Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Safe in the Four Worlds space continuum_The 2018 Space report_The Albums of 2018_14


14. The Four Worlds - MARK PRITCHARD  
(Warp)
 

Αρχικά το εισαγωγικό ''Glasspops'' κάνει εντυπωσιακή είσοδο που κρατά έντεκα λεπτά και εικοσιεπτά δευτερόλεπτα. Όμορφα δομημένα, θερμά ρυθμικά κύματα από αναλογικές πηγές, βάση για την ανυψωτική μελωδία που ανεβοκατεβαίνει σαν κάποιος να παίζει ένα εξελιγμένο θέρεμιν. Στα υπόλοιπα λεπτά και πέντε συνθέσεις, η ρυθμική αγωγή εξαφανίζεται και μένει μια μελαγχολική διάθεση που συντονίζεται με το απόκοσμο Σύμπαν ακούγοντας κλήσεις βοήθειας προερχόμενες από ένα άστρο που έπνεε τα λοίσθια χιλιάδες έτη φωτός μακριά μας και τη φωνή της τελευταίας διασωθείσας, Κοσμικής πρέσβειρας The Space Lady και χαμογελά για λίγο με Kraftwerk-ιανές μελωδίες σε συνδυασμό με επεξεργασμένους ήχους hapsichord, να υποδέχονται ένα ήσυχο ξημέρωμα σε παράλληλη Γη. 
Κοιτάμε τον ουρανό σε κάποιο κοσμικό πάρκινγκ καθώς ο χειμώνας πλησιάζει ακούγοντας μελαγχολικές μελωδίες και απόκοσμες χορωδίες να συντονίζονται με το τοπίο. Προσευχόμαστε μαζί με έναν χίππυ ιερέα που κάνει δέηση αφύπνισης στην Κοσμική μας συνείδηση για δημιουργία μιάς ουτοπίας και τέλος ακούμε από έναν αόρατο Ναό τον ύμνο των τεσσάρων κόσμων, ένα υποβλητικό απόσπασμα από κάποια εξωγήινη τελετουργία που έφτασε στα αυτιά του Mark Pritchard εμπιστευτικά. 

Το ''The Four Worlds'' είναι ένας ενδιάμεσος μουσικός σταθμός μεταξύ της προηγούμενης
ηχογράφησης/υπερπαραγωγής ''Under The Sun'' ( νο. 33 για το 2016) και του επόμενου άλμπουμ που ήδη ετοιμάζει. Είναι ένα άλμπουμ που περιέχει πρώτη ηχητική ύλη και ιδέες/σπόρους. Ενδιάμεσος σταθμός, σαν τις στιγμές ανάμεσα σε δύο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, που αλλάζουν φρουρά. Ενδιάμεσος σταθμός σαν διαφυγή σε κάτι παράλληλο αλλά πιο χαλαρό. 
Το ''The Four Worlds'' είναι σαν μια οντότητα που συναντήσαμε σε κάποια στροφή στη ζωή μας, έμεινε για λίγο, εξαφανίστηκε στη στρατόσφαιρα αλλά μας άφησε χαρακτηριστική ανάμνηση μιας επαφής τρίτου τύπου που θα θυμόμαστε και θα εκτιμούμε περισσότερο ίσως και από άλλες τέτοιες μουσικές «επαφές» στη ζωή μας. 
Αντικειμενικά είναι ένας δίσκος που δεν εξαντλεί τη δυναμική του αλλά υποκειμενικά η ηχητική εντύπωση είναι δυνατότερη και εντονότερη από τις προηγούμενες που μας έχει δώσει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom