Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Crooning In The Dark .....



 Ο ORPHEOS DE JOURNETTE,κατάγεται από το L.A. και αυτοχαρακτηρίζεται σαν ηχητικός αλχημιστής.
Μέλος των MEPHISTO ODYSSEY που από το 1993 και όλη τη δεκαετία του '90 είχαν μιά αξιοσημείωτη δράση είτε σαν μουσικοί είτε σαν συμπαραγωγοί,με δύο εξαιρετικά ηλέκτρο/house/trip hop άλμπουμς ( The Deep Red Connection και Catching The Skinny).Η μεγάλη τους επιτυχία μάλιστα ήταν το (δυσεύρετο τώρα πιά ) remix στο ''So What'' τωνJANE'S ADDICTION,που ήταν για αρκετές εβδομάδες στα charts των maxi singles του Billboard.Επίσης ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό ανεξάρτητο γκρούπ από το L.A. που υπόγραψε για την Warner.Παραμένουν άγνωστοι ακόμα και σήμερα παρ'όλο που τραγούδια τους ακούγονται σε ταινίες όπως το ''Hostel'' και συμμετέχουν σαν μηχανικοί ήχου σε διάφορα σχήματα.
Ο Orpheos,σαν σόλο καλλιτέχνης έχει  κάποια σινγκλς και συμπαραγωγές στο ενεργητικό του,απο τη δεκαετία του '90.
Εδώ και τέσσερα χρόνια όμως έχει επικεντρωθεί στο δικό του ήχο και το αποτέλεσμα είναι δύο άλμπουμς που δε λένε να ξεκολλήσουν απ'ο το Σπίτι αυτό το Σ/Κ.
Το ''The Mirror With No Reflection'' είναι ένα άλμπουμ ατμοσφαιρικής, σκοτεινής,αλλά όχι μελαγχολικής, ηλεκτρονικής ποπ με επιρροές από gothic,dub και trip hop με εξαιρετική,καλογυαλισμένη,''σινεμασκοπ'' παραγωγή.
Επιβλητικός, συναρπαστικός ήχος αρκετά ελκυστικός και καλοδουλεμένος, με τις μελωδίες να συνδυάζονται όμορφα με τους ρυθμούς.
Η ερμηνεία του Orpheos,ήρεμη και μελωδική, χρωστά πολλά στον D.BOWIE και στον  D. SYLVIAN, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που ,προσωπικά, μου θυμίζει τον Άρη Σιάφα (HOMETAPING,πρώην MATISSE) (!).
Τον έχουν συγκρίνει και με τον PETER MURPHY, αλλά καμμία σχέση.
Διασκευάζει το '' Ok This Is The Pops'' των TONES ON TAIL τόσο καλά που το πρωτότυπο ακούγεται παρωχημένο μπροστά του.
Το ''Project Retrograde'', όπως μας είπε και ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε το Σπίτι μαζί του,είναι μιά συλλογή των πειραματικών τραγουδιών του.
Ακόμα πιό ατμοσφαιρικό,κοντύτερα στο trip hop, με βαρύτερη ρυθμολογία και σκοτεινότερο.
Είναι ένα βήμα πιό μπροστά απ'ότιδήποτε έχει κάνει και είναι ο κύριος λόγος που αφιέρωσα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ακούγοντας τη μουσική του και κάνοντας αυτό το πολύ μεγάλο σε έκταση πόστ.
Μυστηριώδες αλλά και αρκετά περιπετειώδες όπως εξελίσσει τις μελωδίες και τη μουσική, ο δίσκος αυτός αποδεικνύει πόσο μεγάλος μάστορας στη δημιουργία ηχόκοσμων είναι ο ORPHEOS DE JOURNETTE .
Ο όρος ''αλχημιστής'' είναι πολύ κοντά σε αυτό που κάνει και φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά που μας δήλωσε (αποκλειστικά) για το πώς δημιουργεί μουσική.
'' I was inspired by many electronica albums, but mainly the Trip-Hop
albums of the late 90's. My production style is always evolving but
I have a tendency to weave or perhaps melt my sounds together.
Music in my mind, flows like a river into the sea. When I compose,
(the spirit of the song) uses me as a sonic paint brush and I almost always
forget how I constructed the track technically. It is as if the song spirits write themselves through me and just use me as a puppet to get the job done''.
Για να μπορέσετε κι εσείς ν'αποκτήσετε τα δύο αυτά άλμπουμ δεν έχετε παρά να μεταβείτε στους παρακάτω συνδέσμους και να κάνετε τα σχετικά.
Γιά πλήρη δισκογραφία  μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη :


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom