Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tempo Bravo



Οι VACILANT (Ταλαντευόμενος) είναι είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Fortaleza της Βραζιλίας που δημιουργήθηκε από τον Yuri Costa το 2016 σαν μετεξέλιξη του πρώτου του γκρουπ VOYAGE ROSET. Με τη συμμετοχή μερικών ακόμα μουσικών, κυκλοφόρησαν το 2017 και 2018 τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, το e.p. ''Vacilant'' και το άλμπουμ ''Só Me Faça Esquecer Das Coisas'' (Κάνε με να ξεχάσω πράγματα) αντίστοιχα.

Το ''Tempo Bravo'' (Θαρραλέα εποχή) είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και το σχήμα εκτός των δύο αρχικών μελών, Yuri Costa (φωνητικά, κιθάρες, μπάσο, synths, drum machines) και Taís Monteiro (φωνητικά, εικαστικά) περιλαμβάνει και τους Clau Aniz (φωνητικά, κλαρίνο), Felipe Couto (φωνητικά, synth), και Tuan Fernandes (φωνή, κιθάρα). Όλοι οι μουσικοί συμμετέχουν ταυτόχρονα σε σχήματα πέριξ της Fortaleza, όπως οι MAQUINAS, CLAU ANIZ, ASTRONAUTA MARINHO και CHINFRAPALA και από το 2020 το σχήμα εντάσσεται στο Μουσικό Εργαστήριο που προωθεί η καλλιτεχνική σχολή Porto Iracema das Artes. Εκεί δημιουργήθηκε και το ''Tempo Bravo'' με την καθοδήγηση της καλλιτέχνιδας Maria-Beraldo (Quartabê) στο έργο.

Το άλμπουμ αποτελείται από έξι συνθέσεις που διακρίνονται για την ποικιλία τους σε αναφορές στην ηλεκτρονική μουσική, την jazz και το progressive (και γενικά) rock φιλτραρισμένες από τη γενικότερη Βραζιλιάνικη μουσική κουλτούρα, αλλά κυρίως διακρίνονται για αυτό που αγαπάμε συνήθως από τις μπάντες που δρουν στη Fortaleza τα τελευταία χρόνια. Την δυναμική της ομαδικής καλλιτεχνικής δημιουργικότητας, την εσωτερικότητα και την προοπτική που πλαισιώνουν και διαμορφώνουν έναν αναγνωρίσιμο προσωπικό χαρακτήρα στις ηχητικές τους αναμίξεις.

Στο ''Tempo Bravo'' τόσο η πείρα όσο και η δημιουργική προσέγγιση αυτών που συμμετείχαν κάνουν ακόμα πιο διακριτά όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Οι VACILANT νιώθουν πολύ άνετα κινούμενοι σε πλειάδα μουσικών ειδών στο πέρασμα του χρόνου και οι πέντε συνθέσεις συν μία διασκευή (σε τραγούδι των θρυλικών, πλέον, για την περιοχή της Ceará, CIDADÃO INSTIGADOτου ''Tempo Bravo'' αποτυπώνουν την άνεση και ακούγονται δυναμικές, συμπαγείς και ολοκληρωμένες σε όλα τα επίπεδα. Παίζουν με το χρόνο και τις αντιθέσεις. 

Άλλοτε ζωηρές, άλλοτε στοχαστικές, άλλοτε σκοτεινές άλλοτε κοντά στο ξημέρωμα, διατηρούν την εμπειρία της ακρόασης ακέραια έως το τέλος. 

Συνοπτικά και σύμφωνα με το σχήμα:

« Το ''Tempo Bravo'' είναι η εμπειρία της διαίρεσης της διαδικασίας που μας οδήγησε να δοκιμάσουμε ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αναμιγνύονται για ένα και μόνο σκοπό: να υπάρχουμε

Επίσης το έργο δεν έχει μόνο ηχητική διάσταση αλλά επεκτείνεται και εικαστικά. Το οπτικοποιημένο άλμπουμ ξεκινώντας από τα εξώφυλλα έως και την αρκετά ενδιαφέρουσα μεσαίου μήκους ταινία δημιουργήθηκε από τους Tuan Fernandes και Taís Monteiro μαζί με τους εικαστικούς καλλιτέχνες: Benia, Insira και Johann. Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω ενώ το άλμπουμ το κατεβάζετε από τη σελίδα της αγαπημένης Mercúrio Música.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom