Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Pearlies_The 2023 Annual report_Phase 1_The Albums of 2023_Part ΧI _20_The Hospitable Pearl



 20. The Land Is Inhospitable And So Are We – MITSKI (Dead Oceans)


 “This is my most American album,” Mitski says about her seventh record, and the music feels like a profound act of witnessing this country, in all of its private sorrows and painful contradictions. But “maybe it’s beyond witnessing,” she says. At times, it feels like the album is an exercise in negative capability – a fearless embodiment and absorption of the pain of other bodies. When I ask her what the album would look like, if it were a person, she says it would be someone middle-aged and exhausted, perhaps someone having a midlife crisis. But through the daily indignity and exhaustion, something enormous and ecstatic is calling out. In this album, which is sonically Mitski’s most expansive, epic, and wise, the songs seem to be introducing wounds and then actively healing them. Here, love is time-traveling to bless our tender days, like the light from a distant star...»

Ο φετινός δίσκος της Mitski είναι country αλλά όχι ακριβώς. Δεν ο δίσκος για square dancing σε μπαρ του Τέξας, με μπύρες και καβάλε σε μηχανικούς ταύρους. Ούτε το είδος για έναστρες βραδιές στην έρημο ή στα βράχια δίπλα στο άλογο και τη φωτιά. Δηλαδή όχι το είδος που έκανε πλούσια την Dolly Parton αλλά το είδος πριν η Dolly Parton γίνει πλούσια. Με τη συναισθηματική αγνότητα και απλότητα που ακούγαμε σε ηχογραφήσεις της Rosemary Clooney, της Patsy Cline αλλά και της Dolly Parton.

Περιλαμβάνει ακουστικά τραγούδια βασικής αισθητικής και δομής. Δεν θα βρείτε ρυθμικές εξομολογήσεις ή γλυκόπικρα ηλέκτρο. Δεν θα βρείτε γενικά το υλικό που θα θέλαμε μετά το περσινό μαργαριτάρι ‘’Laurel Halo’’.

Θα γονατίσετε όμως συναισθηματικά ακούγοντας τη φωνή, τις φωνές και τις μελωδίες. Αυτό το άλμπουμ έρχεται σαν ένα ήσυχο αναλγητικό για τις αρνητικές επιδράσεις της γενικής τοξικότητας. Των σχέσεων, των συγκρούσεων, των διαταραγμένων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούμε χωρίς πάντα να ελέγχουμε. Όσο για το συνθετικό και εκτελεστικό μέρος μιλάμε για θαύμα. Χωρίς πολυπλοκότητες, η Mitski είναι ακριβής και αποτελεσματική. Οι μπαλάντες που ακούμε, είναι άμεσες και επιτυγχάνουν να περάσουν το μήνυμα και τα συναισθήματα χωρίς περιττά στολίδια και υπερβολικές μελωδίες. Η φόρμα είναι απλά εκεί. Το περιεχόμενο είναι αυτό που αφήνει αποτύπωμα που θα μείνει για πολύ καιρό και θα είναι μονίμως το πρώτο που θα σκέφτομαι να ακούσω όταν οι μέρες βαραίνουν επικίνδυνα και οι νύχτες αποχρωματίζονται.

«Sometimes, Mitski says, it feels like life would be easier without hope, or a soul, or love. But when she closes her eyes and thinks about what’s truly hers, what can’t be repossessed or demolished, she sees love. “The best thing I ever did in my life was to love people,” Mitski says. “I wish I could leave behind all the love I have, after I die, so that I can shine all this goodness, all this good love that I’ve created onto other people.” She hopes her newest album, The Land Is Inhospitable and So Are We, will continue to shine that love long after she’s gone. Listening to it, that’s precisely how it feels: like a love that’s haunting the land. »


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom