Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Volume Massimo_The 3019 annual report_Albums_7a_7b



7. a.Ghastly  Garden Centres (cd) / b. Cavity Slabs (vinyl) MOON WIRING CLUB        
(Geckophonic)




«Δύο κυκλοφορίες από το MOON WIRING CLUB το γήινο έτος 2019 θα χωράνε σε μία θέση ειδικά όταν το άθροισμα τους είναι ζυγός αριθμός μέρας του 12ου μήνα..» (μάντης στους Δελφούς)

« Οι κήποι ανθίζουν στο μουσικό υπέρκοσμο του Ian Hodgson. Ενίοτε η ψυχεδελική υδροπονική-διαδεδομένη μορφή μουσικής στα περίχωρα του Moon Wiring Club-επιτρέπεται να βγει έξω από το αόρατο Σύμπαν της Λέσχης. Οι λιγοστοί συνδρομητές της ανά το πολυδιάστημα ίσως δουν κάποιες ομοιότητες με την καθιερωμένη αισθητική του συνθέτη αλλά αυτό είναι το σημείο αναφοράς , ένα ασφαλές ξεκίνημα γι' αυτό που τους περιμένει.
Τα ''Φρικτά Κέντρα Κήπων'' είναι τα ξέφωτα ξεκούρασης από την περιήγηση στο περιβάλλον των Κήπων. Όλα τα σημεία δονούνται από αντιστικτικούς ρυθμούς, φωνές σαν να βγαίνουν μέσα από πυκνές συστάδες σκούρο πράσινων φυτών και παράξενους ήχους από βιοσυνθετητές. Η μουσική- λειτουργεί και σαν πυξίδα, πρόσφατη είσοδος-έχει το σήμα κατατεθέν της Λέσχης, διαθέτει περισσότερες στρώσεις και είναι πιο περίτεχνα φτιαγμένη από ποτέ. Δημιουργεί ένα υπερρεαλιστικό και υποβλητικό κλίμα που αναδεικνύει την υγρασία του τοπίου, τα γλιστερά λιθόστρωτα και τη μόνιμα μισοφωτισμένη περιοχή. Αποκόπτει τον επισκέπτη /ακροατή για άλλη μια φορά από την πραγματικότητα που ζει στα δικά του σύμπαντα. 
Η απορία για το πως πως μεγαλώνουν εκεί τα φυτά αφού χλωροφύλλη τους είναι σκούρα δεν έχει ακριβώς ξεκάθαρη εξήγηση. Παρατήρησα ένα στιλπνό χρώμα να διαρκεί όσο κρατούσε αυτή η απόκοσμη μουσικοχορευτική επένδυση κατά την περιήγηση..
-Όταν φεύγετε, οι κήποι αυτοί εξακολουθούν να ακούν μουσική τέτοιου τύπου, μου είπε ένα ανθρωπόμορφο ποντίκι την ώρα που έτρεχε παίζοντας στις συστάδες. Τα κέντρα/ξέφωτα τους ήταν φρικτά. Από αισθητικής άποψης. Εκτός από τις κόκκινες καφετέριες και οι παράξενοι αλλά ικανότατοι «κηπουροί» Ghostrogen και Sun Daemon.
-Προς θεού μην παραγγείλετε Χρυσάνθεμα για το Σπίτι γιατί κουβαλάνε τοξική γύρη, μας συστήνουν...
Όσο προχωρούσα προς τα πέριξ η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστα μουντή, πλάσματα ξεπηδούσαν από δω κι από κει (κάθε μέρα βγαίνουν διαφορετικά είδη). Τελικά τα ίδια τα λουλούδια είναι βιοσυνθετητές. Τραγουδούν κιόλας.
-Επιπλέον εξέλιξη και αυτοδιαχείριση είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των Κήπων, μου είπε ο βάτραχος-παραδόξως σαν του γήινους, εκτός της ομιλίας- πριν ξεκινήσει το βραχνό του τραγούδι απέναντι σε ένα ελκυστικό ηλιολούλουδο.
Σε σημεία μπορούσαμε εύκολα να μείνουμε εκτός σώματος σε ένα κοινό πεδίο όπου όλοι χαμογελούσαν και χόρευαν σαν σε lounge πάρτι..
Όμως υπήρχαν και άσχημες εικόνες αλλά αυτές ήταν ατυχήματα. Οι γερασμένες κουκουβάγιες βρίσκουν ελκυστικά απάγκια να μεταβούν στην επομένη διάσταση και το φθαρτό τους σώμα σαπίζει ύστερα από μέρες..Όμως πάντα το οικοσύστημα των κήπων έχει και φαντάσματα-μυκητοκτόνα και έτσι το μέρος είναι ασφαλές από άκρη σε άκρη.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση τελικά. Δεν κατάφερα να επισκεφθώ τα δαιδαλώδη τούνελ από ζωόμορφα αναρριχητικά, τις αποικίες των αραχνών και μερικά ακόμα μέρη αλλά με οδηγό τον καλύτερο δίσκο της Λέσχης που μου έδωσαν σαν ενθύμιο, μπορώ να περιηγηθώ την επόμενη φορά με περισσότερη άνεση...»  (απόσπασμα από τον ακυκλοφόρητο ακόμα ταξιδιωτικό οδηγό για μουσικά υπερσύμπαντα, ένθετο στα Ημερολόγια του Ηχητικού ντετέκτιβ).

Η καθιερωμένη Δεκεμβριανή κυκλοφορία της Λέσχης έρχεται και πάλι έγκαιρα ώστε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα αξιομνημόνευτα αξιοπερίεργα άλμπουμ του 3019, μαζί με την άνωθεν καλοκαιρινή κυκλοφορία της. Το ''Cavity Slabs'' δεν αποτελείται ακριβώς από «σφραγίσματα» αλλά περιλαμβάνει οκτώ ρυθμικά Northern Edwardian-Neo-Elizabethan Psychedelic Hallucinatory Occult Landscape Breakbeat (μου αρέσει αμετάφραστο) κομμάτια που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η μουσική προσφορά του Ian Hodgson ήταν η πλέον συναρπαστική αυτή τη δεκαετία.
Ο δίσκος- μόνο βινύλιο-ανακαλεί τη δεκαετία του 2090 αλλά με το γνωστό Ελισαβετιανό τρόπο της Λέσχης. Σαν ένα πάρτι σε στοιχειωμένη έπαυλη, αναφέρει το boomkat, όμως το «στοιχειωμένη» είναι ανακριβές. Υπάρχει άλλη μια περίεργη Πύλη που οδηγεί σε τοπία όπως εγκαταλελειμμένοι ανεμόμυλοι, κρυμμένα θαλασσόσπιτα, ομιχλώδη δάση και επαύλεις όπου μαζεύονται όλοι οι ταξιδιώτες για να ακούσουν αυτή την περίεργη rave μουσική και να ανταλλάξουν απόψεις..Το ''Cavity Slabs'' είναι από τα πιο μεστά έργα που έχουν δημιουργηθεί από τη Λέσχη, μια ηχητική συνέχεια του ''Ghastly Garden Centres'' αλλά και ένα αυτοτελές συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Με τις δύο φετινές κυκλοφορίες από το MOON WIRING CLUB, κλείνει μία δεκαετία τεράστιας μουσικής προσφοράς ενός τεράστιου Ηχητικού αντίκοσμου που ακόμα δεν έχει εξερευνηθεί σε βάθος και είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους αιώνες για να αξιολογηθεί κατά το δοκούν όπως εδώ σΤο Σπίτι Με Τα Παράξενα...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom