Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

In Veronica We Trance ( Veronica Vasicka and IN TRANCE 95 at Bios :25-03-2011..

...Κι όμως κόσμος ήλθε.Σε μια εποχή που το είδος του minimal synth δεν είναι και τόσο δημοφιλές εδώ πια και έχουν απομείνει λίγοι οπαδοί περισσότερο των νεοκυματικών και Γοτθικών φυλών της Αθήνας,η πρόσκληση της  Veronica Vasicka αλλά και η ζωντανή επανεμφάνιση των IN TRANCE 95,ύστερα από δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό,φάνταζε σαν εικονική πραγματικότητα.
Λίγος κόσμος είναι αλήθεια.Και οι πιό πολλοί για το συγκρότημα των Αλέξανδρου Μαχαίρα και Νίκου Βελιώτη,που ανέβηκαν στη σκηνούλα του Bios,ύστερα από το πολύ θερμό καλωσόρισμα- tribute στην προ synth wave εποχή, με εξαιρετικά κομμάτια επιλεγμένα από τους Echovolt djs.
Είναι έτοιμοι για δύο δισκογραφικές κυκλοφορίες.Η μία ''Cities Of Steel And Neon'' θα είναι συλλογή και θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Minimal Wave records της Veronica και η άλλη ,το ''Abovearth'',θα έχει καινούριο υλικό και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.
Δεν θυμάμαι να έχω δει τους  IT95,ποτέ όπως έπρεπε.Αλλά η σύντομη εμφάνιση τους σαν ντουέτο στο Bios έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Και σαν εικόνα και σαν ήχος,συνδέονταν με το παλιό ''πνεύμα'' που τους γέννησε,ήταν μια επιστροφή στις ρίζες.Αυτοί είναι οι IT95 που πάντα μου άρεσαν. Δεν το κρύβω ότι σε ζωντανές εμφανίσεις και ξεκάρφωτες επανεμφανίσεις τους στο παρελθόν,είχα απογοητευτεί οικτρά.Όμως με αυτή την παρουσία τους μπορώ να πω ότι με ξανακέρδισαν πάλι.Προφανώς η παρέα με την Veronica τους ωφέλησε αρκετά...Και ναι ό,τι έπαιξαν ακούστηκε καλό και δυνατό.Και ναι έπαιξαν το ''Brazilia'' σε μια σκληρότερη αλλά εξαιρετική εκτέλεση..
Το σετ της Veronica,ήταν αναμενόμενα καλό.Η επιλογή των κομματιών ήταν εξαιρετική,έδειχνε περίτρανα ότι είναι η πιο σπουδαία dj  και παραγωγός για το είδος.Κατάφερε να κουνήσει αρκετά κορμιά,να βουλώσει ευχάριστα τους ακουστικούς μου πόρους με μπάσσα και συνθετικές μελωδίες.Αν και έφυγα πριν το τέλος,ελπίζω να ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο το κοινό,που άργησε να ανταποκριθεί..
Η λιγιστή προσέλευση δείχνει ξεκάθαρα ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει και τόση ανάγκη για μια πιο αληθινή αν και ψυχρότερη μουσική πλευρά μιας δεκαετίας που''κάηκε'' από τα συνεχόμενα πάρτυ αναβίωσης.Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά ακόμα πράγματα να ανακαλυφθούν και η Veronica κρατά τη σκαπάνη καλύτερα απ'όλους.Ήδη στην Αμερική,τα έχουν μεταφορτώσει στο επόμενο επίπεδο....

Σχόλια

Ο χρήστης garam0nd είπε…
to exasa sa vlakas to event.
krima.
alla akouw twra ti syllogi 'The Minimal Wave Tapes Vol.I' kai anaplirwnw...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βλεποντας τους IN TRANCE 95 σοκαριστηκα. Ηταν τυχη να βρισκομαι εκει μπροστα, λιγο πισω απο την Veronica που τους παρακολυθουσε ευλαβικα! Θα περιμενω το "Cities Of Steel And Neon" υπομονετικα,ελπιζωντας να τους ξαναδω συντομα.
Η χημεια τους σαν ντουετο ειναι μοναδικη. Επιτελους ενα ελληνικο συγκροτημα σε μια σπουδαια εταιρεια.
Η Veronica που ακουλουθησε ηταν εκπληκτικη.
Φευγοντας το "Brazilia" αντηχουσε στο μυαλο μου.
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
ειναι γεγονος ότι οι it95,είχαν πολλά σκαμπανεβασματα.αλλα΄τωρα ακουγονται και φαινονται σαν ενα ολοκληρωμενο συνολο,με σταθερη αποψη.Χαιρομαι γι' αυτους και περισσότερο που υπάρχει άτομο σαν τη Βασίκα που ψαχνει παντού.Σε μια εκπομπη της μεχρι και Λενα ΠΛατωνος εβαλε.Το ''Μια ασκηση φυσικης αλυτη''...ηΤαν καλη βραδια,αλλα θα μπορουσε να ηταν καλυτερη,με περισσοτερο κοσμο.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το ελληνικο κοινο ειναι πολυ πισω. Ειναι δυνατον να εχουμε την τυχη να επισκεπτεται Αθηνα η Βερονικα και η προσελευση να ειναι τετοια? Οι In Trance 95 επισης ηταν εκπληκτικοι. Φιλος μου ειπε οτι περιπου ετσι ηταν οταν ξεκινουσαν στα τελη των 80's. Προφανως χρειαστηκαν μερικα live για να βρουν ξανα τον καλυτερο τους εαυτο στη σκηνη. Μακραν η καλυτερη τους εμφανιση. Με το πρωτο τους κοματι "Fairweather Friends" φανηκε αλλος "αερας" και τα "Desire To Desire","Presidente" στη σειρα ηταν εκπληκτικα live ακολουθουμενα απο μια εξαιρετικη εκτελεση του "Brazilia" με το οποιο εκλεισαν. Στο μεταξυ ο παρευρισκομενος κοσμος παρεμεινε λιγο ακομη μετα τους IT95, πιστευω οτι θα επρεπε να ειχε καθισει τουλαχιστον λιγο παραπανω. Οσοι εμειναν χορευαν, σιγουρα ομως επρεπε να ειχαν μεινει πολυ περισοτεροι. Παντως συχγαρητηρια στο Bios που εστησε τετοια βραδυα. Ευχομαι οι In Trance 95 να συνεχισουν σταθερα αυτη τη νεα πορεια με την Minimal Wave διπλα τους και διπλα μας!
Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
Φίλε μου δεν είναι πίσω το Ελληνικό κοινό.Απλά το minimal synth,είναι φτυσμένο και από τα νιουγούβια ακόμα.Δεν είναι τρεντυ,ιντυ,λουσάτο και κυριλλέ.Ειναι μουσική για λίγους,τελικά....Δικαιολογημένα δυστυχώς δεν είχε κόσμο.Φυσικά αν ήξεραν την προσφορά της Βερόνικα στην καινούρια Αμερικάνικη σκηνή...Ουφ τι στα λέω ,τα ξέρεις ήδη.Μετά θάνατον τώρα...
Με τα ωράρια του bios όμως δεν μπορείς να ποτέ να απολαύσεις μέχρι τέλους.Είναι πρόβλημα.Οι εποχες της άφτερ νοοτροπίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Είναι σαν να τιμωρείς τον κόσμο και τον καλλιτεχνη με τέτοια ωράρια....
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εχεις απολυτο δικο, οπως τα λες ειναι. Και ειναι κριμα. Πιστευω αν ειχε μεινει εστω για δυο ωρες
ακομη ο κοσμος που υπηρχε στους In Trance 95 και ειχαν ερθει συν αλλα 50 ατομα ακομη για το σετ της Veronica, θα ηταν μια χαρα. Ειχα τη λαθος εντυπωση οτι υπαρχει ενα μικρο εστω κοινο εδω που ψαχνεται με Minimal Wave και ακουει EVR την εκπομπη της Κυριακης. Αλλα φανηκε αυτο που λες. Και αν το Ελληνικο κοινο δεν ειναι πισω,αλλα ενδιαφερεται για trendy,indie etc ας μεινει το "ειδος" για λιγους εδω.
Και η Veronica θα συνεχισει να ξεθαβει διαμαντια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαργαριτάρι. Το νέο άλμπουμ της May Roosevelt.

 Έξι παρά κάτι χρόνια μετά το '' Junea '', η  May Roosevelt   επέστρεψε με τον νέο της δίσκο '' Pearl ''. Το '' Junea '' «διαδραματιζόταν» σε ένα περιβάλλον τεχνητού κόσμου, μουσικής Α.Ι. αλλά δημιουργημένο με κυριαρχική αντιπαραβολή του πνευματικού και συναισθηματικού κόσμου πάνω στα μικροκυκλώματα. Το νέο της άλμπουμ είναι εξίσου αιθέριο αλλά υπάρχει λιγότερη τεχνολογία, λιγότερη διάθεση για ρυθμικό συγχρονισμό με την πραγματικότητα και περισσότερα φυσικά έγχορδα. « Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κόσμους », αναφέρει το δελτίο τύπου και αυτή είναι η πλήρης εικόνα ως προς τη δομή κ

MEET UP! festival_ MAKE ME HAPPY RECORDS 7 YEARS ANNIVERSARY, death disco, 3_4.11.2023.

  Επτά χρόνια δραστηριότητας γιόρτασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η make me happy! records . Η εταιρεία στο πνεύμα της πρώτης «αθώας» εποχής των ανεξάρτητων εταιρειών συνεχίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει με το πνεύμα και την όρεξη σε ακόμα δημιουργικότερα επίπεδα για περισσότερα χρόνια ακόμα. Χωρίς να έχει ξεπουλήσει τη βασική της αρχή, έχει φτάσει σε σημείο που κυκλοφορίες της έχουν και διεθνή διανομή και πολύ καλή φήμη στους σχετικούς κύκλους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και ροκ.  Κάθε κυκλοφορία της έχει την ποιότητα και τη σφραγίδα εγγύησης ότι αυτό που αγοράζει και ακούει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα τον απογοητεύσει στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη θα τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.  Το διήμερο που μας πέρασε θα είχε όλο το δημιουργικό ρόστερ της να γιορτάζει αλλά τελικά δύο μπάντες ( MODEL SPY  και TA TOY BOY ) δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή λόγω ανωτέρας βίας.  Η πρώτη μέρα είχε κυρίως νοσταλγικό χαρακτήρα, θα ήταν μία κοινότυπη περιγρα

Yodashe: Η επιστροφή!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με την Yodashe και το πρώτο προσωπικό της single ‘ ’ Take Your Time ’’. Πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι τα περασμένα δύο χρόνια ήταν «χαμένη» στα στούντιο του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο σπουδάζοντας μουσική παραγωγή. Πλέον οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και σαν πτυχιακή έχει ετοιμάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε δικιά της παραγωγή, φυσικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και γνώση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Mikko Gordon , παραγωγό και μηχανικό ήχου που όχι μόνο διδάσκει και έχει δημιουργήσει το στούντιο του πανεπιστημίου αλλά έχει συνεργαστεί με τους ARCADE   FIRE , Gaz  C oombes και κυρίως με τους THE SMILE και τον Nigel Godrich . Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια να μοιραζόμαστε από αυτό μέσα από τις εκπομπές και εδώ, προς το παρόν θα ξεκινήσουμε το «ζέσταμα» με δύο τραγούδια που δεν θα υπάρχουν στο άλμπουμ. Το ‘’ Salarywom