Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Embrace this madness...A sci fi Lullaby for deeper wishes by Marva Von Theo....


Κάνω ένα μικρό διάλειμμα από την ανασκόπηση γιατί μόλις κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς και προέρχεται από τους αγαπημένους μας MARVA VON THEO.
Θα σας μεταφέρω όλο το δελτίο τύπου που είναι ταυτόχρονα και οι σκέψεις του σχήματος για αυτή τη βαθιά μπλε νυχτερινή ραψωδία αλλά και το επρχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους ''Afterglow'' :

«Το “Embrace This Madness” είναι το πρώτο single από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο των Marva Von Theo, με τίτλο“Afterglow”. Πρόκειται για μία μπαλάντα που πραγματεύεται την παροδική φύση της ευτυχίας, την συνειδητοποίηση ότι τα όνειρά μπορούν κάποτε να πραγματοποιηθούν αλλά δεν διαρκούν πολύ.

Ενσωματώνοντας dream pop, synth-based ήχους σε ένα σκουριασμένο, φουτουριστικό ηχητικό τοπίο, οι Marva Von Theo δίνουν κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή τους. Σε αυτήν την sci-fi μπαλάντα, τα «όνειρα» εμφανίζονται με την μορφή σύγχρονων νυμφών, παρασύροντας τον βασικό χαρακτήρα των στίχων να παραδοθεί στις μυστικές, ανήθικες φαντασιώσεις και επιθυμίες της, να γευτεί όλα όσα είχε ποτέ επιθυμήσει. Παρόλα αυτά, η προαίσθηση ότι όλα θα τελειώσουν με το πέρασμα της νύχτας απλώνεται πάνω από αυτή την ονειρική τελετουργία.

Ο σκηνοθέτης του βίντεο έχει οραματιστεί αυτό το σουρεαλιστικό όνειρο να εξελίσσεται σε ένα σκοτεινό, δυστοπικό σκηνικό όπου ο χρόνος κινείται αισθησιακά αργά, φορώντας τα φώτα της Μετρόπολις.

Παρόλο που το επερχόμενο άλμπουμ “Afterglow” είναι έντονα ρυθμικό και γεμάτο ενέργεια, επηρεασμένο από την dance σκηνή, οι Marva Von Theo επέλεξαν να συνεχίσουν την αφήγηση από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο τους άλμπουμ “Dream within a Dream” και να συνδέσουν, τόσο νοηματικά όσο και ηχητικά, τους δύο αυτούς κόσμους με μία νέα μπαλάντα.

Ο τίτλος “Afterglow” έχει ποικίλες ερμηνείες που συνδέονται τόσο με το έργο των MVT όσο και με τα προσωπικά τους βιώματα, ενώ αναφέρεται στις πιο μελαγχολικές του αποχρώσεις για να εκφράσει το γλυκόπικρο συναίσθημα όταν κάτι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα μοναδικό πλησιάζει στο τέλος.

Στο χρόνο που πέρασε για την ολοκλήρωση αυτού του άλμπουμ, οι MVT θέλησαν εξερευνήσουν σε βάθος κάθε ήχο που επινόησαν, να διευρύνουν τα εκφραστικά τους εργαλεία, να επαναπροσδιορίσουν το όραμά τους και να βρουν μία ισορροπία μεταξύ της pop και της πειραματικής synth μουσικής, μεταξύ της ποίησης και της τραγουδοποιΐας, μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.»

Το τραγούδι έχει ένα εξαιρετικό βίντεο, που του προσδίδει τον κατάλληλο φωτισμό και την εικόνα που αρμόζει στα εξαιρετικά συνθ και μελωδίες που σκαρώνουν οι MvT στις νέες τους ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ που θα βγει ακούγεται ήδη υποσχόμενο και το 2020 ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά γι' αυτούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

SUGAR FOR THE PILL/YOUTH VALLEY live at Death Disco 27.05.2022

Οι SUGAR FOR THE PILL και οι YOUTH VALLEY  έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά σε κοινό την προηγούμενη Παρασκευή, στο Death Disco και ήμουν εκεί γιατί και τα δύο σχήματα εμφανίστηκαν την εποχή της πανδημίας με εξαιρετικές πρώτες ηχογραφήσεις αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να τις υποστηρίξουν πριν και μετά την κυκλοφορία τους ζωντανά και θα είχε σίγουρα ιδιαίτερη σημασία αυτό το πρώτο live γι' αυτούς, για την εταιρεία τους-make me happy! records- που φέτος έχει ανέβει αρκετά από θέμα παραγωγής και για μένα λόγω της «επιστροφής» μου στο αγαπημένο Death Disco ύστερα από καιρό.  Οι  YOUTH VALLEY  ήταν το σχήμα έκπληξη της βραδιάς καθώς δεν γνωρίζαμε από πριν το ''OPENING ACT'' που θα άνοιγε τη βραδιά παρά μόνο όταν τα πέντε άτομα του σχήματος ανέβηκαν και γέμισαν την μικροσκοπική σκηνή του Death Disco. Έπαιξαν ένα σύντομο σετ. 'Εξι τραγούδια όλα κι όλα. Μετά το τέλος του σετ αυτό που έμεινε-το οποίο κρίνει και το αποτέλεσμα- είναι η ηχητική κατεύθυνση που μας παρο

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave)

    Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Ας κάνουμε μία ρωγμή στον τοίχο της απομόνωσης με αυτό το δεύτερο, στη σειρά, άλμπουμ: 14.2.2022 / A Crack On The Wall – CINEMASCOPE (Wave) « Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που οι Cinemascope κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ( Stains Of Love ). Οκτώ χρόνια που έφεραν πολλές προσωπικές αλλαγές, νέες εμπειρίες και μια πανδημία που πέρα ​​ από όλη την τραγωδία που φέρνει, πρόσφερε στο συγκρότημα λίγο χρόνο να επιβραδύνει για λίγο και να δώσει σχήμα στα οκτώ νέα τραγούδια του ολοκαίνουργιου άλμπουμ « A Crack On The Wall ». Τραγούδια που ξεχειλίζουν από μελαγχολία, προδοσία και αυτο-απογοήτευση. Αλλά, αυτό δεν είναι όλο για την καταστροφή και την κατήφεια, καθώς υπάρχει μια έντονη επιθυμία να βρεθεί αυτή η ρωγμή στον τοίχο που

Σκοτεινές μουσικές συναναστροφές: Πέντε εγχώριοι δίσκοι για το πρώτο πεντάμηνο του 2022: 14.1: Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear)

  Σε αυτό το ιδιόρρυθμο αφιέρωμα που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής του πρώτου πενταμήνου του 2022, για το ιστολόγιο, με απόλυτα ημερολογιακή σειρά κυκλοφορίας. Ήδη ξέρετε ότι τα έχουμε τιμήσει στις εκπομπές μας. Σήμερα το πρώτο άλμπουμ:  14.1.2022 / Living With Animal Ghosts – MECHANIMAL (Inner Ear) « Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από το ξεκίνημά τους οι Mechanimal παρουσιάζουν το “Living With Animal Ghosts”, ένα άλμπουμ με 17 κομμάτια από την δισκογραφία τους σε remix από τους: Rodney Orpheus (των Cassandra Complex), Jared Kyle (των Dead Astronauts), Dans Mon Salon, Psychedelic Trips To Death, Lia Hide, Christoph Kardek, TheMute, Q-7 Three Times, Misfortunes, Ice_Eyes, Digital Alkemist, ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, Ilias Katelanos, Lego Boy, HADA, Meat Injection, Dipa Brothers .» « Σκεφτήκαμε πώς θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ζητήσουμε από φίλους μας μουσικούς να επιλέξουν το αγαπημένο τους Mechanimal τραγούδι