Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Embrace this madness...A sci fi Lullaby for deeper wishes by Marva Von Theo....


Κάνω ένα μικρό διάλειμμα από την ανασκόπηση γιατί μόλις κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς και προέρχεται από τους αγαπημένους μας MARVA VON THEO.
Θα σας μεταφέρω όλο το δελτίο τύπου που είναι ταυτόχρονα και οι σκέψεις του σχήματος για αυτή τη βαθιά μπλε νυχτερινή ραψωδία αλλά και το επρχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους ''Afterglow'' :

«Το “Embrace This Madness” είναι το πρώτο single από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο των Marva Von Theo, με τίτλο“Afterglow”. Πρόκειται για μία μπαλάντα που πραγματεύεται την παροδική φύση της ευτυχίας, την συνειδητοποίηση ότι τα όνειρά μπορούν κάποτε να πραγματοποιηθούν αλλά δεν διαρκούν πολύ.

Ενσωματώνοντας dream pop, synth-based ήχους σε ένα σκουριασμένο, φουτουριστικό ηχητικό τοπίο, οι Marva Von Theo δίνουν κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή τους. Σε αυτήν την sci-fi μπαλάντα, τα «όνειρα» εμφανίζονται με την μορφή σύγχρονων νυμφών, παρασύροντας τον βασικό χαρακτήρα των στίχων να παραδοθεί στις μυστικές, ανήθικες φαντασιώσεις και επιθυμίες της, να γευτεί όλα όσα είχε ποτέ επιθυμήσει. Παρόλα αυτά, η προαίσθηση ότι όλα θα τελειώσουν με το πέρασμα της νύχτας απλώνεται πάνω από αυτή την ονειρική τελετουργία.

Ο σκηνοθέτης του βίντεο έχει οραματιστεί αυτό το σουρεαλιστικό όνειρο να εξελίσσεται σε ένα σκοτεινό, δυστοπικό σκηνικό όπου ο χρόνος κινείται αισθησιακά αργά, φορώντας τα φώτα της Μετρόπολις.

Παρόλο που το επερχόμενο άλμπουμ “Afterglow” είναι έντονα ρυθμικό και γεμάτο ενέργεια, επηρεασμένο από την dance σκηνή, οι Marva Von Theo επέλεξαν να συνεχίσουν την αφήγηση από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο τους άλμπουμ “Dream within a Dream” και να συνδέσουν, τόσο νοηματικά όσο και ηχητικά, τους δύο αυτούς κόσμους με μία νέα μπαλάντα.

Ο τίτλος “Afterglow” έχει ποικίλες ερμηνείες που συνδέονται τόσο με το έργο των MVT όσο και με τα προσωπικά τους βιώματα, ενώ αναφέρεται στις πιο μελαγχολικές του αποχρώσεις για να εκφράσει το γλυκόπικρο συναίσθημα όταν κάτι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα μοναδικό πλησιάζει στο τέλος.

Στο χρόνο που πέρασε για την ολοκλήρωση αυτού του άλμπουμ, οι MVT θέλησαν εξερευνήσουν σε βάθος κάθε ήχο που επινόησαν, να διευρύνουν τα εκφραστικά τους εργαλεία, να επαναπροσδιορίσουν το όραμά τους και να βρουν μία ισορροπία μεταξύ της pop και της πειραματικής synth μουσικής, μεταξύ της ποίησης και της τραγουδοποιΐας, μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.»

Το τραγούδι έχει ένα εξαιρετικό βίντεο, που του προσδίδει τον κατάλληλο φωτισμό και την εικόνα που αρμόζει στα εξαιρετικά συνθ και μελωδίες που σκαρώνουν οι MvT στις νέες τους ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ που θα βγει ακούγεται ήδη υποσχόμενο και το 2020 ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά γι' αυτούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

My hit parade_The 2022 Annual report: Phase 1_The albums: Vol.20_10

«It’s me vs. the Black hole at the centre of the Galaxy/ Who we are vs. Who we’d like to be/Get ready for the Fight of the Century» 10. Extreme – MOLLY NILSSON (Night School) « ''It’s a record about power. About how to fight it, how to take it and how to share it.'' Το δέκατο άλμπουμ της Μolly Nilsson, μοιράζει τη Δύναμη με έντεκα γερά τραγούδια εμψύχωσης για τον καθένα, με ποπ περιβάλλουσα που αντλεί επιρροή από την εμπορική ποπ και ροκ των '80'ς αλλά με τελείως διαφορετική δυναμική και νόημα. Στεκόμαστε όμως στο τελικό αποτέλεσμα. Έντεκα τραγούδια που απελευθερώνουν λιγότερη οργή, περισσότερο συναίσθημα και αισιοδοξία, άπλετη αυτοπεποίθηση και κυρίως, όλα τα παραπάνω συναισθήματα μεταφέρονται στον ακροατή ο οποίος μετά μπορεί να φαντασιώνεται συναυλίες της Molly Nilsson σε στάδια συντονισμένος με την ενέργεια που θα ξεχύνεται από τα ηχεία, να τραγουδά τα ρεφρέν ακόμα και αν δεν τον αφορούν και να αποκτά αυτό που η ποπ υπόσχεται πάντα. Μόνο που εδώ τα συναισ

Death And Vanilla: Δύο τραγούδια για το Χειμώνα.

 Ένα από τα ευχάριστα νέα της προηγούμενης χρονιάς ήταν η ανακοίνωση του καινούριου άλμπουμ των Σουηδών ονειρομαστόρων DEATH AND VANILLA . Πέρασαν τρία χρόνια όταν είχαν κυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ τους (ή πέμπτο τους αν λογαριάσουμε και τα δύο σάουντρακ ανάμεσα στα στούντιο), '' Are You A Dreamer '', ωστόσο μετά τις κοσμογονικές αλλαγές στο ενδιάμεσο είχαμε σχεδόν ξεχάσει τις ονειρωδίες τους, κάτι που είναι ανάρμοστο. Το καινούριο άλμπουμ λέγεται '' Flicker' ' και δεν είδατε στα σινγκλ της χρονιάς το τραγούδι που διάλεξαν για να μας προετοιμάσουν '' Find Your Illusion ''. Ακόμα αναρωτιόμαστε αν είναι αλήθεια ή είναι απλά ηχητική ψευδαίσθηση η τεράστια ομορφιά του τραγουδιού που αναδεικνύεται. Από το πρώτο δευτερόλεπτο οι θερμές, νοσταλγικές μελωδίες του τραγουδιού κυριαρχούν και υποβάλλουν άμεσα τον ακροατή σε μια τετράλεπτη μουσική δοκιμασία αντοχής ονειρικής φόρτισης. Είναι το ωραιότερο τραγούδι τους και προτιμώ να το μεταφέρω στις π

Atmospheres...Marva Von Theo / Emi Path live at St. Paul's Anglican Church Athens [18.3.2023]

Ο χώρος στην Τέχνη είναι από μόνος του μία ισχυρή παράμετρος για το πως ένα καλλιτεχνικό έργο θα συλληφθεί, θα επεξεργαστεί, θα αποτυπωθεί και στο τέλος θα ερμηνευτεί ενώπιον κοινού. Έχουν γίνει αρκετές παρεξηγήσεις στο παρελθόν από ακατάλληλους χώρους που έγιναν τροχοπέδη στο ερμηνευτικό μέρος του Καλλιτεχνικού έργου στη μουσική. Κάθε καλλιτέχνης νοιώθει καλύτερα σε ποιο χώρο θα αφήσει τη μουσική του να επικοινωνήσει με το κοινό. Φυσικά κάθε χώρος δεν είναι τίποτα αν δεν υπάρχουν και αυτοί που θα διαμορφώσουν την τελική ηχητική απόδοση λαμβάνοντας τις σχετικές παραμέτρους. Με αυτά στη σκέψη και με πλήρη συναίσθηση ότι ενδεχομένως στην τρίτη παρουσία μου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, να φύγω επίσης και πάλι με την εντύπωση, ότι ο χώρος δεν είναι ιδανικός τελικά ακόμα και για ηλεκτρονική μουσική βολεύτηκα στα άβολα στασίδια του Ναού και ήμουν έτοιμος να παρακολουθήσω ένα από τα πλέον αγαπημένα μου σχήματα στο χώρος της εγχώριας ηλεκτρονικής ποπ και μία καλλιτέχνιδα που δεν γ