Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Love« This song encompasses all these empowering feelings that come with love but also the darkest ones caused by its absence. Its electronic sound may be danceable but is also shadowed by noir, moody sonic palettes.»  

Τα νέα από τους MARVA VON THEO είναι αρκετά πιο αισιόδοξα από την τελευταία ανάρτηση μας γι' αυτούς. Το Νοέμβριο του 2020 ανέβηκε το ''Ruins'', τρίτo σινγκλ από το ''Afterglow'', ένα electrop pop τραγούδι με σκοτεινές αποχρώσεις και όπως πάντα λεπτοδουλεμένη παραγωγή ενώ αυτές τις μέρες ανέβηκε και το τέταρτο σινγκλ ''Love'' το οποίο θα ανοίγει το άλμπουμ. 
Ουσιαστικά το συγκεκριμένο τραγούδι είναι κάτι σαν γέφυρα μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου δίσκου τους καθώς ηχητικά μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κει. Ξεχωρίζουν τα υποβλητικά συνθ και ο τρόπος που υποχωρούν όταν εισέρχονται τα καθαρά και μελωδικά φωνητικά στο επίκεντρο και όταν παίρνουν και πάλι τα ηνία υπενθυμίζοντας το ψυχρό και ημιφωτισμένο περιβάλλον όταν η φωνή συναίσθημα σταματά να το φωτίζει για λίγο. Η ροή του τραγουδιού δημιουργεί σαφές περίγραμμα για τη φαντασία του ακροατή.
Όπως και τα τρία προηγούμενα υποδεικνύει (και έτσι είναι τελικά) ότι το ''Afterglow'' δεν θα είναι το ''δύσκολο δεύτερο άλμπουμ'' αλλά ένα κομψό electro pop δημιούργημα που έλειπε από την εγχώρια δισκογραφία.
Το πιo αισιόδοξο νέο είναι βέβαια ότι πλέον το σχήμα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του μέσα στο Φεβρουάριο και κυρίως ότι θα κυκλοφορήσει από τη Βραζιλιάνικη Shades of Sound η οποία αποτελεί ένα περισσότερο εξειδικευμένο παράρτημα της αρκετά σημαντικής για το χώρο εδώ και 14 χρόνια  Wave records, που  ειδικεύεται σε περισσότερο avantgarde/dream pop παραγωγές απ' όλο τον κόσμο. Το πρώτο νούμερο (SoS01) ήταν η διεθνής κυκλοφορία του ντεμπούτου των MARVA VON THEO ''Dream Within A Dream''το 2019 ενώ, όπως γνωρίζετε, σαν Wave κυκλοφόρησαν και το ''System Anomaly'' των MEAT INJECTION ( no.50, των αγαπημένων μας άλμπουμ για το 2020) αλλά και παλιότερα το ντεμπούτο των CINEMASCOPE ( του Λεωνίδα Σκιαδά),  ''Stains Of Love''. Στη Wave επίσης ηχογραφεί και η Kriistal Ann ( PARADOX OBSCUR).
Το ''Love'' συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό βίντεο, το οποίο και παρουσιάζουμε με τη σειρά μας μαζί με το βίντεο του ''Ruins'' που δεν παρουσιάσαμε το Νοέμβρη, αλλά το είχαμε καλύψει ραδιοφωνικά και το είχαμε σαν ένα από τα 100 αγαπημένα μας για το 2020.
Το πρώτο σημαντικό άλμπουμ εγχώριας παραγωγής για το 2021 είναι πλέον προ των πυλών....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

SUGAR FOR THE PILL/YOUTH VALLEY live at Death Disco 27.05.2022

Οι SUGAR FOR THE PILL και οι YOUTH VALLEY  έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά σε κοινό την προηγούμενη Παρασκευή, στο Death Disco και ήμουν εκεί γιατί και τα δύο σχήματα εμφανίστηκαν την εποχή της πανδημίας με εξαιρετικές πρώτες ηχογραφήσεις αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να τις υποστηρίξουν πριν και μετά την κυκλοφορία τους ζωντανά και θα είχε σίγουρα ιδιαίτερη σημασία αυτό το πρώτο live γι' αυτούς, για την εταιρεία τους-make me happy! records- που φέτος έχει ανέβει αρκετά από θέμα παραγωγής και για μένα λόγω της «επιστροφής» μου στο αγαπημένο Death Disco ύστερα από καιρό.  Οι  YOUTH VALLEY  ήταν το σχήμα έκπληξη της βραδιάς καθώς δεν γνωρίζαμε από πριν το ''OPENING ACT'' που θα άνοιγε τη βραδιά παρά μόνο όταν τα πέντε άτομα του σχήματος ανέβηκαν και γέμισαν την μικροσκοπική σκηνή του Death Disco. Έπαιξαν ένα σύντομο σετ. 'Εξι τραγούδια όλα κι όλα. Μετά το τέλος του σετ αυτό που έμεινε-το οποίο κρίνει και το αποτέλεσμα- είναι η ηχητική κατεύθυνση που μας παρο

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave)

    Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Ας κάνουμε μία ρωγμή στον τοίχο της απομόνωσης με αυτό το δεύτερο, στη σειρά, άλμπουμ: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave) « Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που οι Cinemascope κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ( Stains Of Love ). Οκτώ χρόνια που έφεραν πολλές προσωπικές αλλαγές, νέες εμπειρίες και μια πανδημία που πέρα ​​ από όλη την τραγωδία που φέρνει, πρόσφερε στο συγκρότημα λίγο χρόνο να επιβραδύνει για λίγο και να δώσει σχήμα στα οκτώ νέα τραγούδια του ολοκαίνουργιου άλμπουμ « A Crack On The Wall ». Τραγούδια που ξεχειλίζουν από μελαγχολία, προδοσία και αυτο-απογοήτευση. Αλλά, αυτό δεν είναι όλο για την καταστροφή και την κατήφεια, καθώς υπάρχει μια έντονη επιθυμία να βρεθεί αυτή η ρωγμή στον τοίχο που

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.1: Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear)

  Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Σήμερα το πρώτο άλμπουμ:  14.1.2022 / Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear) « Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από το ξεκίνημά τους οι Mechanimal παρουσιάζουν το “Living With Animal Ghosts”, ένα άλμπουμ με 17 κομμάτια από την δισκογραφία τους σε remix από τους: Rodney Orpheus (των Cassandra Complex), Jared Kyle (των Dead Astronauts), Dans Mon Salon, Psychedelic Trips To Death, Lia Hide, Christoph Kardek, TheMute, Q-7 Three Times, Misfortunes, Ice_Eyes, Digital Alkemist, ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, Ilias Katelanos, Lego Boy, HADA, Meat Injection, Dipa Brothers .» « Σκεφτήκαμε πώς θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ζητήσουμε από φίλους μας μουσικούς να επιλέξουν το αγαπημένο τους Mechanimal τραγούδι