Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Embrace this madness...A sci fi Lullaby for deeper wishes by Marva Von Theo....


Κάνω ένα μικρό διάλειμμα από την ανασκόπηση γιατί μόλις κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς και προέρχεται από τους αγαπημένους μας MARVA VON THEO.
Θα σας μεταφέρω όλο το δελτίο τύπου που είναι ταυτόχρονα και οι σκέψεις του σχήματος για αυτή τη βαθιά μπλε νυχτερινή ραψωδία αλλά και το επρχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους ''Afterglow'' :

«Το “Embrace This Madness” είναι το πρώτο single από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο των Marva Von Theo, με τίτλο“Afterglow”. Πρόκειται για μία μπαλάντα που πραγματεύεται την παροδική φύση της ευτυχίας, την συνειδητοποίηση ότι τα όνειρά μπορούν κάποτε να πραγματοποιηθούν αλλά δεν διαρκούν πολύ.

Ενσωματώνοντας dream pop, synth-based ήχους σε ένα σκουριασμένο, φουτουριστικό ηχητικό τοπίο, οι Marva Von Theo δίνουν κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή τους. Σε αυτήν την sci-fi μπαλάντα, τα «όνειρα» εμφανίζονται με την μορφή σύγχρονων νυμφών, παρασύροντας τον βασικό χαρακτήρα των στίχων να παραδοθεί στις μυστικές, ανήθικες φαντασιώσεις και επιθυμίες της, να γευτεί όλα όσα είχε ποτέ επιθυμήσει. Παρόλα αυτά, η προαίσθηση ότι όλα θα τελειώσουν με το πέρασμα της νύχτας απλώνεται πάνω από αυτή την ονειρική τελετουργία.

Ο σκηνοθέτης του βίντεο έχει οραματιστεί αυτό το σουρεαλιστικό όνειρο να εξελίσσεται σε ένα σκοτεινό, δυστοπικό σκηνικό όπου ο χρόνος κινείται αισθησιακά αργά, φορώντας τα φώτα της Μετρόπολις.

Παρόλο που το επερχόμενο άλμπουμ “Afterglow” είναι έντονα ρυθμικό και γεμάτο ενέργεια, επηρεασμένο από την dance σκηνή, οι Marva Von Theo επέλεξαν να συνεχίσουν την αφήγηση από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο τους άλμπουμ “Dream within a Dream” και να συνδέσουν, τόσο νοηματικά όσο και ηχητικά, τους δύο αυτούς κόσμους με μία νέα μπαλάντα.

Ο τίτλος “Afterglow” έχει ποικίλες ερμηνείες που συνδέονται τόσο με το έργο των MVT όσο και με τα προσωπικά τους βιώματα, ενώ αναφέρεται στις πιο μελαγχολικές του αποχρώσεις για να εκφράσει το γλυκόπικρο συναίσθημα όταν κάτι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα μοναδικό πλησιάζει στο τέλος.

Στο χρόνο που πέρασε για την ολοκλήρωση αυτού του άλμπουμ, οι MVT θέλησαν εξερευνήσουν σε βάθος κάθε ήχο που επινόησαν, να διευρύνουν τα εκφραστικά τους εργαλεία, να επαναπροσδιορίσουν το όραμά τους και να βρουν μία ισορροπία μεταξύ της pop και της πειραματικής synth μουσικής, μεταξύ της ποίησης και της τραγουδοποιΐας, μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.»

Το τραγούδι έχει ένα εξαιρετικό βίντεο, που του προσδίδει τον κατάλληλο φωτισμό και την εικόνα που αρμόζει στα εξαιρετικά συνθ και μελωδίες που σκαρώνουν οι MvT στις νέες τους ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ που θα βγει ακούγεται ήδη υποσχόμενο και το 2020 ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά γι' αυτούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom