Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Embrace this Glow....Marva Von Theo's Afterglow



''Το Afterglow περιγράφει τις πιο μελαγχολικές αποχρώσεις της ζωής, εκείνα τα γλυκόπικρα συναισθήματα όταν κάτι πραγματικά όμορφο τελειώνει, τον απόηχο μιας αγαπημένης φωνής, τα απομεινάρια του φωτός μετά την δύση του ήλιου. Η αγάπη και η απώλειά της, η θλίψη, η ελπίδα, η ονειροπόληση και η απόφαση για ζωή λαμπυρίζουν στους ποιητικούς στίχους των Marva Von Theo που αποτελούν τον πυρήνα αυτού του άλμπουμ.''

Όπως γνωρίζετε εδώ και τρεισήμισι χρόνια το ιστολόγιο και οι εκπομπές του Σπιτιού, δίνουν αρκετή εύνοια στους MARVA VON THEO. Οι λόγοι έχουν αναφερθεί πολλάκις. 

Η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους ''Afterglow'' ύστερα από δύο χρόνια στον πάγο, άξιζε μεν την αναμονή αλλά δεν χρειαζόταν να έχει τέτοια διάρκεια. 

Ήδη γνωρίζετε τα τέσσερα τραγούδια από τα έντεκα που είναι συγκεντρωμένα στο άλμπουμ (Embrace This Madness, Forever, Ruins, Love) ενώ αν τους έχετε δει ζωντανά τα τελευταία δύο χρόνια, παίζουν και ένα-δύο ακόμα.

Τα έχετε ακούσει λοιπόν, έχετε διαβάσει γι' αυτά σε διάφορα ιστολόγια και ιστότοπους και σίγουρα σας άρεσαν αν ακολουθείτε τη μουσική οδό στην οποία βαδίζει και το Αθηναϊκό ντουέτο. Noir pop και πάλι που επεκτείνεται ακόμα περισσότερο σε ένα συνεκτικό ηχητικό οικοδόμημα που έχτισε με μαεστρία ο Θοδωρής και που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από τους εξαιρετικούς στίχους και την εξαιρετική ερμηνεία της Μάρβας. Αποτέλεσαν καλούς προπομπούς για το άλμπουμ αλλά υπάρχουν και άλλα επτά που έχουν το ίδιο επίκεντρο και θα τα θυμάστε εξίσου για την κομψότητα, το noir περιβάλλον τους, την πληρότητα τους ως συνθέσεις και τη συναισθηματική διαύγεια τους.

Το ''Room Of Doubt '' είναι ένα βραδυφλεγές mid tempo τραγούδι που κορυφώνεται στο τελευταίο λεπτό όπου η ταχύτητα αυξάνεται σε σημείο να ζητά κανείς περισσότερη ένταση και διάρκεια και η Marva ακούγεται περισσότερο jazz από ποτέ. Οι επόμενες ακροάσεις του τραγουδιού εμφανίζουν όλες τις συνθετικές και ενορχηστρωτικές αρετές του, κάνοντας το ένα από τα καλύτερα του δίσκου, όπως και το ''My Moon'' που από το πρώτο λεπτό καλπάζει και παρασύρει τον ακροατή στους ρυθμούς του αλλά και στις αλλαγές των μελωδιών. Τα δύο αυτά τραγούδια δείχνουν ότι οι MVT δεν αρκούνται στα εύκολα αλλά ψάχνουν με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο τη δομή των τραγουδιών τους. 

Το ''Older'', γνωστό από τις συναυλίες τους, είναι ο κρίκος που ενώνει το ''Dream Within A Dream'' με το ανανεωμένο ''Afterglow''. Είναι η σύνδεση με τα προηγούμενα αλλά και η προετοιμασία για το υπόλοιπο άλμπουμ. Οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε από κει αν θέλετε γραμμική ακρόαση. Αλλιώς η σειρά των κομματιών που προτείνει το ντουέτο είναι επαρκής.

Τα ''Dissolve'' και ''Somewhere Safe'' μας κατέκτησαν από την πρώτη στιγμή, λόγω του ζωηρού ρυθμού τους αλλά και τις ερμηνευτικές αρετές τους. Στο δεύτερο ειδικά, οι τζαζ επιρροές που χαρακτηρίζουν την ερμηνεία το κάνουν πιο ζωηρό και νευρώδες και το βγάζουν από το ασφαλές electropop περιβάλλον.

Για το τέλος τα ''Bittersweet Sunday '' και ''Forgotten '' είναι δύο τραγούδια που εμπλουτίζουν το βασικό ηλεκτρονικό στυλ του σχήματος με περισσότερα μουσικά στυλ χωρίς όμως να επιβαρύνουν τις συνθέσεις. Αποτελούν τις συνθέσεις που συνήθως αποκαλύπτονται στο τέλος. Βρίσκονται εκεί λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του ''My Moon '', στέκουν μελαγχολικές, ιδιαίτερες αλλά και με όμορφες μελωδίες. Ολοκληρώνουν το ''Afterglow''.

Στην έκδοση βινυλίου, θα βρείτε και τη ραδιοφωνική έκδοση του ''Love '' σαν επίγευση και σαν επίλογο σε ένα άλμπουμ που έχει σωστή διάρκεια, μεστές και κομψές συνθέσεις, είναι καλή συντροφιά τα βράδια και αντανακλά την ποιότητα του σε κάθε αυτί.

Το αγοράζετε είτε από το bandcamp του γκρούπ είτε από τη σελίδα της Wave records.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom