. Να καταγραφεί σαν θρίαμβος του κοσμικού ροκ και ανακήρυξη των LOW σαν ένα πολύτιμο σχήμα για τη σύγχρονη μουσική της ανθρωπότητας. 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom