Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The World Unseen: In the world of MAMIFFER..


Οι MAMIFFER είναι μια Αμερικάνικη μπάντα που έχει σαν βάση της Seattle. Ξεκίνησαν το 2008 σαν σόλο δημιουργία της πρώην μέλους των Pyramids και Everlovely Lightningheart, Faith Coloccia αλλά σήμερα ο βασικός πυρήνας έχει εμπλουτιστεί με τον πλέον σύζυγο της Aaron Turner πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα των παλιών αγαπημένων ISIS.
Οι MAMIFFER έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα άλμπουμ, τρία με συνεργασίες και άλλα πέντε split, τα περισσότερα στην SIGE εταιρεία της Faith Coloccia.
 Η μουσική τους επικεντρώνεται στα κλασσικότροπα χορωδιακά φωνητικά και στα πλήκτρα ( πιάνο, wurlitzer, bass synthesizer) της Faith αλλά και στις εναλλαγές σκοταδιού και ημίφωτος των αργών και υποβλητικών ενορχηστρώσεων του Aaron Turner που άλλοτε ηχούν σαν θάλασσες λευκού θορύβου με αδρές μελωδικές νηνεμίες και άλλοτε ακολουθούν τα φωνητικά σε κατανυκτικές μετα-ψαλμωδίες αναζήτησης και δοξολογίας της Ομορφιάς ή κάποιας χαμένης αρετής.
 


Το ''The World Unseen'' είναι το τέταρτο επίσημο τους και ολοκληρώνει μια πορεία επτά χρόνων αισθητικά αλλά επίσης και μια πορεία έξι χρόνων ηχογραφήσεων για το συγκεκριμένο. Ξεκίνησαν να το γράφουν το 2011, το ηχογράφησαν μεταξύ του 2013 και 2014 και το κυκλοφορούν 1η Απριλίου του 2016.
Η Faith Coloccia περιγράφει το άλμπουμ:

" It is an exploration of subconscious and psychic bonds between the past and present, and the ways in which the musical devices of repetition and incantation create hands across the chasm that divide the human from the divine."

Αποτελείται από πέντε μεγάλες συνθέσεις συν ένα 35 λεπτο τρίπτυχο και χαρακτηρίζεται από μελωδικά και drone πέπλα ήχων, πιανιστικών νοσταλγικών κυμάτων και χορωδιακών φωνητικών. Ο συνδυασμός τους είναι ένα ηχητικό οικοδόμημα, πολύπλευρο συναισθηματικά και πυκνό σε δομή. Χρησιμοποιήθηκαν πολλά όργανα αλλά δεν ακούγεται πολύπλοκο ούτε πολυχρωματικό. Χωρίς να κλιμακώνεται σε ξεσπάσματα όπως οι post-rock ελεγείες των GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR ή των MOGWAI ταξιαρχιών και χωρίς να παραμένει σε βαλτώδεις drone λίμνες, χωρίς να αφαιρείται στον αέρα ή να παθαίνει ασφυξία στο νερό, το ''The World Unseen'' ξεχωρίζει για την θεματική και συναισθηματική του προσήλωση, την ανθρωποκεντρική του κατεύθυνση (κατευθείαν στην ψυχή και στο πνεύμα) και την μελωδική του ποιότητα.
Προσκαλεί τον ακροατή να απορροφηθεί στο μουσικό του σύμπαν, να ταλαντευτεί ανάμεσα στις συγχορδίες, να ανέβει στις μελωδικές γραμμές, να εισχωρήσει στη δικιά του πορεία για τη Γαλήνη.

The record is imperfect. It has within its heart an incompleteness, a stillness containing the presence of absence and loss.

Αντιθέτως από ότι νομίζει η Faith για το άλμπουμ, η δικιά μου εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα πλήρες άλμπουμ από αισθητική άποψη και δείχνει τη διαφορά μεταξύ των στείρων πειραματισμών και των παλλόμενων μουσικών συμπάντων στο Ηχητικό αχανές προς αναζήτηση και ολοκλήρωση σταθερών μεταξύ της Τέχνης αλλά και της ανάγκης έκφρασης....
Κυκλοφορεί την 1η Απριλίου από τη SIGE records, σε ψηφιακή μορφή, cd και διπλό βινύλιο και σαν cd με επιπλέον bonus cd στην Daymare records στην Ιαπωνία....


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom