Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TROPIC OF CANCER

«..The usual: romance, devotion, pain and helplessness. Mixed up mortals struggling against the brute mechanics of fate, and proving unequal to the task. A forced retreat into private, precious idylls of longing, faith, mystery, even misery..»[press release]
«Ανήσυχο ειδύλλιο»..Το πρώτο μεγάλο άλμπουμ της Camella Lobo a.k.a  TROPIC OF CANCER,είναι και αυτό που απαντά στις απορίες μας όλο τον καιρό που ακούμε τις τακτικές κυκλοφορίες της σε 7'' και e.p.
Ο καμβάς είναι χρωματισμένος με σκοτεινά,ψυχρά χρώματα. Η C.L. δεν ξεμυτάει στο φως. Κατεβάζει τις γρίλλιες ακόμα πιό κάτω όταν δημιουργεί. Tο σκοτάδι είναι το σταθερό της μοτίβο.Εκεί «ανεβάζει» μνήμες,συναισθήματα,εικόνες,ήχους.  Οι shoegaze πινελιές,η «ομιχλώδης» lo-fi παραγωγή, η goth μεγαλοπρέπεια και οι ηλεκτρόνικα εμπειρίες που αποκομίζει από τον σύζυγο και συνεργάτη της Juan Mendez στις πρώτες ηχογραφήσεις του σχήματος πριν γίνει το 2012 και το e.p. ''Permissions Of Love'' τελείως προσωπική υπόθεση της, ντύνουν αξιοπρεπώς και με την απαραίτητη ειλικρίνεια,την ύπαρξη της την ίδια. Η Camella είναι μουσικός αλλά και λάτρης της μουσικής.
Αν προσέξει και ακούσει βαθύτερα κανείς τις προηγούμενες κυκλοφορίες της διαπιστώνει ότι παρ' όλη την διάχυτη περιέργεια και γκρι ποικιλία  δεν κατασταλάζει πουθενά αισθητικά αλλά επίσης δεν απολαμβάνει την εκάστοτε διαμονή της και είναι έτοιμη να μεταπηδήσει σε άλλη περιοχή. Αυτή την αίσθηση της μη ολοκλήρωσης όμως την εξαφανίζει σε αυτό το πρώτο μεγάλο άλμπουμ της από το πρώτο δευτερόλεπτο. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από την ίδια και με πρόσθετη παραγωγή από τον Βρετανό techno βετεράνο Karl O'Connor a.k.a. Regis .
Το '' Restless Idylls'' έχει την καλύτερη παραγωγή που ακούσαμε ποτέ σε δίσκο των TROPIC OF CANCER  η οποία αναδεικνύει και δίνει όγκο στην υποβλητική,σκοτεινή,μυσταγωγική και απόκοσμη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η C.L.με τη μουσική της.
Στιβαρές,αργόσυρτες ρυθμικές βάσεις που φέρνουν στο νου το 90% του'' Faith'' των THE CURE και σε υποβάλλουν σε πρώιμο χειμώνα ή σε βρεγμένα από βροχή τοπία . 
Τα συνθ ακολουθούν την τελετουργική δομή των ρυθμών και μπαινοβγαίνουν αργά σε αυτούς σαν σύννεφα που μαζεύονται ή σκορπούν,χρωματίζοντας ανάλογα τις συνθέσεις. Η ερμηνεία της C.L. παραμένει «μετέωρη», βαριά και με την ανάλογη συναισθηματική ένταση  χωρίς να χρησιμοποιεί μελό κορώνες. 
Το ''Children Of A Lesser God" είναι μια θαυμάσια ελεγεία την οποία δημιουργούν goth και showgaze επιρροές όμορφα αναμεμειγμένες και ένα παράδειγμα ωριμότητας της καλλιτέχνιδος που πλέον μπορεί να καθοδηγεί το υλικό της και να συγκινεί αμεσότερα.Σαφώς αναβαθμισμένη εκτέλεση και ηχογράφηση από αυτή του περσινού '' I Feel Nothing '' e.p.
Το ''More Alone'' σε μια πιο αργή και καλύτερη εκτέλεση από αυτή που ξέρουμε  και το επιβλητικό,θεοσκότεινο ''Wake Up The Night'' επίσης σε καλύτερη ηχογράφηση από αυτή του '' I Feel Nothing '' e.p, είναι δυο ακόμα εξαιρετικές συνθέσεις που δείχνουν το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η C.L. και θα σας κρατήσουν ακόμα περισσότερες φορές προσηλωμένους/ες σε αυτό το εξαιρετικό άλμπουμ. 
Είχα τις αμφιβολίες μου αλλά τελικά το ''Restless Idylls'' ξεπερνά τις προσδοκίες...Μένει να δούμε τώρα πως θα αποδοθεί ζωντανά ,τόσο αυτό όσο και οι προηγούμενες κυκλοφορίες των TROPIC OF CANCER στη σκηνή του Fuzz την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου...
Μαζί τους θα εμφανιστούν και οι DVA DAMAS της οποίας η κιθαρίστρια Taylor Burch συμμετέχει στις live εμφανίσεις της Camella.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom