Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

A Distant Sadness 2 : Into The Maelstrom.....


Οι μεγάλες δισκοθήκες πάντα μου προκαλούσαν δέος και θαυμασμό.Πάντα ήθελα να έχω μια τεράστια δισκοθήκη που να επεκτεινόταν σε πολλά δωμάτια.Και να κάθομαι όλη τη μέρα να ακούω μουσική αλλά και να ξανακούω τους δίσκους μου.Με την έλευση των πρώτων φακέλλων mp3 στον υπολογιστή ,με την οικονομική κρίση να απαγορεύει τέτοιου είδους «βίτσια» και με την ολοένα αυξανόμενη εισροή  ηχογραφημένης μουσικής παραγωγής,η επιθυμία μου φαντάζει πλέον ολοένα και πιο μακρινή και πλέον έχω μεγάλη δισκοθήκη αλλά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο .
 Έρχονται  μέρες σαν και αυτές τις Μ.Εβδομάδας και μέσα σε όλα τ'άλλα,αντιλαμβάνομαι πόσο σπάνια πλέον έχει γίνει η μουσική σκηνή σε κυκλοφορίες που θα αποτραβήξουν τον εαυτό μου μακριά και είτε θα αναζητήσω σπάνια απόλαυση για Σωτηρία είτε αληθινά μεγάλα έργα μουσικής που θα δρουν ως καταλύτες υπαρξιακών αναζητήσεων και εσωτερικών ταξιδιών. 
Είναι η στιγμή που το 70 % της δισκοθήκης, αναλογικής και  ψηφιακής «χάνεται» για λίγο και μένουν μόνο συγκεκριμένες συνθέσεις . Σαν να περίμεναν να « εξελιχθώ» ως μονάδα ή να αλλάξω και τότε να μπορέσω,να αποκτήσω την ικανότητα να τις ακούσω όπως «πρέπει». Και τότε συνειδητοποιώ ότι οι μεγάλες δισκοθήκες του καθενός είναι αχαρτογράφητα τοπία.Η δικιά μου δισκοθήκη με περιμένει να την επανεξετάσω. Η μουσική ζει και αναπνέει ,εξελίσσεται μέσα από τη δικιά μας εξέλιξη. Είναι κανόνας.
 Το δεύτερο μέρος του ''A Distant Sadness'', όπως και το πρώτο,περιλαμβάνει μερικές από αυτές τις σπάνιες συνθέσεις ,προσωπικά μιλώντας, που είτε είναι πάντα παρούσες  σε περιόδους εσωτερικού χάους ,σκοτεινών περιόδων και υπαρξιακών φάσεων είτε τις «ακούω» με άλλα αυτιά για πρώτη φορά..
  Αυτή τη φορά υπάρχει περισσότερο σκοτάδι,περισσότερη εσωτερική ένταση και ανησυχία. 
 Λιγότερη νοσταλγία,λιγότερες «αγγελικές φωνές».
Σας εύχομαι καλή ακρόαση. Και αυτή η συλλογή όπως και η πρώτη δημιουργήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια και αγάπη για τη μουσική που στάθηκε και στέκεται «κοντά» μου. 
Αιώνια ευγνωμοσύνη..
 Επίσης σαν σήμερα 16 Απριλίου κλείνουμε έξι χρόνια στη μπλογκόσφαιρα. 
Δείτε το και σαν ένα μικρό δώρο τιμής για όλους όσους διαβάζετε και ακούτε το Σπίτι Με Τα Παράξενα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τους παλιότερους φίλους και φίλες του Σπιτιού που το γνωρίζουν από τις πρώτες μέρες. Σας ευχαριστώ εκ βαθέων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom