Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 12, 2009

Όλη Η Αλήθεια Για Τους Δίσκους Του 2009 : Αλήθεια 21η

21. Everything Goes Wrong - VIVIAN GIRLS Τα γνωστά.Τα ίδια ακκόρντα, οι ίδιοι ρυθμοί,οι ίδιες φωνητικές αρμονίες,η ίδια χειμαρρώδης ενέργεια,η ίδια C-86 νοσταλγία,πιο συμμαζεμένα και οργανωμένα.Αλλά στην ουσία,ακριβώς όλα αυτά που αγάπησα /λάτρεψα/χάρηκα, στο περσινό ντεμπούτο τους.Μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ.Τις λατρεύω μέρα με τη μέρα.Ψάχνω το Pitchfork καθημερινά μόνο και μόνο να βρω ένα καινούριο βίντεο,μια καινούρια δήλωση,κάτι. Έχω ελπίδες,γιατρέ ?Δεν πάει κάτι στραβά,ε ?  

Όλη Η Αλήθεια Για Τους Δίσκους Του 2009 : Αλήθεια 22η

22. Alphabet 1968 -   BLACK TO COMM " ..full of haunted loops, half-remembered lullabies and layered embers of sound.. " " ..έχει εσωτερική γαλήνη και νανουριστικές μελωδίες που χάνονται στο υπερπέραν της συνείδησης.Το σκοτάδι και το φως παίζουν παιχνίδια με ακαθόριστης μορφής μινιμαλιστικά ή ακίνητα σ' αυτή τη διάσταση, στοιχειωτικά μοτίβα που φτιάχνουν μυστηριώδη και νοσταλγική ατμόσφαιρα,ικανή να σε κάνει να ξεχάσεις,τόπο ,χρόνο ,αλλαγή ώρας ,ποιος είσαι κλπ... " Τέτοιοι δίσκοι σε κάνουν να μη μπορείς να τους περιγράψεις ή να εξωτερικεύσεις εύκολα αυτά που νοιώθεις,κατα την ακρόαση.Ακόμα και μετα απο δέκα ακροάσεις το στόμα παραμένει κλειστό.Οπότε το αφήνεις.Νοιώθεις ένα εσωτερικό ήλιο να λάμπει και βυθίζεσαι σε αυτά τα σύντομα ambient φρακταλ, εσωτερικής αρμονίας.Παραδίδεσαι αμαχητί και εύχεσαι να μην τελειώσουν τόσο σύντομα...

Όλη Η Αλήθεια Για Τους Δίσκους Του 2009 : Αλήθεια 23η

23. Humbug - ARCTIC MONKEYS Κάποτε ήταν φερέλπιδες νέοι και με το σωστό σπρώξιμο βρέθηκαν στην κορυφή γρήγορα αλλά και δίκαια.Τώρα, ύστερα από ένα ντεμπούτο μεγατόνων,ένα δεύτερο που και αυτό θέλει να μείνει κλασσικό και ένα side project που μας βύθισε στη νοσταλγία ,επιστρέφουν. Μεγαλύτεροι,με μακρύτερα μαλλιά ,λιγότερο ορμητικοί και με έναν "κόουτσ" να τους ανακατεύει την τράπουλα,επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που δείχνει τους Βρετανούς υπερήρωες της δεκαετίας που φεύγει, σε μια πιό ενδοσκοπική,ωριμότερη και μεταβατική φάση. Οι ARCTIC MONKEYS μεγαλώνουν όμορφα και αξιοπρεπώς.Το " Humbug " έχει τη γεύση των προηγούμενων,κάνει αναδιανομή του ήχου τους ( ο Josh Homme στην παραγωγή δίνει ρέστα και σοφία στα νιάτα) και υπόσχεται πολλά για τη δεκαετία που έρχεται..Χατ τρικ λοιπόν και πάντα τέτοια..