Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The hi-res pop dream of MARVA VON THEO.


Είδα το ντουέτο των MARVA VON THEO για πρώτη φορά το περασμένο Φθινόπωρο όταν άνοιξαν για την Molly Nilsson παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τραγούδια από το επερχόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Ο σκοτεινός ποπ ήχος τους δεν μας ήταν άγνωστη περιοχή καθώς θραύσματα από τη δεκαετία του '90 και τωρινά εμπλέκονταν στη δημιουργία των τραγουδιών αυτών. Εντύπωση μου έκανε ο ξεκάθαρος, τακτοποιημένος και μελωδικός ήχος τους αλλά και ο απόλυτος έλεγχος που είχαν τα δύο μέλη επάνω τους.

Πολύ καλύτερα φαίνεται αυτό στο πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 16 Ιανουαρίου.

Το άλμπουμ δανείζεται τον τίτλο του, φυσικά, από το ποίημα του Edgar Allan Poe όμως το όνειρο των M.V.T. αγγίζει τα cyber όνειρα του Philip K. Dick παρά τον Αμερικάνικο Γοτθικό ρομαντισμό του Poe.  
To ''A Dream Within A Dream'' περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, ισόποσα γραμμένα από τα δύο μέλη, αφιερωμένα στον έρωτα αλλά και σε εσωτερικά υπαρξιακά θέματα. Χωρίς να βαραίνουν από φτηνές μελοδραματικές εξάρσεις ή ζοφερές μουσικές κλίμακες, τα τραγούδια αγαπάνε το neon και την υγρή νυχτερινή αστική ατμόσφαιρα απαλλαγμένα από εσωτερικές διαταράξεις και υπόγεια ένταση.

Ζυγισμένα και συμμετρικά, με ψυχρή hi-tech πιστότητα δηλώνουν ξεκάθαρα την ποπ ταυτότητα τους και δεν υπονοούν τίποτε άλλο από τη διάθεση τους να ακουστούν από όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Εύκολα στην λήψη, με πολλές προοπτικές για ραδιοφωνική κάλυψη αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρα και υποδειγματικά σε ήθος και αισθητική.

Και τα δύο παιδιά συνεργάζονται αρμονικά και με πλήρη ισχύ των ικανοτήτων τους.

Η φωνή της Μάρβα Βούλγαρη, δυνατή, καθαρή και μελωδικά επιβλητική συνδυάζεται με τα απλά αλλά και λειτουργικά ηλεκτρονικά το Theo Foinidis σε τραγούδια που διακρίνει κανείς επιρροές αλλά περισσότερο εντυπωσιάζουν για την δημιουργική διύλισή αυτών προς ένα ήχο που θυμίζει «τα πάντα και τίποτα» και ταυτόχρονα προσβάσιμο και φιλόξενο. 
Φαίνεται επίσης ότι ατομικά οι δυνατότητες τους είναι μεγάλες. Η Μάρβα Βούλγαρη, μετά βίας συγκρατεί το εύρος των οκτάβων της ενώ θα μπορούσε να υπερισχύσει και να εντυπωσιάσει πολύ εύκολα κάθε οπαδό της Kovacs ή ακόμα και της Zola Jesus, όπως επίσης ο Theo Foinidis θα μπορούσε να επιμηκύνει και να κάνει πολυπλοκότερες τις συνθέσεις με περισσότερους ρυθμούς και λαμπερά ηλεκτρονικά στρώματα όμως το ζητούμενο δεν ήταν , ευτυχώς, αυτό.

Το ''A Dream Within A Dream'' είναι προϊόν απόλυτης συνεργασίας και ισορροπίας δυνάμεων για ένα σύγχρονο noir pop τραγούδι, απαλλαγμένο από ναρκισσισμό και εύκολο εντυπωσιασμό. Η ποπ μεγαλομανία μπορεί να αποφέρει φήμη και δόξα αλλά η έξυπνη συνεργασία και αρμονία μουσικών όπως των MARVA VON THEO διάρκεια. Καλωσορίστε λοιπόν ένα τέλειο noir pop ντεμπούτο χωρίς ματαιότητα και άγχος για φήμη. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

SUGAR FOR THE PILL/YOUTH VALLEY live at Death Disco 27.05.2022

Οι SUGAR FOR THE PILL και οι YOUTH VALLEY  έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά σε κοινό την προηγούμενη Παρασκευή, στο Death Disco και ήμουν εκεί γιατί και τα δύο σχήματα εμφανίστηκαν την εποχή της πανδημίας με εξαιρετικές πρώτες ηχογραφήσεις αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να τις υποστηρίξουν πριν και μετά την κυκλοφορία τους ζωντανά και θα είχε σίγουρα ιδιαίτερη σημασία αυτό το πρώτο live γι' αυτούς, για την εταιρεία τους-make me happy! records- που φέτος έχει ανέβει αρκετά από θέμα παραγωγής και για μένα λόγω της «επιστροφής» μου στο αγαπημένο Death Disco ύστερα από καιρό.  Οι  YOUTH VALLEY  ήταν το σχήμα έκπληξη της βραδιάς καθώς δεν γνωρίζαμε από πριν το ''OPENING ACT'' που θα άνοιγε τη βραδιά παρά μόνο όταν τα πέντε άτομα του σχήματος ανέβηκαν και γέμισαν την μικροσκοπική σκηνή του Death Disco. Έπαιξαν ένα σύντομο σετ. 'Εξι τραγούδια όλα κι όλα. Μετά το τέλος του σετ αυτό που έμεινε-το οποίο κρίνει και το αποτέλεσμα- είναι η ηχητική κατεύθυνση που μας παρο

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave)

    Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Ας κάνουμε μία ρωγμή στον τοίχο της απομόνωσης με αυτό το δεύτερο, στη σειρά, άλμπουμ: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave) « Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που οι Cinemascope κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ( Stains Of Love ). Οκτώ χρόνια που έφεραν πολλές προσωπικές αλλαγές, νέες εμπειρίες και μια πανδημία που πέρα ​​ από όλη την τραγωδία που φέρνει, πρόσφερε στο συγκρότημα λίγο χρόνο να επιβραδύνει για λίγο και να δώσει σχήμα στα οκτώ νέα τραγούδια του ολοκαίνουργιου άλμπουμ « A Crack On The Wall ». Τραγούδια που ξεχειλίζουν από μελαγχολία, προδοσία και αυτο-απογοήτευση. Αλλά, αυτό δεν είναι όλο για την καταστροφή και την κατήφεια, καθώς υπάρχει μια έντονη επιθυμία να βρεθεί αυτή η ρωγμή στον τοίχο που

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.1: Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear)

  Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Σήμερα το πρώτο άλμπουμ:  14.1.2022 / Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear) « Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από το ξεκίνημά τους οι Mechanimal παρουσιάζουν το “Living With Animal Ghosts”, ένα άλμπουμ με 17 κομμάτια από την δισκογραφία τους σε remix από τους: Rodney Orpheus (των Cassandra Complex), Jared Kyle (των Dead Astronauts), Dans Mon Salon, Psychedelic Trips To Death, Lia Hide, Christoph Kardek, TheMute, Q-7 Three Times, Misfortunes, Ice_Eyes, Digital Alkemist, ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, Ilias Katelanos, Lego Boy, HADA, Meat Injection, Dipa Brothers .» « Σκεφτήκαμε πώς θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ζητήσουμε από φίλους μας μουσικούς να επιλέξουν το αγαπημένο τους Mechanimal τραγούδι