Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τοπ- 5 : 15/04 - 01/05/ 2010

  1. S/T  CRYSTAL CASTLES
  2. Cosmogramma  - FLYING LOTUS
  3. We Were Exploding Anyway - 65DAYSOFSTATIC
  4. Together - THE NEW PORNOGRAPHERS
  5. Forgiveness Rock Record   - BROKEN SOCIAL SCENE
Δεν υπάρχει καλύτερο απο την Καναδική εναλλακτική σκηνή αυτές τις μέρες.Η συνέπεια τόσο των παλαιοτερων όσο και των νεότερων αντιπροσώπων της, είναι αξιοθαύμαστη και ζηλευτή.
Το (5),έχει δεκατέσσερα τραγούδια και η ακρόαση τους μπορεί να πάρει και ώρες ακόμα.Είναι πολυσύνθετα,έχουν περίπλοκες ενορχηστρώσεις,είναι πυκνογραμμένα και κάθε ακρόαση τους σου δίνουν ραντεβού για την επόμενη.Η αυτόνομη παρουσίαση του αποδείχτηκε δύσκολο εγχείρημα για μένα.Περιορίζομαι σε μια ταπεινή παρουσίαση δύο γραμμών,αλλά η αξία του είναι μεγάλη.Γιατί είναι προϊόν αγάπης.Αυθεντικά συναισθηματικό και τίμιο πάνω απ'όλα.
Το (4),ακολουθεί την ίδια καλλιτεχνική ποιότητα μόνο που τα τραγούδια του είναι απλούστερα και πιο προσβάσιμα.Ραδιοφωνικά χιτ που μπορώ να εμπιστευτώ και θα πέταγα απο τη χαρά μου αν υπήρχε έστω και ένας να τα παίζει μόνιμα,σε αυτή τη μπουρδελομπάντα των fm .
Το (1),ξορκίζει δαίμονες αντί να βρίσκει την κρυμμένη αρμονία. Υπακούει στο ένστικτο,αντιδρά στην Αστική βαρεμάρα,είναι οργισμένο, αγχωτικό,αγενές,άμεσο.Τα ηλεκτρονικά τραγούδια του αναζητούν διψασμένα τη φυγή προς το όνειρο,την θαλπωρή απο τα Αστικά άγχη και δολιοφθορές.Καταφέρνουν να μου το μεταδώσουν.Κάθε φορά που το ακούω και το ακούω συνεχώς,νοιώθω αυτή τη θαλπωρή .Είτε στις τσιρίδες και τα επεξεργασμένα φωνητικά της Alice,είτε στα απλοϊκά,μελαγχολικά,μεταηλέκτρο στοιχεία των τραγουδιών,που δεν επιθυμούν Oakenfoldικά και Tiestoικά μεγαλεία αλλά ούτε την electroclash πλαστικούρα.Απλά λίγη αστρόσκονη για να φωτίσουν το βούρκο.Και ναι,μεσιέ .Είναι ΤΟΣΟ καλός.
Το (3),κάνει μερικά φιλικά μπλογκ και αναγνώστες πραγματικά περήφανους.Τους αγαπάμε αυτούς.Αυτός ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω απο τις προσδοκίες μας.Ηφαίστειο κανονικό.
Το (2),είναι ένα κοσμικό μετα οτιδήποτε,ένα άλμπουμ αλλόκοτης αλλά πιο γήινης αυτή τη φορά, μουσικής που ακόμα δεν έχει πάρει τελική μορφή στα απαίδευτα ακόμα ακουστικά κέντρα μας.Ερευνά με παιδική περιέργεια,ήχους,φόρμες,συχνότητες και παραδίδει μια Οδύσσεια μουσικής απόλαυσης.Ποιός χρειάζεται την Ιθάκη με τέτοιους δίσκους?
 

Σχόλια

Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Αμφιβάλλω αν υπάρξει κυκλοφορία φέτος που θα με κερδίσει σε μεγαλύτερο βαθμό από το We were exploding anyway.

Η ηχητική πολυχρωμία (όλα τα τραγούδια διαθέτουν διαφορετικά στοιχεία και μέσα σε αυτά αναπτύσσονται συνεχώς νέες μελωδίες) και η συνοχή που διακρίνει το Forgiveness rock record το καθιστούν σχεδό ισάξιο του Forget it in people.

Χωρίς τις τρεις μαγευτικές συνθέσεις του Dan Bejar, θα απολάμβανα να άκουγα οτιδήποτε από το Together στο ραδιόφωνο, όχι όμως και στο σπίτι.

Το Cosmogramma μοιάζει με λαβύρινθο που σε κάθε ακρόαση προσπαθείς να εντοπίσεις το κλειδί για να ανοίξεις και μία νέα πόρτα. Μπράβο του!

Τον πρώτο δίσκο των Crystal castles δεν του είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία (τον εγκατέλειψα αμέσως) και μάλλον και ο δεύτερος θα περνούσε απαρατήρητος, αν δεν σκόνταφτα (από περιέργεια) στο Celestica. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει, παρ' όλο που ορισμένα τραγούδια έχουν σφηνώσει στο μυαλό μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom