Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

bIOS 8..

Το bIOS έγινε 8 και η δεύτερη ολονυκτία μας επιφύλασσε ένα τουρ ντε φορς μουσικών και ήχων που ήταν κάτι σαν όαση για Το Σπίτι. 
 Οι ONRA και  BUDDY SATIVA είναι μεγαλωμένοι στη Γαλλία.Το dj set τους ήταν γεμάτο από σεξυ, p-funk,funk,soul και jazzy ήχους που αναστήθηκαν από τους τάφους των PRINCE και ZAPP μεταφορτώνοντάς μας κυριολεκτικά μέσα σε πολυτελή διαμερίσματα με τζαμαρία προς τη θάλασσα, κάπου στο L.A. των '80'ς, πίνοντας κοκτέιλ αντί για μπύρα και τις καλύτερες γυναίκες ανάμεσά μας.Θα μπορούσε και να ήταν η lounge μουσική του μέλλοντος αν αυτό, δεν ήταν  τώρα.Ομολογώ δεν τους είχα ξανακούσε και ούτε ξεκουνήθηκα να τους μάθω πριν τους δω.Τώρα έχω άλλο ένα ευχάριστο μπελά ακόμα,να φροντίσω..
   Οι GONJA SUFI και  GASLAMP KILLER ήταν η αιτία που εγώ και οι περισσότεροι κατέβηκαν στο bIOS αποφασισμένοι να παραβλέψουμε για άλλη μια φορά το ξενύχτι ή ακόμα και το ξημέρωμα. Εδώ και ένα χρόνο τώρα τους έχουμε μη στάξει και μη βρέξει και το να έρθουν τώρα που συμβαίνει ,ήταν ένα γεγονός που δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε. Το Δίδυμο ,ουσιαστικά παρουσίασε το ντεμπούτο του Σούφι συν τρία τέσσερα καινούρια που είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Φυσικά δεν περίμενα να δω κάτι παραπάνω από ένα μουρλαμένο dj και έναν mc με dreadlocks και ιερή τρέλλα στα μάτια του,να χτυπιούνται πάνω στα πειραγμένα ,άγνωστα αλλά τόσο σπουδαία,κομμάτια τα οποία είναι η σπονδυλική στήλη αυτής της μεταμουσικής που κάνουν. Η ιδέα μπορεί να φαίνεται τυχοδιωκτική,αλλά στην περίπτωση του δίδυμου λειτουργεί σωστά και είναι αποδεκτή.
 Αν και sold out, δεν υπήρχε στριμωξίδι και η ζέστη προερχόταν από τα κύματα ενθουσιώδους συμμετοχής του κοινού στις ιδιοφυείς τεχνικές του GASLAMP KILLER και το ''δώσιμο'' του GONJA SUFI που χτυπιόταν επί μία ώρα βγάζοντας θετική ενέργεια και ενότητα που δεν συναντάς εύκολα.Έχει μια καταπληκτική ακατέργαστη φωνή,γεμάτη ένταση, αμεσότητα και εσωτερική δύναμη αλλά ταυτόχρονα ακούγεται σαν τα ''μπλούζ του φτωχού ανθρώπου''. Ενθουσίασε πολλούς από μας, όμως σήμερα διαπίστωσα  ότι πολλοί απογοητεύτηκαν/περίμεναν κάτι καλύτερο (σαν τί,αναρωτιέμαι).
Η ουσία είναι ότι τέτοια ιδιόρρυθμη εμφάνιση δεν την κρίνεις.Τη ζείς,πρώτα..
Μπορεί να την αναλύουμε σήμερα αλλά με τίποτα δεν μπορώ να σας μεταφέρω το κλίμα θετικότητας και ενθουσιασμού που εξέπεμπε ο χώρος χθες.
 Όταν αποχώρησε από τη σκηνή o GONJA SUFI,παρέμεινε ο GASLAMP KILLER για ένα  απολαυστικό dj set,με δυνατά μπήτ,παρουσιάζοντας καινούριες κυκλοφορίες και τραγουδώντας πάνω στο ''All Along The Watchtower''.
Κάπου μας κούρασε όμως, με το μάκρος του σετ, έχοντας και την IKONIKA σε θέση αναμονής για πολλή ώρα ,η οποία τραβούσε φωτογραφίες,δείχνοντας να μην τη ενοχλεί (εμένα θα με ενοχλούσε).Μεγάλη μορφή ο GASLAMP KILLER,αλλά κάπου πρέπει να βάλει φρένο...
Το σετ της συμπαθέστατης και ομορφούλας IKONIKA,δεν το παρακολούθησα ολόκληρο.Όμως το πρώτο μισάωρο με άφησε με το στόμα ανοικτό με αυτά τα διαστημικά τρανσοειδή που έπαιζε με αποτέλεσμα μόλις άλλαξε το στυλ να ψιλοξενερώσω και να φύγω.Είναι γνωστή η αντοχή μου σε dj set.
Έμαθα ότι μετά ότι έπαιξε ακόμα καλύτερα κομμάτια και για πολλούς ήταν η σπουδαιότερη εμφάνιση, αλλά ήταν απλά ένα εξαιρετικό dj set,μην τρελλαθούμε κιόλας....
Θα ήθελα να συγχαρώ το bIOS,γιατί αυτή τη φορά τήρησαν ένα σωστό ωράριο,δεν έπηξαν το χώρο με υπεράριθμο κοινό, έδωσαν σωστό ήχο και πραγματικά ήταν η καλύτερη βραδιά μου εκεί. Χρόνια πολλά λοιπόν παιδιά και πάντα τέτοια.

Σχόλια

Ο χρήστης Sinnerman είπε…
Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα σου και οι Onra όντως ήταν να τους απολαυσεις σε ενα beachfront μαγαζι σε εντελως cool διαθεση. Ευχάριστο το κλίμα του κοινού, ωραιοι τυποι ο gonjasufi και ο gaslamp killer, άραξαν μετα απο το Live τους και συζητουσαν με ολους ακομπλεξαριστα. Ευχαριστη εκπληξη η Ikonika :)
Και του χρόνου bios!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom