Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η δικιά σου κοντινή Ανατολή....


Τους THE MIDDLE EAST τους έμαθα απο το μπλογκ του m.hulot,δυόμιση χρόνια πριν και απο ένα Ινδονησιακό blog, που δεν υπάρχει πια. Είχα κατεβάσει το "The Recordings of..." και είχα ακούσει μια ή δύο φορές τα οκτώ τραγούδια των Αυστραλών απο το μακρινό Townshville.Αν και τα βρήκα αρκετά όμορφα, δεν κατάφεραν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μου ,τότε.
Σήμερα, ανοίγοντας την ηλεκτρονική έκδοση της NME, εκεί που κλέβω συνήθως δωρεάν τραγούδια διαπίστωσα ,με μεγάλη μου έκπληξη, ότι το σχήμα χαιρετίζεται σαν ένα απο τα ονόματα του 2010.Δίνουν δωρεάν το "Lonely" ,ενω αναμεταδίδουν το πανέμορφο βίντεο που απο σήμερα φιλοξενείται και στη βιντεοθήκη του Σπιτιού,για το "Blood".
Το "The Recordings Of.." κυκλοφορεί και επίσημα απο τον Οκτώβρη του 2009 αλλά μειωμένο κατα τρία τραγούδια,απο την αρχική κόπια του 2008 ,(κατηργημένη,αλλά όπως διαπιστώσατε ακόμα διαθέσιμη)που είχε κυκλοφορήσει το σχήμα σε ιδιωτική διανομή.
Ξεθάβοντας αυτό το άλμπουμ απο το σκληρό και ξανακούγοντας τον ύστερα απο δύο χρόνια,θυμήθηκα τη φράση που ξεστόμισε ένας συνάδελφός μου όταν μέσα σε μια Κυριακή,είδε Παο-μπασκετ,Παο-ποδόσφαιρο και Ρεαλ να χάνουν,γκρεμίζοντας τα όνειρά του για ένα χαρούμενο βράδυ.
'' Δεν έχω μούτρα να βγω στην κοινωνία" ,είπε, και κάπως έτσι νοιώθω κι εγώ τώρα.
Η ονειρική φόλκ με τις πανέμορφες μελωδίες, τις ήρεμες,ζεστές φωνές και ενορχηστρώσεις, στήνουν ένα ηχητικό τοπίο εσωτερικό και λίγο μοναχικό,που αυτή τη φορά κατακτά Το Σπίτι πανηγυρικά.Τραγούδια που ηχητικά είναι κοντά στο Αμερικάνικο alternative και σε κάποιο σημείο ανεβαίνουν και προς Ισλανδία, τραγούδια με ψυχή. Πώς και μου ξέφυγαν τότε ,δεν ξέρω.
Δε μου αρέσει που το διαπιστώνω αυτό ύστερα απο το NME.Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να σταματάμε να ακούμε τόσες πολλές κυκλοφορίες και να επανεκτιμούμε κάποιους δίσκους που δεν τους δώσαμε τη δέουσα προσοχή,στο παρελθόν....Έστω και αν φτασμένα έντυπα τους ανακαλύπτουν μετά..
Οι THE MIDDLE EAST, παίζουν στο φετινό Coachella και φαίνεται ότι είναι καιρός να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο..

Σχόλια

Ο χρήστης pagan είπε…
Δεν έχω μούτρα να βγω στη κοινωνία!

Να το δηλώσω και εγώ έστω και καθυστερημένα, τόσο απο την ημέρα που έκανες το ποστ όσο και απο την ημέρα της αρχικής κυκλοφορίας του mini-LP,(διαβάζω αραιά και που κάποια μπλογκς συνεπώς είναι αδύνατο να παρακολουθήσω τα πάντα) απο την άλλη όμως όπως όλοι μας έχουμε τις πηγές μας για να ακούμε διάφορα, μόλις πριν λίγο άκουσα ενα υπέροχο κομμάτι των Middle East σε αγαπημένη ραδιοφωνική εκπομπή και ερωτεύτηκα σχεδόν ακαριαία αυτή την πολλά υποσχόμενη μπάντα...

Συγχαρητήρια για την αναφορά συνεπώς (θα φροντίσω να επισκέπτομαι πιο συχνά το σπίτι με τα παράξενα)

ΥΓ. Τη τελευταία παράγραφο κρατιέμαι να μη τη σχολιάσω αλλά τελικά θα ενδώσω...

Μάλλον λοιπόν δε σου αρέσει όχι το ότι επαναπροσδιόρισες μετά απο την αναφορά του NME (το οποίο ποτέ δεν ήταν της προτίμησής μου) την γοητεία της μουσικής των Middle East, αλλά η θλιβερή διαπίστωση ότι μπορεί να είσαι και εσύ "εν δυνάμει" πελάτης της γρήγορης μουσικής κατανάλωσης... :)
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Μαλλον εχεις δικιο αλλα τελευταια ανακαλυψα και κατι αλλο.Ειναι αναλογα με την ορεξη μου σαν ακροατης.το αριστουργημα του αιωνα να περασει απο διλπλα μου,μπορει να μου κανει εντυπωση αλλα θα το προσπερασω με την πρωτη ευκαιρια.Ακουω πολλα αλλα δεν ειμαι καταναλωτης.Απλα περιεργος.Παντα ηθελα να τα ακουω ολα.μου αρεσει να παρακολουθω την εξελιξη της μουσικης,αυτο που αρεσει ,αυτο που δεν αρεσει,αυτο που αρεσει σε μενα,αυτο που μου κλικαρει τ'αυτια κι ας μην μπορω να το κατανοησψ ακομα κλπ.δεν προερχομαι απο τη γενια που κατεβαζει ο,τιδηποτε.εχω δισκογραφια ,αγοραζω cd,αλλα τιγκαρω δισκους μονο για ενημερωση.ανακαλυψα πολλα μεσω ιντερνετ και γλιτωσα μια ολοκληρη περιουσια.απλα δεν εχω χρονο,περιπου 8-9 ωρες την ημερα για να ακουω.ελπιζω να σε διαφωτισα λιγο.μου αρεσει το ονομα που εχεις για το μπλογκ σο.ακομα δεν το εχω ανακαλυψει αλλα σιγουρα θα το κανω...τα λεμε..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom