Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Who Am I - Sarah P. ( EraseRestart records)



Ύστερα από αναμονή αρκετών μηνών και αρκετών preview, έφτασε η ώρα να ακούσουμε και το επίσημο πρώτο άλμπουμ της Sarah P.. Μας είχε όμως προετοιμάσει για τα καλά είτε το πήραμε είτε δεν το πήραμε είδηση στα τέλη του 2015, όταν είχε κυκλοφορήσει το e.p. ''Free'' με επτά συνθέσεις, το οποίο μας γνώριζε τον προσωπικό, ηλεκτρονικό ποπ κόσμο της. 
 

'' Αυτή η πρόσφατη προσπάθεια είναι ένα γράμμα αγάπης προς τον εσωτερικό κόσμο της, για την πλούσια και αδέσμευτη έκφραση που βρίσκεται εκεί μέσα''. 
 

Αυτή ήταν μια περιγραφή ταιριαστή για την συγκεκριμένη ηχογράφηση. Δεν ήταν όμως μόνο ένα ''ερωτικό γράμμα'' αλλά ταυτόχρονα μια ειλικρινής καταγραφή όλων των συναισθημάτων σε αυτή την μεταβατική περίοδο της ζωής της. Η Sarah P. πιά δεν μπορούσε να παραμένει σε καμμία Κυψέλη. Το θαραλλέο βήμα προς το άγνωστο, αντικατοπτρίζεται σε αυτό το e.p. και δεν θα ήμουν ειλικρινής αν δεν σας έλεγα ότι έπρεπε να του έχω μια καλή θέση μέσα στα καλύτερα του 2015 ή 2016.

Ο μουσικός κόσμος που δημιουργεί η Sarah P., είναι οικείος ηχητικά, πλήρως ηλεκτρονικός και ρυθμικός, ξεκάθαρος και διαυγής ως προς την αισθητική και προσανατολισμό αλλά είναι κόσμος που δημιουργείται με συναίσθημα και σωστή χρήση ήχων και ρυθμών. Ευρύτερη electronica, που σχεδιάστηκε πρώτα στην ψυχή και μετά σε κάποιο pc. Αυτός ο κόσμος που είδε το φως με το ''Free'' είναι και η βάση του πρώτου αλμπουμ της Sarah P. που μας ήρθε αυτή τη βδομάδα.


 '' Το ''Who Am I''  είναι ένας ποπ δίσκος διαφορετικός, ένα όνειρο για την   βαθιά ανθρώπινη ανάγκη της ασφάλειας και της αγάπης και ένα έργο τέχνης που διαβάζει σελίδες από τα ημερολόγια της Sarah P. Είναι ένα άλμπουμ για τους φόβους, τις ελπίδες, τις αναμνήσεις, τα όνειρα και την αγάπη. Εμπνευσμένη από το Βερολίνο, τις ελληνικές ρίζες και τους προσωπικούς της αγώνες, η Σάρα αναρωτιέται «Ποιος είμαι εγώ; Ποιοι είμαστε?


Ο τίτλος του άλμπουμ, ''Who Am I'', εύλογα αφήνει τον ακροατή να αναρωτιέται αν το άλμπουμ είναι η ταυτότητα της καλλιτέχνιδας ή απλά ένα ταξίδι προς τη γνωριμία μαζί του. Όπως όμως θα διαπιστώσουμε, συμβαίνουν και τα δύο.

Υπάρχει ένα κατατοπιστικό και λεπτομερές σημείωμα που μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της και προφανώς με αυτό δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο. 
Μπορείτε τώρα να επικεντρωθείτε στην ακρόαση του άλμπουμ και να προχωρήσετε στις δικές σας σκέψεις. Ακριβώς αυτό θα κάνω σε λίγες γραμμές κι εγώ.

Αυτό που με κερδίζει σε το ''Who Am I'' από την πρώτη κιόλας ακρόαση είναι η ειλικρίνεια που πηγάζει από τη μουσική και τους στίχους που, όπως και στο ''Free'' e.p., δημιουργεί τραγούδια ιδιαίτερης ποιότητας και πλέον πιο ολοκληρωμένα και ωριμότερα. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην ηχητική των τραγουδιών. Ο ήχος είναι πιο πυκνός και καλύτερα δομημένος. Η διάθεση είναι περισσότερο μελαγχολική και εξομολογητική.

Η ποπ φόρμα της Sarah P., είναι ανοικτή και επικοινωνιακή, δεν αφήνει τον ακροατή να περιπλανιέται άσκοπα στα τραγούδια. Δεν είναι καλοφτιαγμένα ποπ κομμάτια που δανείζονται ιδέες και έχουν δημιουργηθεί απο περιέργεια. Είναι καλοφτιαγμένα ποπ τραγούδια που έχουν καθοδηγηθεί και εμποτιστεί από τον εσωτερικό του κόσμο δημιουργού, είναι τραγούδια που έχουν σοβαρότερο λόγο ύπαρξης από την πρόκληση καθαρής ψυχαγωγίας.

Η λεπτεπίλεπτη ηλεκτρονική ποπ του ''Who Am I'', δεν ακούγεται όσο βαρύγδουπα την περιγράφουμε αλλά είναι μουσική με προσωπικότητα που πατά σε ασφαλείς πρόσφατα καθιερωμένες φόρμες, εξερευνά, ακόμα σε μικρό βαθμό, τις δικές της παραμέτρους και βεβαίως υπογράφεται από την χαρακτηριστική φωνή της καλλιτέχνιδας, που απομακρύνεται από την προηγούμενη αέρινη, εφηβική και ντροπαλή υπόσταση της που ακούγαμε στους KEEP SHELLY IN ATHENSαι ακούγεται ωριμότερη και περισσότερο δουλεμένη. Φωνή που είναι αναγνωρίσιμη και ολοένα βελτιώνει την εικόνα της.

Το ''Who Am I'' είναι μια πορεία αυτογνωσίας αλλά και ταυτόχρονης κατάκτησης. Χωρίς να πάσχει από έλλειψη κέντρου ή κατεύθυνσης, χωρίς να θαυμάζει τις ρίζες του και να μένει εκεί. Είναι ένα ντεμπούτο άλμπουμ που ολοκληρώνει πετυχημένα μια πρώτη φάση δημιουργικής πορείας και δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για την πορεία της Sarah P.από εδώ και στο εξής. 

Το άλμπουμ μπορείτε να το αγοράσετε σε ψηφιακή και μόνο μορφή προς το παρόν από εδώ iTunes  | Amazon | GooglePlay
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom