Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Music treatment 2016: The albums_Vol.6_40-36


Απόηχοι αλλά και εσώηχοι εμπνέουν για σπουδαία άλμπουμ όπως θα δείτε.....

36. Heron OblivionHERON OBLIVION 
           ( Sub Pop )


Για τους θαυμαστές της Αμερικάνικης ροκ της προηγούμενης δεκαετίας οι HERON OBLIVION είναι ένα υπερσχήμα που γεννήθηκε από τους COMETS ON FIRE, ESPERS και ASSEMBLE HEAD IN SUNBURST SOUND
άρα τα μέλη τους έχουν ήδη έχουν τη δική τους θέση στη σύγχρονη ψυχεδελική σκηνή. 
 Στο ομώνυμο ντεμπούτο τους, ψυχή τους παραμένει στα 60'ς αμετακίνητη και στις ουρανομήκεις, αργόσυρτες, αστρικές hard rock ραψωδίες όπως αυτό ακούγεται από τις κιθάρες και την σπάνια φωνή της Meg Baird η οποία είναι και στα ντραμς ταυτόχρονα.
 Τα τραγούδια του άλμπουμ διαθέτουν μελωδίες και ηλεκτρισμό ικανές να καταλαμβάνουν τον ακροατή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εγγυημένη ρετρό  απόλαυση στο μέγιστο. 

37.Impossible Dream HALEY BONAR 
         (Gndwire )


Φέτος μου άρεσαν περισσότερα φολκ άλμπουμ από άλλες χρονιές. Φολκ που συνδυάζεται με κάντρι, ελαφρύ ροκ και ποπ. Με τραγούδια που εξιστορούν καταστάσεις που έχουν καταπιαστεί και άλλοι στο παρελθόν και παραμένουν αιώνια πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη τραγουδοποιία. 
Η Haley Bonar ήταν μια έκπληξη για μένα. Ξεκίνησα να ακούω το ''Impossible Dream'' από καθαρή περιέργεια. Κατέληξα να βρίσκομαι μπροστά σε τραγούδια που δεν σπαταλιούνται στο φθηνό συναίσθημα.  
Η μουσική της Haley Bonar αντλεί από τις Αμερικάνικες ρίζες της μουσικής της για να συνθέσει αληθινά τραγούδια με πηγαίο συναίσθημα και ομορφιά, που εξαπλώνονται και μπορούν να συγκινήσουν πλατύτερο ακροατήριο σε κάθε χώρα. 
Θα μπορούσε να είναι σε κάθε λίστα φέτος αλλά δεν είναι σε καμμία ως τώρα. Κρίμα, γιατί το ταλέντο της Haley Bonar είναι τόσο ορατό σε αυτό το άλμπουμ που απαιτείται η θέση της να βρίσκεται κοντά στις παλιές (Case/Lang/Veirs) αλλά και στις καινούριες (Olsen/Nadler/Blood) σπουδαίες Αμερικάνες τραγουδίστριες με παγκόσμια εμβέλεια.

38.Dead BlueSTILL CORNERS
         (Wrecking Light)


Το τέταρτο άλμπουμ του σχήματος, τους βρίσκει σε πρωτοφανή επίπεδα ωριμότητας. Οι συνθέσεις τους ακούγονται δεμένες, τα τραγούδια τους υπηρετούν καλύτερα από ποτέ το σκοπό για τον οποίο εφευρέθηκε η ποπ. Είναι όμορφα, ευχάριστα, αέρινα και άμεσα.
Το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους και από τις ποπ κορυφές για φέτος, χωρίς περαιτέρω ανάλυση.

39.IntrumentalepathyTHE GASLAMP KILLER 
         (Cuss)


Δίσκος που προήλθε ύστερα από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα του καλλιτέχνη με τη μηχανή του το 2013. 
Στο ''Instrumentalepathy'' συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία που θαυμάζουμε και αγαπάμε από παλιά. Funky ρυθμοί, cosmic jazz συγχορδίες, ανατολίτικες κλίμακες, ψυχεδελικά περάσματα, συμμετοχές από τους φίλους του (Kid Moxie, Gonjasuffi, Miguel Artwood-Ferguson, Amir Yagmai) όλα, σε ένα κοσμικό, επουλωτικό πανηγύρι που πρέπει κανείς να το ξεκινήσει από την αρχή και να μην το αφήσει ενδιάμεσα. Είναι δίσκος που μας υπενθυμίζει αυτή την ιδιαίτερη, παράξενη μουσική γωνία στην σκηνή του Los Angeles, όπου ο ακροατής βρίσκει όντως μουσική από ή για ασυνήθιστες και πιο περιπετειώδεις μουσικές διαστάσεις.

40.Slow KnifeKUEDO 
        (Planet Mu)


Στο απώτερο μέλλον κάποιες πόλεις θα γιγαντωθούν περισσότερο. Τα κτήρια θα είναι πλέον ουρανοξύστες και τα διαφημιστικά θα παίζουν εκκωφαντικά σε γιγαντοοθόνες, αλλά θα έχουν και πολλά σκοτεινά σημεία. Εκεί η αστραφτερή μεγαλούπολη μετατρέπεται σε κάδο χαμένων ονείρων, αδιόρατης νοσταλγίας, θρήνου και μελαγχολίας. Εκεί χωράει και η μουσική του ''Slow Κnife''. 
Σκοτεινή, αχανής, σκληρή αλλά και με μικρές νοσταλγικές εκλάμψεις αποτελεί το κατάλληλο ηχητικό πλαίσιο για αυτού του είδους των πόλεων. Και οι άνθρωποι; Οι άνθρωποι απλά θα είναι κομμάτια έμβιας προσθήκης που θα ξεχνούν για πάντα το τέρας που γέννησαν και οι ακροατές από το παρελθόν θα ακούν το μέλλον τους μέσω του άλμπουμ και θα φαντάζονται μεμονωμένες, ιδιωτικές αντιδράσεις των έμβιων μονάδων όταν το dna τους πάει να αποκαλύψει κάτι από το κοσμικό τους πεπρωμένο. Ο Kuedo, για άλλη μια φορά εξάπτει τη φαντασία με ένα εναλλακτικό, μελλοντολογικό δίσκο που αποτελεί συνέχεια της μουσικής του κατεύθυνσης χωρίς όμως να κουράζει ή να δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom