Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Individual Drops


“In seeking of new challenges, our latest work Individual Drops, is focusing on new evolving sonic material from a more microscopic point of view, by integrating more obvious granular synthesis ideas. The purpose is to create a new formula that works both in sculpting sound design, and the same time respects our dystopian orientation as an archetype. At this point, we engage more intensive, ever changing, faintly anorgasmic, sonic motifs, that work as a guidebook to an overall fragmented picture.
Arcadia, as an art form that can be used as a metaphor of utopia, is always present at the background of that image, holding all parts together, like an anchor in a turbulent sea, resembling the Argo floating on these angry waters. Space or Khoros is a variable of time balancing from small to large places, but not in an paternal way. Granular synthesis at its core, forming each sound in a discrete way, like a drop of rain falling in a pit of clear water.” (
ICE_EYES)



Από τότε που ανακαλύφθηκε ο όρος ''abstract electronica'' για να περιγράψει ένα αφηρημένο ηχητικό καμβά όπου ήχοι, συχνότητες ή μικρές συγχορδίες σκάνε σε τυχαίους σχηματισμούς ή κάτι τέτοιο, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Από τότε που η ηλεκτρονική αυτή μορφή ηχητικής Γλυπτικής ή ζωγραφικής έγινε περισσότερο διαφανής ή γυάλινη μέσω των ρομαντικά δυστοπικών τοπίων του Arca γεννήθηκε μια νέα διάσταση ηχητικής έκφρασης και φαίνεται ότι τελικά εμπνέει σύγχρονους μουσικούς να μοχθούν για μια καινούρια γλώσσα ή σκιαγράφηση νέων ηλεκτρονικών τοπίων.

Οι ICE_EYES στο καινούριο τους άλμπουμ, διεισδύουν μεγεθύνοντας μικροσκοπικούς ήχους, ρυθμικά σχέδια και ηχητικές συνάψεις για να φτάσουν στην ίδια τη φυσιολογία τους αλλά και να τις χρησιμοποιήσουν για δημιουργία ή αναζήτηση νεότερων ''διαλέκτων'' ηλεκτρονικής μουσικής γλώσσας.

Το ''Individual Drops'' αποτελείται από πέντε μικρές συνθέσεις αποτελούμενες από ρυθμικές ακολουθίες που είτε σκάνε ξαφνικά είτε εφορμούν για δευτερόλεπτα ανάμεσα στα περιορισμένης διάρκειας υποβλητικά, παγωμένα ηχοστρώματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται απροειδοποίητα και ήχους που «σέρνονται» για δευτερόλεπτα ή «πισωγυρίζουν» στην ανυπαρξία αφήνοντας ξεκάθαρο ηχητικό αποτύπωμα πάνω στη συνολική εικόνα.

Το να ακούει κανείς το ''Individual Drops'' είναι σαν να παρακολουθεί από μικροσκόπιο τις άτακτες κινήσεις των μικροοργανισμών σε κομμάτι επιφάνειας που φαίνεται μια ουδέτερη περιοχή αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πεδίο ζυμώσεων, κίνησης και ζωής. Φυσικά μετά από πολλά ακούσματα η εικόνα προβάλλει καλύτερα, τα χρώματα επίσης. 
Το τι απεικονίζει αυτή η εικόνα διαφέρει από παρατηρητή σε παρατηρητή και ενδεχομένως στην δικιά μου περίπτωση να είναι απλά μια ανήσυχη ηχοχρωματική περιπέτεια, ένα μικρό Χάος που προκαλεί τα αυτιά και το υποσυνείδητο να σχηματίσουν σταθερή ηχητική απεικόνιση αλλά του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές για αναθεώρηση.

Το εξώφυλλο είναι μια άποψη επίσης και αξίζουν συγχαρητήρια στον h5io6i54k που το σχεδίασε.

Τη δική τους άποψη για το τι ακούμε στο άλμπουμ δίνουν και οι πέντε παραγωγοί που επιμελήθηκαν τα remix των συνθέσεων. Περισσότερο συμβατή, ενδιαφέρουσα μεν αλλά όχι καλύτερη από την αρχική «άποψη».

Οι ICE_EYES τολμούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Και όσο τολμούν παραμένουν ένα από τα κορυφαία σχήματα της ηλεκτρονικής δημιουργίας στην Ελλάδα γι΄αυτή τη δεκαετία.


Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τις 30.4.2019 και διατίθεται σε μορφή κασέτας ή ψηφιακά από τη σελίδα της Τσέχικης Genot Centre στο bandcamp.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom