Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Sunday is not like Every Day.. MARVA VON THEO / TA TOY BOY live @ Death Disco [03.03.2019]


Οι Κυριακές είναι πάντα μέρες που φεύγουν απνευστί όταν θέλει κανείς να προλάβει να κάνει ότι η εβδομάδα του στερεί, λόγω εργασίας κυρίως αλλά και λόγω του ότι επικρατεί μια γενικότερη χαλάρωση στον ''αέρα''.
Μπορούν όμως να γίνουν και καταθλιπτικές όσο νυχτώνει ( cold and grey όπως έλεγε και ο Morrissey). 
Όμως με διαφορετική ψυχολογία το Κυριακάτικο βράδυ είναι μία από τις πιο χαλαρές περιόδους της εβδομάδας. Οπότε κατάλληλο για να παρακολουθήσει κανείς συναυλίες με περισσότερη προσοχή και μακριά από την τρέλα του Σαββατόβραδου''.


Έτσι το βράδυ της Κυριακής 3.3.2019, είχα μια πολύ καλή ευκαιρία να πεταχτώ ως το Death Disco για να παρακολουθήσω για δεύτερη φορά τους TA TOY BOY και για πολλοστή τους MARVA VON THEO. Πέρυσι και τα δύο σχήματα κυκλοφόρησαν τα παρθενικά τους άλμπουμ και τα τιμήσαμε με πολλές ακροάσεις αλλά και με θέσεις μέσα στα εκατό πιο αγαπημένα μας για το 2018. Ξέρετε επίσης και τις εξαιρετικές εντυπώσεις που αφήνουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις και σίγουρα δεν μας χαλάει να τους ξαναβλέπουμε όποτε παίζουν.
Αυτή τη φορά περιμέναμε καινούρια τραγούδια και από τα δύο σχήματα καθώς ήδη ετοιμάζονται τα δεύτερα άλμπουμ τους.


Οι MARVA VON THEO έπαιξαν πέντε. Ανάμεσα στα ήδη γνώριμα του ''Dream Within A Dream'' φάνηκαν σαν ένα βήμα μπροστά για τον ήχο τους. Το ντουέτο υποστηρίζει ότι οι τόνοι θα είναι ακόμα πιο σκοτεινοί στο δεύτερο άλμπουμ και αυτό που παρατήρησα είναι ότι πλέον έχουν απαγκιστρωθεί από downtempo μπούσουλες και ενισχύουν προσωπικό ήχο. 
Δεν σας κρύβω ότι σαν πρώτη ακρόαση ένιωσα αρκετά οικεία και παρατήρησα τον εαυτό μου να ελκύεται αρκετά από την άψογη για τα αυτιά μου δομή τους (αλλά ακόμα κοντά στο τελικό στάδιο σύμφωνα με τους ίδιους τους MVT). 


 Η εξέλιξη είναι λοιπόν ακούστηκε θετική και αισιόδοξη σε αυτή την πρώτη παρουσίαση. Είναι εύλογο να μην καταλήξω σε συμπεράσματα πριν την ακρόαση όλου του άλμπουμ, είναι όμως σημαντικό το γεγονός ότι στον αέρα πλανάται με βεβαιότητα ότι μας περιμένει ακόμα μια υψηλών προδιαγραφών ηχογράφηση.
Τα τραγούδια μέσα από το πρώτο τους άλμπουμ για πολλοστή φορά μου φάνηκαν καλύτερα από ποτέ και γενικά η εμφάνιση τους δεν με έκανε να βαρεθώ ούτε μια στιγμή.


Οι TA TOY BOY έκλεισαν τη βραδιά με σετ βασισμένο στο ''This Town'', σε δύο καινούρια τραγούδια και τέσσερεις διασκευές από τις οποίες ξεχωρίζω το ''Suedehead'' του Morrissey παιγμένο με τον ενθουσιασμό του φαν και την εξαιρετική απόδοση του Γιώργου Μπέγκα στα φωνητικά.


Αν και τους απολαύσαμε γύρω στα 20-25 άτομα, επικρατούσε μια γενική ευφορία στο κλαμπ λόγω βεβαίως του γεγονότος ότι οι TA TOY BOY έχουν συνθέσεις που προκαλούν νοσταλγία και όμορφα συναισθήματα. Ίσως να θέλαμε και περισσότερα νέα τραγούδια αλλά ας μην είμαστε απαιτητικοί από τη στιγμή που κατάφεραν και πάλι να μας χαρίσουν χαμόγελα.
Εννοείται ότι θα είμαστε πάλι εκεί όταν ξανακατέβουν...
 
Setlists:
a. MARVA VON THEO:
1. Unconcern 
2. Love 
3. Forever 
4. Ruins 
5. Reaching the stars 
6. Secret Lover 
7. Older 
8. Sunday 
9. Fame and Gold

b. TA TOY BOY 








 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom