Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Displaced Soundtracks Vol.2


Η εταιρεία Life And Death είναι ιταλική και δημιούργημα του Manfredi Romano ή γ.κ.ως Dj Tennis
 
''Η κοινή γραμμή που συνδέει όλους τους συμμετέχοντες στην Life And Death'' είναι κάτι παραπάνω ​​από τα συγκεκριμένα ταλέντα τους.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 ως δισκογραφική και εταιρεία διοργάνωσης πάρτι, ενθαρρύνει χορευτική μουσική με ψυχή με post-rock αισθητική.''

Μια γρήγορη ακρόαση των μέχρι τώρα κυκλοφοριών της, πιστοποιεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό την παραπάνω περιγραφή. Αν σας αρέσει η techno και η house που ηχογραφείται στην Ευρώπη τα τελευταία είκοσι χρόνια θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από Ιταλούς, Γερμανούς και Αμερικάνους κυρίως παραγωγούς. Στα συν τα εξαιρετικά εξώφυλλα των κυκλοφοριών της.
Το 2017 κυκλοφόρησε η συλλογή ''Displaced Soundtracks'' που επέκτεινε την αισθητική της εταιρείας. Η κεντρική ιδέα της συλλογής ήταν να δημιουργηθεί ένα soundtrack για μια ακυκλοφόρητη και τελείως φανταστική ταινία. Οι συμμετέχοντες ηχογράφησαν λοιπόν κινηματογραφικής αισθητικής μουσική.
Άσχετα αν ακούγοντας τη συλλογή ''προβαλλόταν'' κάποια ταινία στο κεφάλι του ακροατή το εγχείρημα ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς οι συνθέσεις έδειχναν ότι ''πετούσαν'' πιο πάνω από τα συνηθισμένα.
Το εγχείρημα λοιπόν επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες με την κυκλοφορία της δεύτερης συλλογής, ''Displaced Soundtracks Vol.2''. Στις σημειώσεις υπάρχει ακόμα πιο ολοκληρωμένη θεωρητική προσέγγιση κατεύθυνσης:

'' Το ''score''  είναι μια μετάφραση της φαντασίας μας, των αναμνήσεων μας και των αισθημάτων μας σε μουσική, χωρίς πρωτόκολλα.''

Με αυτό κατά νου οι οκτώ συμμετέχοντες έδωσαν μερικές πολύ όμορφες συνθέσεις κοντά στο κλίμα της γενικής ιδέας.
Ξεχωρίζει η ονειρική και αρκετά προς το κλίμα των οργανικών συνθέσεων των DEAD CAN DANCE των πρώτων ημερών, συμμετοχή του VATICAN SHADOW που αφήνει τις επιθετικές τακτικές σε κάτι πιο απαλό και κοσμικότερο.
Οι NINOS DU BRASIL εντυπωσιάζουν για άλλη μια φορά με τη γεμάτη ένταση και μυστήριο σύνθεση ''Nocturno Culto'' όπου πιο στρωτά από ποτέ ενσωματώνουν λατινογενή κρουστά και ατμοσφαιρικό house που οδηγεί στα βάθη ενός εξωτικού και μαγικού ηχοδάσους.
Ο Dj Nobu αποτυπώνει την Άνοιξη με έντονα παλμικούς ρυθμούς new age και techno αποχρώσεων δίνοντας ζωηρότερο τόνο στη συλλογή.
Το ''Love Theme'' του SCUBA και η γοητευτική, επιβλητική διασκευή του Uchi στο αθάνατο ''Rachel's Song'' του Βαγγέλη Παπαθανασίου, χωρίς να δίνουν κάτι παραπάνω μας μεταφέρουν όμορφες sci-fi φαντασιώσεις και αυτό μας αρκεί.
Το ''Fotimi'' όμως του Cosmo, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές περιπέτειες καθώς έχει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη από ambient σε ελαφρό hardcore και πάλι σε ambient αλλά με γκαμελάν ηχοχρώματα. Στα εξήμισι λεπτά που διαρκεί «πέρασα» από ήσυχους Γαλαξίες, δέχτηκα αναταράξεις από κοσμικές καταιγίδες και κατέληξα σε μία ουτοπική αστροσύναξη ηρεμίας και απόλυτης ισορροπίας. Οι ISOLEE και MIDLANDS χωρίς να δίνουν κάτι παραπάνω λειτουργούν αρκετά καλά στα πλαίσια της γενικής διάθεσης της συλλογής.
Η συλλογή κυκλοφορεί ήδη από τις 25.01.2019 και συνίσταται για ατέλειωτα μουσικά ταξίδια.....


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom