Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 24, 2010

A Night In June ....

Το άκουγα το περασμένο καλοκαίρι, κάθε βράδυ και φανταζόμουν τί τρελλούς χορούς θα έκανα στα '80'ς αν το είχα ανακαλύψει.Τί αναμνήσεις θα είχα αν το ''κουβαλούσα'' μαζί μου από τότε..Αλλά μερικά τραγούδια φαίνεται ότι δραπετεύουν από το χωροχρόνο και γίνονται αναμνησιογόνα για πάντα. Οι LINEAR MOVEMENT δεν κυκλοφόρησαν ποτέ κάποιο άλμπουμ,στη δεκαετία του '80. Ήταν απλά ένα πέρασμα του Peter Bonne πριν φτιάξει τα συγκροτήματα - A SPLIT SECOND και TWILIGHT RITUAL -με τα οποία έγινε γνωστότερος.Κυκλοφόρησαν μια κασέτα μόνο.  Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει Θεός και οι χρυσοθήρες του Minimal Wave ,κατάφεραν τα Χριστούγεννα του 2008 να κάνουν ευτυχισμένα τα απανταχού νιουγούβια και θιασώτες του Κεντροευρωπαϊκού cold wave - της κοιτίδας του νέου υπόγειου ήχου της Αμερικής - κυκλοφορώντας ένα δίσκο βινυλίου- On The Screen - με εννέα minimal synth και ιταλοειδή διαμάντια, που είδαν το φως ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια.  Όμως το '' Night In June '&#

T.O.R.N.A.D.O.

Τους λατρεύω,τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους ήταν καθαρτήρια διασκέδαση.Χαζοχαρούμενα πάρτυ τραγούδια με άποψη,cheerleader φωνητικά και διάθεση να σε ανεβάζιουν ψυχολογικά.Δε πα' να γαμηθεί που το καινούριο ακούγεται ακριβώς όπως τα προηγούμενα. Έχει τσαμπουκά...Shake that Ass !! Καλή εβδομάδα,το προηγούμενο διήμερο ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

THE SOFT MOON

Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Γρήγορο,μεγαλόπρεπο αρχαϊκό Goth/post punk,με κιθάρες που κεντάνε,ξερνάνε ριφ σαν βέλη και ψυχεδελίζουν που και που,μπάσο και ντραμς στους ονειρεμένους επαναληπτικούς,αγωνιώδεις,ταχύτατους ρυθμούς που με κάνουν να χτυπιέμαι σαν τότε και ψιθυριστά φωνητικά που μένουν στο παρασκήνιο θέλοντας να διατηρήσουν τη γοτθική μεγαλοπρέπεια του πιό ορθόδοξου,εκστατικού,ξεκάθαρου και ορμητικότερου μετα πανκ και συναφή,άλμπουμ που άκουσα φέτος.  Ουσιαστικά οι THE SOFT MOON είναι ο Luis Vasquez ,από την έρημο Mojave και η μουσική του ακούγεται σαν να έγινε μέσα σε γκρίζες κλειστές μεγαλουπόλεις,με αβέβαιο μέλλον. Κυκλοφορεί από την Captured Tracks . Ευχαριστώ το sound injections ,για άλλη μια φορά..

Maacht Ist Der Verlust Ist Gewinn Gefangnis

Σε ησυχία δε μας αφήνει ο Λ . Κάθε λίγο και λιγάκι να' σου κι ένα mail, με καινούρια νέα.Αυτή τη φορά το e.p. '' Maacht  Ist Der Verlust Ist Gewinn Gefangnis '' .  Δυσκολεύομαι να το μεταφράσω,ο μεταφραστής της Google ,sucks. Σε δύο τραγούδια έχουμε τη συμμετοχή των  M△S▴C△RA και MODERNO . Το ηλεκτρονικό torture crooning από τα τρίσβαθα της παγωμένης no man's land του Λ , συνεχίζεται με τέσσερα όπως πάντα θαυμάσια επικά σκοτεινά τραγούδια, με τίτλους τον αριθμό σειράς τους καI με τα παραμορφωμένα και επεξεργασμένα φωνητικά  να δίνουν πάλι ρέστα .... Μου ακούγεται συναισθηματικότερο ή τα έχω παιγμένα ? Το player του bandcamp, πάντως,σκίζει..