Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To The Faithful ....


Ήταν άλλη μια νύχτα παρέα με τους σκοτεινούς φίλους μου από τα παλιά.
Τους IN THE NURSERY δεν τους είχα ξαναδεί αλλά τους CLAN OF XYMOX κατάφερα να τους δω για δεύτερη φορά.
Τα τύμπανα των IN THE NURSERY και ο επικός,μεγαλόπρεπος ήχος τους, γίνονται ακόμα πιo εντυπωσιακά, όταν τα βλέπει και τα ακούει κανείς, ζωντανά.
Είναι δύσκολο να πάρεις τα μάτια σου και τ' αυτιά σου από τη σκηνή,την ώρα που ακούγεται και εκτελείται αυτή η εκτός ορίων αλλά και τόσο οικεία μουσική που ξεκινά από το νέο ροκ αλλά καταλήγει σε υψηλής ποιότητας νεο κλασσικίζουσας μουσικής που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ή, όπως ήδη χρησιμοποιείται,στην επένδυση, εικόνων. 
Δεν είμαι σίγουρος όμως, αν κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις όλων των (αρκετών και σχετικών) παρευρισκομένων. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα που κρατά αποστάσεις,είναι αφοσιωμένο στη μουσική του και αφού κατάφερε να επιζήσει τρείς δεκαετίες σημαίνει πολλά.Σημαίνει ότι αυτά τα υπέροχα τύμπανα θα τα ξανακούσω κάποτε και γι'αυτό αξίζει να περιμένω μέχρι να ξανάρθουν.

 (+) :Το Cobalt.Γιατί όλοι μάθαμε τι μπορούν να κάνουν στους Prodigy έτσι και πουν ''τώρα θα κάνουμε ένα χορευτικό track!". Το L'Esprit .Για το πνεύμα που ανορθώνεται.Φυσικά όλα τα υπόλοιπα και τέλος.. Τα τύμπανα. Στα όρια φετιχισμού.Και ποιός δε θα'θελε να ''κοπανήσει'' λίγο.
(-): Δε μπόρεσα να βρώ ,συγγνώμη..Ίσως ότι έχασα τους KANKAN πριν από αυτούς..



Με τους CLAN OF XYMOX δεν πρέπει να περιμένετε ούτε αντικειμενικότητα ούτε νηφάλια κρίση.
Απλά είναι το new wave συγκρότημα των ονείρων μου.Βυθίζομαι ολόκληρος τόσο στον βαθύ μπλε,ονειρικό,ταξιδιάρικο ήχο της 4AD περιόδου τους, όσο και στις τωρινές, τυπικές για το είδος,αλλά ξεσηκωτικές και σε πολλές περιπτώσεις πορωτικές, dark/goth ηλεκτρορυθμίες τους.
Χάρηκα πολύ ,ήμουν σχεδόν ευτυχής που τους είδα ίδιους και απαράλλαχτους,με το ίδιο στυλάτο ντύσιμο και τα κοτσιδάκια της Mojca το ίδιο συναρπαστικά.


Έπαιξαν τα καλύτερα νέα τραγούδια τους αλλά και μερικά αξέχαστα παλιά, σε καλές εκτελέσεις γενικά και με τη σωστή σειρά, παρουσιάζοντας ένα σφιχτοδεμένο σετ από νοσταλγία ,αναμνήσεις και χορό.
Από κάποιο σημείο και μετά δε με ενδιέφερε τι έπαιζαν αρκεί που έπαιζαν. Είχα παραδοθεί στον εθιστικό ήχο τους και δεν ήθελα να σταματήσουν με τίποτα.Παραβλέπω τον αντικειμενικό μου εαυτό και τις σωστές παρατηρήσεις περι επιτήδευσης και αναχρονισμού.Θα ήταν δύσκολο ν'αντέξουν σε οποιαδήποτε κριτική.Αλλά μιλάμε γιά ένα σχήμα που προσφέρεται για πιο όμορφα πράγματα.Αν αρχίσει ν' αναλύει κανείς ,το'χασε το πλοίο και η ζωή είναι μικρή...

(+) : Farewell, Muscoviet Musquito,Louise,Emily,Michelle,A Day,τα διχτυωτά και τα κοτσιδάκια της Yvonne και της Mojca πάνω απ'όλα.
(-) : Υπήρχαν.Αλλά έκανα τα στραβά μάτια και αυτιά.Ήταν..μάλλον ασήμαντα, μπροστά τη συγκίνηση.



Σχόλια

Ο χρήστης mermyblue είπε…
καλημέρα Χρήστο!
πολύ καλό live ήταν αυτό, αν κ παρομοίως, δεν πρόλαβα τους can-can.

Οι Ιn the Nursery για μένα έκλεψαν τις εντυπώσεις! Καταπληκτικοί, αν αγαπάς αυτό το είδος της μουσικής.
Oι Clan of Xymox τώρα...πολύ καλοί, αλλά υπήρξαν στιγμές που κουράστηκα. Τα καινούργια τους κομμάτια, ίσως...
Στα ανκόρ βέβαια του έδωσαν και κατάλαβε, ισοσταθμίζοντας έτσι την όποια μου αμηχανία-ανία.
Άντε και τώρα vnv nation!
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Καλησπέρα mermy..
'Οπως κατάλαβες εγω δεν κουράστηκα καθόλου.Το νέο τους άλμπουμ είναικαλό,δεν έχουν βγάλει ποτέ ένα αριστούργημα αλλά για μένα είναι η μπάντα που με κάνει να βγάζω τον ποπ εαυτό μου έξω και να διασκεδάζω .Ανωμαλία ?Παράξενο ?Πάντως όλα τα αρνητικά σχόλια έχουν βάση και τα αποδέχομαι.
Οι IN THE NURSERY ήταν όντως τα αστέρια της βραδιάς ,αντικειμενικά και θα ΄θελα να τους δω στο Παλλάς κάποτε.Να ζητάω πολλά άραγε ?
Ο χρήστης mermyblue είπε…
γιατί νοιώθω ότι για να φτάσουμε στην Ελλάδα σ' αυτό το σημείο (να τους δούμε στο Παλλάς) έχουμε πολύ δρόμο;
καλό βράδυ!
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Γιατί πιστεύω ότι είσαι πολύ αισιόδοξη ?
Υ.γ.Να είμαστε και ευχαριστημένοι που υπάρχει το Κυταρο και το Ροντεο...
Ο χρήστης mermyblue είπε…
κ το gagarin και το an, θα έλεγα ;)
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
εεεε μάλλον με το προγραμμα που εχουν φετος, θα μεινω για αρκετο καιρο εκτος...Τόπο στα μικρά προς το παρόν..όχι οτι μ'ευχαριστει,όμως..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom